...

Glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden

Glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden

door | jul 30, 2020 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 4 reacties

Glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden

Deze glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden zijn echt geweldig als lunch. Ze zijn ontzettend makkelijk te maken en ze hoeven maar twintig minuutjes in de oven. De basis van het beslag bestaat uit yoghurt, boekweitmeel en ei. Aan het beslag voeg je vervolgens een scheut olijfolie en gedroogde Italiaanse kruiden toe. Het resultaat zijn vier vers afgebakken glutenvrije broodjes die naast lekker ook nog eens voedzaam zijn.

Glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden

Glutenvrije Italiaanse broodjes

Je kunt deze kruidige broodjes met van alles en nog wat beleggen. Bijvoorbeeld met gerookte zalm, plakjes komkommer en roomkaas. Of met deze zelfgemaakte Italiaanse paprika tomaat spread (om maar even in de Italiaanse sfeer te blijven) en rucola. Of plakjes avocado, geitenkaas en honing..

De glutenvrije broodjes zijn het lekkerst wanneer ze net uit de oven komen. Maak je ze toch liever de avond van tevoren, zodat je ze de volgende ochtend mee kan nemen naar werk? Bewaar ze dan (nadat ze zijn afgekoeld) buiten de koelkast in een goed afgesloten bak of boterhamzakje.

Ook leuk: je kunt van deze kruidige broodjes ook heel makkelijk een zoete variant maken! Maak het beslag zoals aangegeven, maar laat de Italiaanse kruiden en peper weg. Je kunt hiervoor in de plaats een snuf kaneel en theelepel honing toevoegen. Beleg de broodjes vervolgens met een laagje roomkaas en zelfgemaakte vijgenjam. Of met deze gezonde chocoladepasta. Heer-lijk!

Glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden

Glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden / 4 stuks (Ik eet er twee als lunch)

  • 150 gr boekweitmeel
  • 150 gr yoghurt
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl bakpoeker
  • 1 el Italiaanse kruiden

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een stuk bakpapier (geen aluminiumfolie) op de bakplaat.

Meng in een kom alle ingrediënten voor de glutenvrije broodjes met een garde door elkaar. Breng het beslag op smaak met een snuf peper en zout.

Schenk of schep vier hoopjes van het beslag op de bakplaat en smeer het beslag met de bolle kant van een lepel uit tot ronde broodjes. Houd de lepel af en toe onder de kraan om het plakken tegen te gaan.

Bak de broodjes 20 minuten in de oven.

Je kunt ze nu direct eten of laten even afkoelen. Bewaar de kruiden broodjes goed afgesloten buiten de koelkast. Ze zijn het lekkerst op de dag zelf!

Glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Jeannet

    Super makkelijk recept! Ik heb het afgebakken in de airfryer, 10 minuten op 180 graden, ziet er heel mooi uit!

    Antwoord
  2. Annette Beaujean

    Heel goed alternatief voor brood. Smakelijk, juiste consistentie en was perfect met mijn zelfgemaakte salade. :)
    Bedankt voor de lekkere recepten!

    Antwoord
  3. emmy daniels

    Beste, kan ik in dit recept ook soja yoghurt gebruiken?

    Antwoord
    • Bo

      Nog niet geprobeerd.. Moet lukken gok ik!:)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *