...

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

door | dec 1, 2022 | Recepten | 0 Reacties

sinterklaastoetje

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef ‘m eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5 december maken we er gewoon ons eigen leuke feestje van. En ik zou Beaufood niet zijn als ik niet ook wat heerlijke recepten zou bedenken voor pakjesavond. Chocoladeletters en pepernoten zijn hartstikke lekker, maar na een paar weken sinterklaasgekte ben je vast ook wel toe aan wat afwisseling. En die heb ik voor je! Deze chocolademousse met truffelkruidnoten is namelijk een ideaal sinterklaastoetje om een etentje mee af te sluiten. De mousse is romig en intens van smaak, maar door de toevoeging van ricotta is ‘ie ook fris en niet te zwaar. Bovendien zorgt de ricotta ervoor dat je het toetje niet uren hoeft laten op te stijven in de koelkast – wel zo handig. De truffelkruidnoten geven het feestelijke en simpele dessert een lekkere crunch. 

sinterklaastoetje

sinterklaastoetje

De lekkerste sinterklaastoetjes

Ik ben gék op speculaaskruiden, dus wat dat betreft kan mijn geluk niet op tijdens de laatste koude maanden van het jaar. Onze grote Spaanse vriend verwerkt het in zo’n beetje al z’n snoepgoed: kruidnoten, pepernoten, taaitaaipoppen, gevulde speculaas… Heerlijk. En het mooie: deze zoete snacks zijn ook stuk voor stuk producten die je kunt verwerken in recepten om er een sinterklaas-tintje aan te geven. Een simpele maar heerlijk smaakvolle manier is bijvoorbeeld kruidnoten die je verwerkt in een cheesecake. Deze leuke mini kruidnotencheesecakejes zijn ideaal voor op een zoete snacktafel, terwijl je deze kruidnotencheesecake met zwoele dulce de leche juist weer perfect serveert als dessert. Ook van gevulde speculaas, met van die romige spijs in het midden, wil ik het liefst blijven eten. Mijn favoriete recepten: gevulde speculaas van havermout (net wat gezonder) en een taart van gevulde speculaas met amandelspijs. Is vegan bakken meer je ding? Dan kan ik deze banaan-pepernotencake van harte aanraden! Lekker voor bij de koffie. 

sinterklaastoetje

Meer mousses

Kan je inmiddels geen pepernoot (of was het kruidnoot…?) meer zien? Probeer dan deze luchtige mousses eens…

sinterklaastoetje

Sinterklaastoetje: glaasjes met chocolademousse en truffelkruidnoten

Een feestelijk maar súpermakkelijk sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten. Binnen 10 minuten op tafel!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Dessert, Voor bij de koffie, Zoet
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr ricotta
  • 150 gr pure chocolade - minimaal 75%
  • 1 tl koekkruiden
  • 16 truffelkruidnoten

Instructies
 

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de koekkruiden erdoor.
  • Klop de ricotta tot een glad mengsel. Laat de chocolade iets afkoelen en spatel de gesmolten chocolade door de ricotta. Roer dit tot een egale mousse. Houd twee eetlepels gesmolten chocolade achter de hand voor over de glaasjes straks.
  • Verdeel de chocolademousse over vier kleine glaasjes. Ik gebruik hiervoor een spuitzak voor het mooiste effect. Garneer met truffelkruidnoten en gesmolten chocolade. Ik hakte ook een paar truffelnootjes fijn voor een crunchy effect.
  • Extra feestelijk idee: versier de chocoladeglaasjes met gouden snoepballetjes of chocolade sinterklaasjes!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

sinterklaastoetje

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept