Glutenvrij appel kaneel brood

Glutenvrij appel kaneel brood, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde brood recepten, Gezond ontbijten, Glutenvrije lunchen, Suikervrije cakes

Dit voedzame appel kaneel brood is perfect als ontbijt, lunch of als tussendoortje. Ik ben redelijk fan van amandelmeel, maar ik maakte dit glutenvrije brood eens een keer zonder notenmeel zodat iedereen die allergisch is voor noten hier ook van kan genieten. Ik krijg namelijk best veel vraag naar nootvrije tussendoortjes. Jullie vragen, ik lever :D

Oh, en waarom ik dit een brood noem en geen cake? Net als bij een snee brood smaakt een plak van dit appel kaneel brood extra goed met een lekkere topping erop. Bijvoorbeeld met een laag romige plantaardige variatie op boter. Wellicht hebben jullie het al voorbij zien komen op Instagram, maar ik ben enorm fan van de nieuwe 100% plantaardige variatie op boter van Becel. Nee dit is geen plat verkooppraatje, ik vind deze plantaardige spread echt héél erg lekker. Hij is super romig en bestaat uit een mix van plantaardige oliën die afkomstig zijn uit zaden van onder andere zonnebloemen, koolzaadbloemen en lijnzaadbloemen en uit shea- en kokosolie. Verder is Becel Pure vrij van palmolie, lactose, conserveermiddelen en kunstmatige smaakstoffen. Om verschillende redenen probeer ik steeds vaker plantaardige keuzes te maken. Een plantaardig voedingspatroon bestaat voornamelijk uit groenten, fruit, peulvruchten, noten, volkorenproducten en plantaardige vetten en oliën. Nummer één is dat het simpelweg beter is voor het milieu en de dieren. Op nummer twee staat dat plantaardige voeding rijk is aan belangrijke voedingsstoffen, zoals goede onverzadigde vetten, en dus goed voor de gezondheid! Onverzadigde vetten, zoals Omega 3 en 6 dragen bij aan het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Ik ga hier zeker niet roepen dat jullie allemaal veganist moeten worden (ben ik zelf namelijk ook niet), maar ik juich het vaker maken van plantaardige keuzes wél enorm toe. Ik zeg, maak dit appel kaneel brood eens, smeer er een lekkere laag plantaardige spread op en proef het zelf :)

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Glutenvrij appel kaneel brood, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde brood recepten, Gezond ontbijten, Glutenvrije lunchen, Suikervrije cakes

Glutenvrij appel kaneel brood, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde brood recepten, Gezond ontbijten, Glutenvrije lunchen, Suikervrije cakes

Dit heb je nodig voor dit glutenvrij appel kaneel brood

  • 200 gr havermeel – Vermaal hiervoor havermout tot meel in je blender of keukenmachine 
  • 100 gr boekweitmeel
  • 300 gr appelmoes – Suikervrij
  • 2 el psylliumvezels – Het geheime ingrediënt in glutenvrije baksels! Psylliumvezels zijn oplosbaar en kunnen twintig keer hun eigen gewicht aan water in zich opnemen. Deze eigenschap zorgt ervoor dat dit glutenvrije brood niet droog wordt. 
  • 150 ml havermelk
  • 3 eieren
  • 3 el kaneel

Voor de swirl

  • 100 gr appelmoes
  • 1 el kaneel

Voor erop

  • plantaardige variatie op boter – Becel Pure! 100%
    plantaardig, vrij van toevoegingen en kunstmatige smaakstoffen.
  • snuf kaneel
  • appelstroop

 

Glutenvrij appel kaneel brood, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde brood recepten, Gezond ontbijten, Glutenvrije lunchen, Suikervrije cakes

Glutenvrij appel kaneel brood, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde brood recepten, Gezond ontbijten, Glutenvrije lunchen, Suikervrije cakes

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bodem een cakevorm van 30 cm met bakpapier. Vet de randen van de vorm in.

Mix alle ingrediënten voor het appel kaneel brood door elkaar met een mixer. Schep het beslag in de vorm.

Meng voor de swirl de overige appelmoes en de kaneel. Schenk dit mengsel ook in de cakevorm en roer een paar keer met een spatel door het beslag. Hierdoor krijg je een mooie swirl. Daar zal je straks na het bakken niet veel meer van terug zien, maar wel qua smaak :D

Schuif de cake voor 45 tot 55 minuten in de oven. Leg eventueel een stuk zilverfolie op de cake wanneer de bovenkant te bruin wordt. Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen voor je hem in plakken snijdt. Voor de finishing touch maak je de cake af met appelstroop.

Snijd een plak cake af, besmeer hem met een lekkere lik Becel Pure, een snuf kaneel en genieten maar!

Dit brood liever invriezen zodat hij langer houdbaar blijft? Geen probleem! Verpakt hem per een of twee plakken in zakjes en consumeer ‘m binnen een maand.

Glutenvrij appel kaneel brood, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde brood recepten, Gezond ontbijten, Glutenvrije lunchen, Suikervrije cakes

 

 

 

* Dit recept heb ik speciaal ontwikkeld voor Becel Pure!

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!