Glutenvrije appeltaart pannenkoekjes

Glutenvrije appeltaart pannenkoekjes

door | nov 27, 2018 | Ontbijt, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 2 reacties

glutenvrije appeltaart pannenkoekjes , Glutenvrije pannenkoeken, Glutenvrije foodblogs, Schär recepten, Gezonde pannenkoeken, Appeltaart ontbijt, Origineel ontbijt, Ontbijten zonder brood

Een van mijn favoriete ontbijtjes van de afgelopen tijd is een kom warme havermout met appel en kaneel. Heerlijk met dat koude weer. Ik besloot laatst een nieuwe variant van dit ontbijt te maken in de vorm vanpannenkoeken! En ó wat zijn ze lekker geworden. Met stukjes appel, kaneel en dadels en rozijnen. Ik noem ze appeltaart pannenkoekjes. Ze zijn zelfs zo lekker dat je ze koud ook prima kunt meenemen als tussendoortje.

Om de pannenkoekjes extra vullend te maken voeg ik een gedeelte havermout toe aan het beslag. Ik kies daarbij voor glutenvrij meel. Ik probeer namelijk zoveel mogelijk glutenvrij te eten. Mijn darmen kunnen nogal heftig reageren op gluten en rondlopen met buikpijn is natuurlijk super vervelend als je een drukke dag hebt. Aangezien havermout van nature glutenvrij is eet ik wel gewoon havermout, maar wanneer je echt coeliakie hebt moet je er goed op letten dat je glutenvrije havermout gebruikt. Havermout wordt namelijk negen van de tien keer verwerkt in een fabriek waar veel gluten aanwezig zijn.

De koning der glutenvrije merken is Schär. Waarschijnlijk ken je dit merk wel uit de supermarkt uit het glutenvrije schap. Dit bedrijf heeft als doel het leven van mensen met coeliakie of glutensensitiviteit een stukje makkelijker en aangenamer te maken. Dit doen ze met een breed assortiment aan glutenvrije producten, maar wisten jullie dat ze bijvoorbeeld ook een app – genaamd GlutenfreeRoads – hebben met daarin tips voor glutenvrije restaurants en andere hotspots? Niet alleen restaurants in Nederland, maar over de hele wereld. Handig voor wanneer je op vakantie bent. Afijn, even terug naar de pannenkoekjes! Naast dat ze glutenvrij zijn, zijn ze bovenal lekker en ook nog eens voedzaam. Heb je ze gemaakt? Laat het mij weten via Instagram! Vind ik leuk :) Hieronder vind je het recept!

glutenvrije appeltaart pannenkoekjes , Glutenvrije pannenkoeken, Glutenvrije foodblogs, Schär recepten, Gezonde pannenkoeken, Appeltaart ontbijt, Origineel ontbijt, Ontbijten zonder brood

glutenvrije appeltaart pannenkoekjes , Glutenvrije pannenkoeken, Glutenvrije foodblogs, Schär recepten, Gezonde pannenkoeken, Appeltaart ontbijt, Origineel ontbijt, Ontbijten zonder brood

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije appeltaart pannenkoekjes / 12 stuks voor vier personen als ontbijt

  • 100 gr havermout
  • 200 gr glutenvrije Mix It – van Schär
  • 2 eieren
  • 400 ml havermelk
  • Een flinke tl kaneelpoeder
  • 50 gr rozijnen + extra voor erop
  • 2 appels
  • Klein handje gemengde noten – gehakt
  • Dadelstroop – naar smaak

 

glutenvrije appeltaart pannenkoekjes , Glutenvrije pannenkoeken, Glutenvrije foodblogs, Schär recepten, Gezonde pannenkoeken, Appeltaart ontbijt, Origineel ontbijt, Ontbijten zonder brood

glutenvrije appeltaart pannenkoekjes , Glutenvrije pannenkoeken, Glutenvrije foodblogs, Schär recepten, Gezonde pannenkoeken, Appeltaart ontbijt, Origineel ontbijt, Ontbijten zonder brood

Zo maak je ze

Meng de havermout met de glutenvrije Mix It van Schär. Klop met een garde de melk en eieren erdoor. Voeg een snuf zout, het kaneelpoeder en de rozijnen toe.

Snijd de appels in kleine blokjes en schep de helft hiervan door het beslag.

Verhit een klontje roomboter of kokosvet in een koekenpan. Schep drie hoopjes beslag in de pan (of meer als dat past) en bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar. Ga door tot het beslag op is.

Meng ondertussen de overgebleven blokjes appel in een kommetje met nog wat rozijnen en een snuf kaneel.

Maak vier stapeltjes van de pannenkoeken. Schep daarop wat van het appelmengsel en drizzle de dadelstroop erover.

Genieten maar :D

glutenvrije appeltaart pannenkoekjes , Glutenvrije pannenkoeken, Glutenvrije foodblogs, Schär recepten, Gezonde pannenkoeken, Appeltaart ontbijt, Origineel ontbijt, Ontbijten zonder brood

 

 

 

 

*Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Schär

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Christella

    Helemaal blij met de glutenvrij recepten.

    Antwoord
  2. Evelien Sol

    Vanmorgen gemaakt en vind ze echt heel lekker!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.