Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Met deze glutenvrije spinazie quiche met geitenkaas kun je alle kanten op. Eet een grote punt quiche als lunch, als avondeten met een simpele salade erbij (bijvoorbeeld veldsla, tomaatjes, komkommer, feta en een eenvoudige dressing van olijfolie, appelazijn en een snuf peper en zout!) of serveer hem in kleinere stukjes gesneden als hapje voor bij de borrel. Net uit de oven is hij heerlijk, maar ook koud is hij súper lekker.

Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Ik ben echt gek op quiches. Oftewel: hartige taarten. Ik experimenteer er regelmatig op los met verschillende vullingen en deze vulling van spinazie, geitenkaas en tomaat is één van mijn favorieten. Naast ontzettend lekker is deze spinazie quiche ook nog eens voedzaam. De vulling bestaat naast spinazie, tomaat en geitenkaas namelijk uit kwark en eieren. That’s it!

Oh, en die glutenvrije bodem, die maak je natuurlijk gewoon zelf in plaats van kant en klaar bladerdeeg te gebruiken. Want: tien keer lekkerder.  Ik hoor je denken: pff gedoe, maar geloof mij, het is het waard! Je maakt hem heel eenvoudig van boekweitmeel, amandelmeel, kwark en een flinke snuf Italiaanse kruiden. Even kneden en klaar is kees. Mocht je daar nou écht geen zin in hebben, dan gebruik je gewoon een paar plakjes (glutenvrij) bladerdeeg voor hartige taarten. Maar nogmaals, deze super smaakvolle Mediterraanse quichebodem is die tien extra minuten van je tijd helemaal waard.

Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Eet smakelijk en geniet ervan! Heb je deze glutenvrije spinazie quiche met geitenkaas gemaakt? Let me know! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Voor de glutenvrije bodem

  • 100 gr boekweitmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 200 gr magere kwark
  • 1 flinke tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 flinke el roomboter – of kokosvet 

Voor de vulling

  • 300 gr verse spinazie
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 200 gr kwark
  • 3 eieren
  • 2 el boekweitmeel
  • 150 gr geraspte geitenkaas
  • peper & zout

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een ronde springvorm (of quichevorm) van zo’n 24 cm met bakpapier en vet de randen in.

Kneed in een kom de ingrediënten voor de bodem met de hand door elkaar. Druk het deeg in de springvorm en zorg voor een opstaand randje van zo’n 3-4 cm. Zet de vorm even in de koelkast.

Ga verder met de vulling. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten (die gebruik je niet) en snijd de tomaten in kleine blokjes. Fruit de ui, tomaat en spinazie al omscheppend aan tot alle spinazie geslonken is. Dit duurt zo’n 5-8 minuten. Snijd het knoflookteentje fijn en schep deze in de laatste minuut door het spinaziemengsel.

Klop in een grote kom de eieren, kwark en boekweitmeel door elkaar met een garde. Schep het spinaziemengsel en de geraspte geitenkaas erdoor. Houd twee eetlepels geitenkaas achter de hang. Breng de vulling op smaak met een snuf peper en zout. Schenk de vulling in de springvorm en sluit af met de overgebleven geitenkaas.

Bak de spinazie quiche 35-40 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant en de randjes mooi goudbruin zijn.

Laat de quiche een kwartier afkoelen. Je kunt nu direct aanvallen of hem verder laten afkoelen voor een later moment!

Glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

10 Comments

10 Reacties

  1. Lindsey

    Het deeg is ontzettend plakkerig. Hoe krijg je het mooi in de vorm?

    Antwoord
    • Bo

      Handen even nat maken :)

      Antwoord
  2. Dekker

    Kan ik deze quiche toepassen in een koolhydraatarm dieet?

    Antwoord
  3. Linda

    Hoi Beau,

    Ik heb je site ontdekt en er staan heerlijke recepten op, zoals de bananencake!

    Maar ik heb laatst de quiche met geitenkaas en spinazie gemaakt, maar dat was niet zo’n succes. Hij ziet er heel anders uit dan bij jou en ben benieuwd of jij weet wat ik verkeerd heb gedaan.

    Groetjes Linda

    Antwoord
    • Bo

      Dat is natuurlijk een beetje moeilijk te zeggen vanaf hier.. ;)

      Antwoord
  4. Kimberley

    Hoi ,
    Kan ik het boekweitmeel ook
    Vervangen door iets anders ?

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor, je kunt ook prima gewoon meel gebruiken als je niet perse een glutenvrije quiche wilt maken.

      Antwoord
  5. Kimberley

    Hallo,

    Kan ik het boekweitmeel ook vervangen voor iets anders. ?
    Ik vind boekweitmeel echt heel vies haha..

    Groetjes Kimberley

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt ook gewoon meel gebruiken.

      Antwoord
  6. Miranda

    Vandaag voor lunch gemaakt, heerlijk!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.