Zelf maken is het lekkerst: vijgenjam met kokosbloesemsuiker!

Vijgenjam met kokosbloesemsuiker, Voedzame jam, Voedzaam broodbeleg, Gezond broodbeleg, Zelf jam maken, Recepten met vijgen, Makkelijk vijgen recept, Beaufood recepten, Leuke foodblogs

Maak jij wel eens jam van vers fruit? Nou, ik niet. Haha! Geen idee waarom, maar ik heb dit gewoon nog nooit gedaan. Tot er vorige week een doos aardbeien in de koelkast stond te verpieteren en ik besloot die in een pannetje te doen met een scheut water erbij en wat kokosbloesemsuiker. Het resultaat was een heeeerlijke jam die ik graag eet op een cracker met kaas of op een beschuitje. Het potje jam was binnen twee dagen op en na de aardbeien waren de vijgen aan de beurt. Yep, ook heerlijk! Helemaal top voor bij een kaasplateau bedenk ik me nu. Ik kocht van die leuke weckpotjes (bij Blokker) en die zijn super handig om deze vijgenjam in te bewaren.

Vijgenjam met kokosbloesemsuiker, Voedzame jam, Voedzaam broodbeleg, Gezond broodbeleg, Zelf jam maken, Recepten met vijgen, Makkelijk vijgen recept, Beaufood recepten, Leuke foodblogs

Hieronder wat voorbeelden van gerechten waar ik deze vijgenjam bij at:

  • op een cracker met (geiten)kaas
  • op toast met Hüttenkäse en tuinkers
  • op een hartige muffin
  • op een beschuitje met boter
  • bij een kaasplateau (vooral heerlijk bij oude kaas of blauwader kaas!)
  • een klodder bij een warme kom havermout met fruit en noten
  • heb jij nog andere ideeën? Drop ze hieronder!

Vijgenjam met kokosbloesemsuiker, Voedzame jam, Voedzaam broodbeleg, Gezond broodbeleg, Zelf jam maken, Recepten met vijgen, Makkelijk vijgen recept, Beaufood recepten, Leuke foodblogs

Dit heb je nodig voor deze zelfgemaakte vijgenjam met kokosbloesemsuiker / een pot van ruim 300 gram

  • 400 gr verse vijgen
  • 100 ml water
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 el kokosbloesemsuiker

 

Zo maak je het

Was de vijgen en verwijder het steeltje. Snijd ze in parten.

Doe 100 ml water samen met de vijgenpartjes en het citroensap in een kleine pan. Breng aan de kook en laat het geheel vijftien minuten zacht pruttelen.

Haal de staafmixer er kort doorheen. Er mogen best nog wat stukjes in zitten. Toch liever een gladde jam? Pureer dan wat langer.

Voeg de kokosbloesemsuiker toe en roer door. Laat de vijgen-jam nog vijf minuten zacht koken. Laat de jam volledig afkoelen en bewaar de jam maximaal vijf dagen in een afgesloten pot in de koelkast.

Geniet ervan!

Vijgenjam met kokosbloesemsuiker, Voedzame jam, Voedzaam broodbeleg, Gezond broodbeleg, Zelf jam maken, Recepten met vijgen, Makkelijk vijgen recept, Beaufood recepten, Leuke foodblogs

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.