Zelf maken is het lekkerst: vijgenjam met kokosbloesemsuiker!

Vijgenjam met kokosbloesemsuiker, Voedzame jam, Voedzaam broodbeleg, Gezond broodbeleg, Zelf jam maken, Recepten met vijgen, Makkelijk vijgen recept, Beaufood recepten, Leuke foodblogs

Maak jij wel eens jam van vers fruit? Nou, ik niet. Haha! Geen idee waarom, maar ik heb dit gewoon nog nooit gedaan. Tot er vorige week een doos aardbeien in de koelkast stond te verpieteren en ik besloot die in een pannetje te doen met een scheut water erbij en wat kokosbloesemsuiker. Het resultaat was een heeeerlijke jam die ik graag eet op een cracker met kaas of op een beschuitje. Het potje jam was binnen twee dagen op en na de aardbeien waren de vijgen aan de beurt. Yep, ook heerlijk! Helemaal top voor bij een kaasplateau bedenk ik me nu. Ik kocht van die leuke weckpotjes (bij Blokker) en die zijn super handig om deze vijgenjam in te bewaren.

Vijgenjam met kokosbloesemsuiker, Voedzame jam, Voedzaam broodbeleg, Gezond broodbeleg, Zelf jam maken, Recepten met vijgen, Makkelijk vijgen recept, Beaufood recepten, Leuke foodblogs

Hieronder wat voorbeelden van gerechten waar ik deze vijgenjam bij at:

  • op een cracker met (geiten)kaas
  • op toast met Hüttenkäse en tuinkers
  • op een hartige muffin
  • op een beschuitje met boter
  • bij een kaasplateau (vooral heerlijk bij oude kaas of blauwader kaas!)
  • een klodder bij een warme kom havermout met fruit en noten
  • heb jij nog andere ideeën? Drop ze hieronder!

Vijgenjam met kokosbloesemsuiker, Voedzame jam, Voedzaam broodbeleg, Gezond broodbeleg, Zelf jam maken, Recepten met vijgen, Makkelijk vijgen recept, Beaufood recepten, Leuke foodblogs

Dit heb je nodig voor deze zelfgemaakte vijgenjam met kokosbloesemsuiker / een pot van ruim 300 gram

  • 400 gr verse vijgen
  • 100 ml water
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 el kokosbloesemsuiker

 

Zo maak je het

Was de vijgen en verwijder het steeltje. Snijd ze in parten.

Doe 100 ml water samen met de vijgenpartjes en het citroensap in een kleine pan. Breng aan de kook en laat het geheel vijftien minuten zacht pruttelen.

Haal de staafmixer er kort doorheen. Er mogen best nog wat stukjes in zitten. Toch liever een gladde jam? Pureer dan wat langer.

Voeg de kokosbloesemsuiker toe en roer door. Laat de vijgen-jam nog vijf minuten zacht koken. Laat de jam volledig afkoelen en bewaar de jam maximaal vijf dagen in een afgesloten pot in de koelkast.

Geniet ervan!

Vijgenjam met kokosbloesemsuiker, Voedzame jam, Voedzaam broodbeleg, Gezond broodbeleg, Zelf jam maken, Recepten met vijgen, Makkelijk vijgen recept, Beaufood recepten, Leuke foodblogs

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!