Glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden

Glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden

Deze glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden zijn echt geweldig als lunch. Ze zijn ontzettend makkelijk te maken en ze hoeven maar twintig minuutjes in de oven. De basis van het beslag bestaat uit yoghurt, boekweitmeel en ei. Aan het beslag voeg je vervolgens een scheut olijfolie en gedroogde Italiaanse kruiden toe. Het resultaat zijn vier vers afgebakken glutenvrije broodjes die naast lekker ook nog eens voedzaam zijn.

Glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden

Glutenvrije Italiaanse broodjes

Je kunt deze kruidige broodjes met van alles en nog wat beleggen. Bijvoorbeeld met gerookte zalm, plakjes komkommer en roomkaas. Of met deze zelfgemaakte Italiaanse paprika tomaat spread (om maar even in de Italiaanse sfeer te blijven) en rucola. Of plakjes avocado, geitenkaas en honing..

De glutenvrije broodjes zijn het lekkerst wanneer ze net uit de oven komen. Maak je ze toch liever de avond van tevoren, zodat je ze de volgende ochtend mee kan nemen naar werk? Bewaar ze dan (nadat ze zijn afgekoeld) buiten de koelkast in een goed afgesloten bak of boterhamzakje.

Ook leuk: je kunt van deze kruidige broodjes ook heel makkelijk een zoete variant maken! Maak het beslag zoals aangegeven, maar laat de Italiaanse kruiden en peper weg. Je kunt hiervoor in de plaats een snuf kaneel en theelepel honing toevoegen. Beleg de broodjes vervolgens met een laagje roomkaas en zelfgemaakte vijgenjam. Of met deze gezonde chocoladepasta. Heer-lijk!

Glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden

Glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden / 4 stuks (Ik eet er twee als lunch)

  • 150 gr boekweitmeel
  • 150 gr yoghurt
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl bakpoeker
  • 1 el Italiaanse kruiden

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een stuk bakpapier (geen aluminiumfolie) op de bakplaat.

Meng in een kom alle ingrediënten voor de glutenvrije broodjes met een garde door elkaar. Breng het beslag op smaak met een snuf peper en zout.

Schenk of schep vier hoopjes van het beslag op de bakplaat en smeer het beslag met de bolle kant van een lepel uit tot ronde broodjes. Houd de lepel af en toe onder de kraan om het plakken tegen te gaan.

Bak de broodjes 20 minuten in de oven.

Je kunt ze nu direct eten of laten even afkoelen. Bewaar de kruiden broodjes goed afgesloten buiten de koelkast. Ze zijn het lekkerst op de dag zelf!

Glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.