...

Zelf maken is het lekkerst: vijgenjam met kokosbloesemsuiker!

Zelf maken is het lekkerst: vijgenjam met kokosbloesemsuiker!

door | sep 14, 2019 | Lunch, Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 2 reacties

Vijgenjam met kokosbloesemsuiker, Voedzame jam, Voedzaam broodbeleg, Gezond broodbeleg, Zelf jam maken, Recepten met vijgen, Makkelijk vijgen recept, Beaufood recepten, Leuke foodblogs

Jam van vijgen. Maak jij wel eens jam van vers fruit? Nou, ik dus niet. Haha! Tót ik vorige week een paar prachtige zoete vijgen zag liggen op de markt. Ik besloot ze in een kleine pan te koken samen met een scheut water erbij en wat kokosbloesemsuiker. Het resultaat was een héérlijke jam, die ik graag eet op een cracker met kaas of op een beschuitje. Het potje jam was binnen twee dagen op en na de vijgen waren er nog meer soorten fruit aan de beurt zoals een mix van zomerfruit. Aardbeien, frambozen en bramen. Ook heerlijk! Helemaal top voor bij een kaasplateau bedenk ik me nu. Ik kocht van die leuke weckpotjes (bij Blokker) en die zijn super handig om deze vijgenjam in te bewaren.

Vijgenjam met kokosbloesemsuiker, Voedzame jam, Voedzaam broodbeleg, Gezond broodbeleg, Zelf jam maken, Recepten met vijgen, Makkelijk vijgen recept, Beaufood recepten, Leuke foodblogs

Hieronder wat voorbeelden van gerechten waar ik deze vijgenjam bij at:

  • op een cracker met (geiten)kaas
  • op toast met Hüttenkäse en tuinkers
  • op een hartige muffin
  • op een beschuitje met boter
  • bij een kaasplateau (vooral heerlijk bij oude kaas of blauwader kaas!)
  • een klodder bij een warme kom havermout met fruit en noten
  • heb jij nog andere ideeën? Drop ze hieronder!

Vijgenjam met kokosbloesemsuiker, Voedzame jam, Voedzaam broodbeleg, Gezond broodbeleg, Zelf jam maken, Recepten met vijgen, Makkelijk vijgen recept, Beaufood recepten, Leuke foodblogs

Dit heb je nodig voor deze zelfgemaakte vijgenjam met kokosbloesemsuiker / een pot van ruim 300 gram

  • 400 gr verse vijgen
  • 100 ml water
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 el kokosbloesemsuiker

 

Zo maak je het

Was de vijgen en verwijder het steeltje. Snijd ze in parten.

Doe 100 ml water samen met de vijgenpartjes en het citroensap in een kleine pan. Breng aan de kook en laat het geheel vijftien minuten zacht pruttelen.

Haal de staafmixer er kort doorheen. Er mogen best nog wat stukjes in zitten. Toch liever een gladde jam? Pureer dan wat langer.

Voeg de kokosbloesemsuiker toe en roer door. Laat de vijgen-jam nog vijf minuten zacht koken. Laat de jam volledig afkoelen en bewaar de jam maximaal vijf dagen in een afgesloten pot in de koelkast.

Geniet ervan!

Vijgenjam met kokosbloesemsuiker, Voedzame jam, Voedzaam broodbeleg, Gezond broodbeleg, Zelf jam maken, Recepten met vijgen, Makkelijk vijgen recept, Beaufood recepten, Leuke foodblogs

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Veronique

    Moet ik de vijgen dan niet schillen ?

    Antwoord
  2. Petra Meeners

    Deze jam is heerlijk en makkelijk te maken 😋😋

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *