...

Gevulde speculaastaart met amandelspijs

Gevulde speculaastaart met amandelspijs

door | nov 19, 2017 | Recepten, Zoetigheden | 2 reacties

Gevulde speculaastaart met amandelspijs, Glutenvrije taarten, Glutenvrije sinterklaastaarten, Gezonde taart recepten, Taarten van havermout, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije verjaardagstaarten, Zelf amandelspijs maken

Ik ben al helemaal in de kerstsferen, maar Sinterklaas mogen we natuurlijk niet vergeten. Hoewel ik volgende maand 28 word vind ik het nog steeds zó leuk om pakjesavond te vieren en er een gezellige avond van te maken. Never grow up laten we maar zeggen. Speciaal voor Sinterklaas post ik de aankomende tijd elke zondag een bakrecept dat je kunt maken voor pakjesavond. De chocolade pepernoten van havermout en de speculaas cake met amandelmeel gingen je al voor, maar stiekem is dit nieuwe recept toch wel een beetje de winnaar..

Deze gevulde speculaastaart met amandelspijs is super simpel te maken (je hebt er niet eens een taartvorm voor nodig) en zó lekker! Het is een klein taartje waar je met zes personen van kan genieten. Je maakt hem met havermout en flink wat dadels dus aan een klein stukje heb je vaak al genoeg. Of je moet een grote eter zijn net als mijn paps, dan eet je gewoon twee stukjes ;) In plaats van slagroom gebruik ik hangop en om hem af te maken kruimelde ik er twee speculaasjes over.

GENIETEN :D

 

Dit heb je nodig voor deze gevulde speculaastaart met amandelspijs / klein taartje voor zes personen

Voor de bodem

  • 150 gr havermout + 2 el
  • 175 gr zachte dadels – ontpit en geweekt in een schaaltje lauwwarm water
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf kaneel
  • scheutje water – zo’n 25 ml
  • snuf zout

Voor de amandelspijs

  • 75 gr amandelmeel
  • 65 gr zachte dadels – ontpit en geweekt in een schaaltje lauwwarm water
  • 2 el amandelmelk – of gewone, rijst- of havermelk 

Voor erop

  • 3 tot 4 el hangop – of volle kwark 
  • 2 speculaasjes – verkruimeld

 

Gevulde speculaastaart met amandelspijs, Glutenvrije taarten, Glutenvrije sinterklaastaarten, Gezonde taart recepten, Taarten van havermout, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije verjaardagstaarten, Zelf amandelspijs maken

Gevulde speculaastaart met amandelspijs, Glutenvrije taarten, Glutenvrije sinterklaastaarten, Gezonde taart recepten, Taarten van havermout, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije verjaardagstaarten, Zelf amandelspijs maken

Gevulde speculaastaart met amandelspijs, Glutenvrije taarten, Glutenvrije sinterklaastaarten, Gezonde taart recepten, Taarten van havermout, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije verjaardagstaarten, Zelf amandelspijs maken

 

Zo maak je het

Begin met de bodem. Verwarm je oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Stop de ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en blend tot je een kruimelig deeg hebt.

Je hebt voor deze taartbodem geen taartvorm nodig. Je kunt het deeg op de bakplaat gewoon met je handen vormen tot een mooie ronde bodem. Zorg dat de bodem ongeveer één tot twee centimeter dik is en druk de randjes iets omhoog met je handen zoals op de foto.

Ga verder met de amandelspijs. Mix in je keukenmachine de ingrediënten tot een plakkerig deeg (spijs). Schep de spijs op de haverbodem en smeer met een lepel gelijkmatig uit. Maak de lepel af en toe even nat om plakken te voorkomen.

Strooi twee eetlepels havermout over de taart en schuif hem voor 20 minuten in het midden van de oven.

Laat de taart een half uurtje afkoelen, hierdoor hard hij nog wat uit. Maak de taart voordat je hem serveert af met hangop (of kwark) en verkruimeld speculaas.

Geniet ervan!

 

Gevulde speculaastaart met amandelspijs, Glutenvrije taarten, Glutenvrije sinterklaastaarten, Gezonde taart recepten, Taarten van havermout, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije verjaardagstaarten, Zelf amandelspijs maken

 

Maak je deze taart een dag van te voren? Laat de hangop dan even achterwege, deze smeer je er pas op wanneer je de taart serveert

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Ted

    Hallo Beau,

    Gisteren deze speculaastaart gemaakt. Hij is werkelijk heerlijk, smullen. Ik heb wel wat speculaaskruiden en kaneel toegevoegd aan het deeg.,
    Ik volg ( vanwege gezondheidsproblemen) een dieet: whole food plant based. Dat betekent: veganistisch, geen suiker, geen oliën en vetten, geen gist, geen gluten etc. Dan is dit een zeer welkom en dankbaar recept. Als topping kan ik er wat kokosyoghurt op doen.
    Dank hiervoor.
    Groetjes,
    Ted

    Antwoord
    • Bo

      Wat super om te horen Ted! Goed idee, kokosyoghurt als topping.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *