Glutenvrije wortelwraps

Glutenvrije wortelwraps, Wraps van havermout, Gezonde lunch recepten, Lunchen zonder brood, Gezonde wraps, Glutenvrije wraps, Zelf wraps maken, Gezonde foodblogs, Lunchen wortel, Suikervrij lunchen, Lunchen havermout

Wraps zijn voor mij de últieme broodvervanger. Ik bak ze vaak de avond van te voren en vul ze de volgende dag met lekkere ingrediënten als kaas, kipfilet, sla, zalm, hummus etc. Ideaal voor wanneer je weinig tijd hebt om te lunchen maar toch gezond en lekker wilt eten.

Afgelopen week was ik aan het werk op een beurs in Essen en iedereen die wel eens op beurzen werkt weet dat de lunches daar vaak niet heeeel gezond zijn. Zacht uitgedrukt. In Duitsland staat er voornamelijk schnitzel, patat en worst op het menu. Omdat ik op zo’n lange dag echt een gezonde bodem nodig heb bakte ik op de dag voordat ik wegging een aantal van deze glutenvrije wortelwraps, bewaarde ze in het koelkastje op mijn hotelkamer en nam ze de volgende mee naar de beurs. Bij het ontbijt nam ik wat geitenkaas, komkommer en kipfilet mee en met de lunch was het enkel nog een kwestie van vullen en oprollen. Heeel lekker en duizend keer gezonder dan dat kant en klare kantinevoer :D

 

Dit heb je nodig voor 4 glutenvrije wortelwraps

  • 300 gr kleine worteltjes
  • 150 gr havermout
  • 3 eieren
  • 200 tot 250 ml water
  • 1/2 tl komijnzaad

 

Glutenvrije wortelwraps, Wraps van havermout, Gezonde lunch recepten, Lunchen zonder brood, Gezonde wraps, Glutenvrije wraps, Zelf wraps maken, Gezonde foodblogs, Lunchen wortel, Suikervrij lunchen, Lunchen havermout

 

 

Zo maak je ze

Pureer de worteltjes samen met de eieren in je keukenmachine of blender tot een gladde massa.

Voeg vervolgens de havermout, komijn, een snuf zout en het water toe en mix tot een beslag. Is het beslag nog te dik? Voeg dan nog een scheutje water toe. Het hoeft niet zo dun te zijn als pannenkoekenbeslag maar het moet wel schenkbaar zijn.

Verhit een klontje kokosvet in een koekenpan en schenk een gedeelte van het beslag in de pan. Bak de wrap aan beide kanten gaar. De wrap kan in het begin een beetje hard zijn, maar na een paar minuten zal hij zacht worden en kun je hem makkelijker oprollen.

 

Glutenvrije wortelwraps, Wraps van havermout, Gezonde lunch recepten, Lunchen zonder brood, Gezonde wraps, Glutenvrije wraps, Zelf wraps maken, Gezonde foodblogs, Lunchen wortel, Suikervrij lunchen, Lunchen havermout

 

 

Ik vulde deze wraps met rucola, rozijnen en Hüttenkäse. Ook lekker is het om ze te vullen met kipfilet en avocado!

36 Comments
  1. Omdat ik het FODMaP dieet moet volgen heb ze gemaakt met havermeel. Ze vielen steeds uitelkaar. Dus kleintjes gemaakt. Ik heb dus geen wraps eerder pannekoekjes verkregen. Wel super lekker. Kan ik ze invriezen denk je?

  2. Even over haver…
    Haver is van nature glutenvrij. Echter wordt het vaak verwerkt op locaties waar ook Andere graan soorten aanwezig zijn en het dus gecontamineerd raakt.

    Geweldig recept en de variant met Zoete aardappelen ook. ? Echt iets voor mijn lieve glutenvrije dochter. Het zet je wel aan het denken…. Wat zou je hier nog meer mee kunnen doen.

    Top!

    -Chris

  3. Wij hebben de wrapjes gebakken in een kniepertjes ijzer ze worden dan mooi dun en prachtig van kleur.
    En het is super gemakkelijk want je hoefd ze niet om te keren.

  4. Het was heerlijk ik heb idd glutenvrij havermout gebruikt vanwege de coeliakie, maar heb de Wortel vervangen voor zoeteaardappel, ook erg gezond, ik heb komijn en kerriepoeder gebruikt. Ik moet nog oefenen, maar de kinderen vonden het super. Wij zelf hebben ze ingesmeerd met yogurt saus, spinazie, avocado, komkommer, tomaat, paprika, gebakken kip met piri piri kruiden, beetje mozzarella, uitje echt super lekker, ik had ze in aluminium folie gewikkeld voor het strand, daar kan je altijd alleen maar patat eten. Dus super bedankt ik ga ze vaker maken

    1. Hoi Everlien, als je komijn niet lekker vindt kun je dit gewoon weglaten. Je kunt het bijvoorbeeld vervangen door gedroogde bieslook of peterselie. Liefs! Bo

    1. Hooi Corine, je kunt de wraps een dag of twee bewaren in de koelkast en de rest eventueel invriezen voor later. Dit doe ik zelf altijd. Ik maak dan een duppele portie en vries ze (plat) in :) Liefs, Bo

  5. Een beetje gevaarlijk om dit als glutenvrij recept te publiceren. Vermeldt er dan bij dat je de glutenvrij gemaakte haver dient te kopen. Mensen met coeliakie die dus vanwege ziekte glutenvrij moeten eten en niet vanwege voedselhype kunnen ziek wor den van haver. Lees anders terug op site nederlandse coeliakie vereniging

    1. Hooi Louise! Ik ga ervan uit dat mensen met coeliakie zelf heel goed weten dat ze glutenvrije haver moeten kopen. Ikzelf ben gevoelig voor gluten maar kan bijvoorbeeld wel tegen alle soorten havermout. Liefs en eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!