Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Met deze glutenvrije spinazie quiche met geitenkaas kun je alle kanten op. Eet een grote punt quiche als lunch, als avondeten met een simpele salade erbij (bijvoorbeeld veldsla, tomaatjes, komkommer, feta en een eenvoudige dressing van olijfolie, appelazijn en een snuf peper en zout!) of serveer hem in kleinere stukjes gesneden als hapje voor bij de borrel. Net uit de oven is hij heerlijk, maar ook koud is hij súper lekker.

Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Ik ben echt gek op quiches. Oftewel: hartige taarten. Ik experimenteer er regelmatig op los met verschillende vullingen en deze vulling van spinazie, geitenkaas en tomaat is één van mijn favorieten. Naast ontzettend lekker is deze spinazie quiche ook nog eens voedzaam. De vulling bestaat naast spinazie, tomaat en geitenkaas namelijk uit kwark en eieren. That’s it!

Oh, en die glutenvrije bodem, die maak je natuurlijk gewoon zelf in plaats van kant en klaar bladerdeeg te gebruiken. Want: tien keer lekkerder.  Ik hoor je denken: pff gedoe, maar geloof mij, het is het waard! Je maakt hem heel eenvoudig van boekweitmeel, amandelmeel, kwark en een flinke snuf Italiaanse kruiden. Even kneden en klaar is kees. Mocht je daar nou écht geen zin in hebben, dan gebruik je gewoon een paar plakjes (glutenvrij) bladerdeeg voor hartige taarten. Maar nogmaals, deze super smaakvolle Mediterraanse quichebodem is die tien extra minuten van je tijd helemaal waard.

Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Eet smakelijk en geniet ervan! Heb je deze glutenvrije spinazie quiche met geitenkaas gemaakt? Let me know! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Voor de glutenvrije bodem

  • 100 gr boekweitmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 200 gr magere kwark
  • 1 flinke tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 flinke el roomboter – of kokosvet 

Voor de vulling

  • 300 gr verse spinazie
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 200 gr kwark
  • 3 eieren
  • 2 el boekweitmeel
  • 150 gr geraspte geitenkaas
  • peper & zout

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een ronde springvorm (of quichevorm) van zo’n 24 cm met bakpapier en vet de randen in.

Kneed in een kom de ingrediënten voor de bodem met de hand door elkaar. Druk het deeg in de springvorm en zorg voor een opstaand randje van zo’n 3-4 cm. Zet de vorm even in de koelkast.

Ga verder met de vulling. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten (die gebruik je niet) en snijd de tomaten in kleine blokjes. Fruit de ui, tomaat en spinazie al omscheppend aan tot alle spinazie geslonken is. Dit duurt zo’n 5-8 minuten. Snijd het knoflookteentje fijn en schep deze in de laatste minuut door het spinaziemengsel.

Klop in een grote kom de eieren, kwark en boekweitmeel door elkaar met een garde. Schep het spinaziemengsel en de geraspte geitenkaas erdoor. Houd twee eetlepels geitenkaas achter de hang. Breng de vulling op smaak met een snuf peper en zout. Schenk de vulling in de springvorm en sluit af met de overgebleven geitenkaas.

Bak de spinazie quiche 35-40 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant en de randjes mooi goudbruin zijn.

Laat de quiche een kwartier afkoelen. Je kunt nu direct aanvallen of hem verder laten afkoelen voor een later moment!

Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.