Gevulde speculaastaart met amandelspijs

Gevulde speculaastaart met amandelspijs, Glutenvrije taarten, Glutenvrije sinterklaastaarten, Gezonde taart recepten, Taarten van havermout, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije verjaardagstaarten, Zelf amandelspijs maken

Ik ben al helemaal in de kerstsferen, maar Sinterklaas mogen we natuurlijk niet vergeten. Hoewel ik volgende maand 28 word vind ik het nog steeds zó leuk om pakjesavond te vieren en er een gezellige avond van te maken. Never grow up laten we maar zeggen. Speciaal voor Sinterklaas post ik de aankomende tijd elke zondag een bakrecept dat je kunt maken voor pakjesavond. De chocolade pepernoten van havermout en de speculaas cake met amandelmeel gingen je al voor, maar stiekem is dit nieuwe recept toch wel een beetje de winnaar..

Deze gevulde speculaastaart met amandelspijs is super simpel te maken (je hebt er niet eens een taartvorm voor nodig) en zó lekker! Het is een klein taartje waar je met zes personen van kan genieten. Je maakt hem met havermout en flink wat dadels dus aan een klein stukje heb je vaak al genoeg. Of je moet een grote eter zijn net als mijn paps, dan eet je gewoon twee stukjes ;) In plaats van slagroom gebruik ik hangop en om hem af te maken kruimelde ik er twee speculaasjes over.

GENIETEN :D

 

Dit heb je nodig voor deze gevulde speculaastaart met amandelspijs / klein taartje voor zes personen

Voor de bodem

  • 150 gr havermout + 2 el
  • 175 gr zachte dadels – ontpit en geweekt in een schaaltje lauwwarm water
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf kaneel
  • scheutje water – zo’n 25 ml
  • snuf zout

Voor de amandelspijs

  • 75 gr amandelmeel
  • 65 gr zachte dadels – ontpit en geweekt in een schaaltje lauwwarm water
  • 2 el amandelmelk – of gewone, rijst- of havermelk 

Voor erop

  • 3 tot 4 el hangop – of volle kwark 
  • 2 speculaasjes – verkruimeld

 

Gevulde speculaastaart met amandelspijs, Glutenvrije taarten, Glutenvrije sinterklaastaarten, Gezonde taart recepten, Taarten van havermout, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije verjaardagstaarten, Zelf amandelspijs maken

Gevulde speculaastaart met amandelspijs, Glutenvrije taarten, Glutenvrije sinterklaastaarten, Gezonde taart recepten, Taarten van havermout, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije verjaardagstaarten, Zelf amandelspijs maken

Gevulde speculaastaart met amandelspijs, Glutenvrije taarten, Glutenvrije sinterklaastaarten, Gezonde taart recepten, Taarten van havermout, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije verjaardagstaarten, Zelf amandelspijs maken

 

Zo maak je het

Begin met de bodem. Verwarm je oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Stop de ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en blend tot je een kruimelig deeg hebt.

Je hebt voor deze taartbodem geen taartvorm nodig. Je kunt het deeg op de bakplaat gewoon met je handen vormen tot een mooie ronde bodem. Zorg dat de bodem ongeveer één tot twee centimeter dik is en druk de randjes iets omhoog met je handen zoals op de foto.

Ga verder met de amandelspijs. Mix in je keukenmachine de ingrediënten tot een plakkerig deeg (spijs). Schep de spijs op de haverbodem en smeer met een lepel gelijkmatig uit. Maak de lepel af en toe even nat om plakken te voorkomen.

Strooi twee eetlepels havermout over de taart en schuif hem voor 20 minuten in het midden van de oven.

Laat de taart een half uurtje afkoelen, hierdoor hard hij nog wat uit. Maak de taart voordat je hem serveert af met hangop (of kwark) en verkruimeld speculaas.

Geniet ervan!

 

Gevulde speculaastaart met amandelspijs, Glutenvrije taarten, Glutenvrije sinterklaastaarten, Gezonde taart recepten, Taarten van havermout, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije verjaardagstaarten, Zelf amandelspijs maken

 

Maak je deze taart een dag van te voren? Laat de hangop dan even achterwege, deze smeer je er pas op wanneer je de taart serveert

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.