...

Vegan banaan pepernoten cake

Vegan banaan pepernoten cake

door | nov 17, 2019 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 3 reacties

Vegan banaan pepernoten cake, Vegan tussendoortjes, Vegan cake recepten, Veganistische tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije vegan tussendoortjes, Glutenvrije cakes zonder ei

Ik ben deze week wel van de vegan recepten he? Ik vind het dan ook gewoon super leuk om daarmee te experimenten. Zo rolde deze vegan banaan pepernoten cake vorige week uit de oven. Hij is perfect als tussendoortje of voor bij de koffie. Bij pakjesavond bijvoorbeeld! Ik zit al zo met mijn hoofd bij de kerstrecepten, dat ik een beetje vergeet dat eerst Sinterklaas nog met cadeautjes komt strooien ;) Verder is deze cake naast vegan ook nog eens glutenvrij. Geen problemen met gluten? Dan kun je het boekweitmeel vervangen door gewoon meel.

Geniet ervan :D

Vegan banaan pepernoten cake, Vegan tussendoortjes, Vegan cake recepten, Veganistische tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije vegan tussendoortjes, Glutenvrije cakes zonder ei

Vegan banaan pepernoten cake, Vegan tussendoortjes, Vegan cake recepten, Veganistische tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije vegan tussendoortjes, Glutenvrije cakes zonder ei

Vegan banaan pepernoten cake, Vegan tussendoortjes, Vegan cake recepten, Veganistische tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije vegan tussendoortjes, Glutenvrije cakes zonder ei

Dit heb je nodig voor deze vegan banaan pepernoten cake

 • 250 gr boekweitmeel
 • 5 medium bananen
 • 50 ml plantaardige melk – bijvoorbeeld havermelk
 • 60 gr pepernoten + een paar extra voor over de cake – de meeste pepernoten van de huismerken van AH en Jumbo etc. zijn vegan, maar check voor de zekerheid de verpakking even!
 • 50 gr vegan chocolade
 • 2 tl vanille extract
 • 5 el kokosolie – gesmolten
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl baking soda
 • 4 el kokosbloesemsuiker – Of ahornsiroop
 • 1 flinke tl kaneelpoeder

Vegan banaan pepernoten cake, Vegan tussendoortjes, Vegan cake recepten, Veganistische tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije vegan tussendoortjes, Glutenvrije cakes zonder ei

Vegan banaan pepernoten cake, Vegan tussendoortjes, Vegan cake recepten, Veganistische tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije vegan tussendoortjes, Glutenvrije cakes zonder ei

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Meng in een kom de gesmolten kokosolie, melk, vanille extract en bananen. Pureer dit met behulp van een staafmixer tot een glad geheel. Je kunt hier ook je blender voor gebruiken.
Meng in een andere kom het boekweitmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel, en kokosbloesemsuiker (of ahornsiroop). Voeg ook een snufje zout toe. Roer met een garde het bananenbeslag erdoor tot je een egaal geheel hebt. Probeer niet te lang te kloppen, zodat er zoveel mogelijk lucht in het beslag blijft.
Halveer de pepernoten door de kort te hakken en spatel ze door het beslag. Door het bakken zullen de pepernoten in de cake straks niet meer knapperig zijn, maar ze geven wel hier en daar die echte pepernoot smaak af :D
Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 35 minuten in het midden van de oven.
Haal de cake uit de oven, laat hem 10 minuten afkoelen en haal hem daarna uit de vorm. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en drizzle het vervolgens over de cake. Hak nog wat extra pepernoten fijn en strooi die over de gesmolten chocolade.
Vegan banaan pepernoten cake, Vegan tussendoortjes, Vegan cake recepten, Veganistische tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije vegan tussendoortjes, Glutenvrije cakes zonder ei
Tip: eet een plak van deze vegan banaan pepernoten cake met extra amandelpasta on top!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

 1. Elma

  Heerlijk, ik maakte hem vanmorgen met 125 grm speltmeel en 125 grm kokosmeel. Ook super lekker! Ik vind het alleen altijd zo lastig hoe je bananencake moet bewaren, moet ik hem nou in de koelkast doen? Vind het dan namelijk altijd wel minder lekker worden. Groetjes Elma

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Elma, ik bewaar hem zelf in de koelkast. Ik ben het echter met je eens dat hij het lekkerst is op dag een en twee. Zelf vries ik ook altijd een paar plakken in als ik weet dat de cake niet binnen drie dagen op komt :)

   Antwoord
 2. annemiek

  Wooeeww deze ga ik maken! Dankjewel Beau! :)
  Je zegt dat deze cake glutenvrij is, ik denk dat ik dan even de pepernoten moet vervangen. Heb jij een favo merk glutenvrije pepernoten? Ik heb ze van ‘consenza’ bij AH gehad, maar vond ze eerlijk gezegd niet denderend… Alvast bedankt,
  groetjes,

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *