Ik ben deze week wel van de vegan recepten he? Ik vind het dan ook gewoon super leuk om daarmee te experimenten. Zo rolde deze vegan banaan pepernoten cake vorige week uit de oven. Hij is perfect als tussendoortje of voor bij de koffie. Bij pakjesavond bijvoorbeeld! Ik zit al zo met mijn hoofd bij de kerstrecepten, dat ik een beetje vergeet dat eerst Sinterklaas nog met cadeautjes komt strooien ;) Verder is deze cake naast vegan ook nog eens glutenvrij. Geen problemen met gluten? Dan kun je het boekweitmeel vervangen door gewoon meel.
Geniet ervan :D
Dit heb je nodig voor deze vegan banaan pepernoten cake
- 250 gr boekweitmeel
- 5 medium bananen
- 50 ml plantaardige melk – bijvoorbeeld havermelk
- 60 gr pepernoten + een paar extra voor over de cake – de meeste pepernoten van de huismerken van AH en Jumbo etc. zijn vegan, maar check voor de zekerheid de verpakking even!
- 50 gr vegan chocolade
- 2 tl vanille extract
- 5 el kokosolie – gesmolten
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 4 el kokosbloesemsuiker – Of ahornsiroop
- 1 flinke tl kaneelpoeder
Zo maak je het
Tip: eet een plak van deze vegan banaan pepernoten cake met extra amandelpasta on top!
Heerlijk, ik maakte hem vanmorgen met 125 grm speltmeel en 125 grm kokosmeel. Ook super lekker! Ik vind het alleen altijd zo lastig hoe je bananencake moet bewaren, moet ik hem nou in de koelkast doen? Vind het dan namelijk altijd wel minder lekker worden. Groetjes Elma
Hooi Elma, ik bewaar hem zelf in de koelkast. Ik ben het echter met je eens dat hij het lekkerst is op dag een en twee. Zelf vries ik ook altijd een paar plakken in als ik weet dat de cake niet binnen drie dagen op komt :)
Wooeeww deze ga ik maken! Dankjewel Beau! :)
Je zegt dat deze cake glutenvrij is, ik denk dat ik dan even de pepernoten moet vervangen. Heb jij een favo merk glutenvrije pepernoten? Ik heb ze van ‘consenza’ bij AH gehad, maar vond ze eerlijk gezegd niet denderend… Alvast bedankt,
groetjes,