Pepernoten cheesecake met dulce de leche

Pepernoten cheesecake met dulce de leche, Sinterklaas recepten, Sinterklaas taart, De lekkerste cheesecake, Makkelijk karamel recept, Beaufood recepten

Dit is niet mijn meest gezonde cheesecake maaaar wel de allerlekkerste! En met Sinterklaasavond mogen we best een beetje los, toch? Deze pepernoten cheesecake met dulce de leche zal zeker weten bij iedereen in de smaak vallen én hij staat ook nog eens fantastisch op tafel.

De vulling van deze cheesecake maakte ik naar een recept van Miljuschka, maar dan wel met driekwart minder suiker en ietsje minder roomkaas. Met een bodem gemaakt van pepernoten is deze cheesecake op zich al overheerlijk, maar je tilt hem tot niveau zevende hemel door er zelfgemaakte dulce de leche overheen te lepelen. Wisten jullie dat zelf dulce de leche maken echt het áller simpelste klusje ever is? Je koopt een blikje gecondenseerde melk, zet hem (dicht) in een pan met zacht kokend water en na een uur heb je de lekkerste karamelsaus EVER. En daar heb je precies niets voor hoeven doen, behalve wachten. Na een uur uur heb je een zijdezachte karamelsaus en na anderhalf uur is een dikkere karamelpasta het resultaat. Kortom: ren naar de supermarkt, haal de ingrediënten en duik de keuken in!:D

Pepernoten cheesecake met dulce de leche, Sinterklaas recepten, Sinterklaas taart, De lekkerste cheesecake, Makkelijk karamel recept, Beaufood recepten

Pepernoten cheesecake met dulce de leche, Sinterklaas recepten, Sinterklaas taart, De lekkerste cheesecake, Makkelijk karamel recept, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze pepernoten cheesecake met dulce de leche

  • 150 gr pepernoten + extra voor erover – eventueel glutenvrij
  • 50 gr roomboter
  • 3 eieren
  • 500 gr roomkaas
  • 125 gr zure room
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • rasp van een halve citroen
  • 2 tl maïzena
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • grappige side note: ik wilde nog wat pepernoten over de cheesecake kruimelen als finishing touch, maar ik had ze per ongelijk allemaal opgegeten ;) Dus toen werd het een klein handje granola. Ook lekker!

 

Pepernoten cheesecake met dulce de leche, Sinterklaas recepten, Sinterklaas taart, De lekkerste cheesecake, Makkelijk karamel recept, Beaufood recepten

Zo maak je het

Zet een pan op met ruim water en breng het water aan de kook. Zet het dichte blikje gecondenseerde melk erin. Het blikje moet onder water staan (heel belangrijk) en de gehele kooktijd onder water blijven. Vul indien indien nodig tussendoor het water aan. Zet de timer op een uur en check zo nu en dan of het blikje nog onder water staat.

Verwarm de oven voor op 140 graden (hete lucht) en bekleed de bodem van een springvorm van 20 centimeter met bakpapier. Vet de randen licht in.

Mix de pepernoten tot kruimels in je keukenmachine en smelt de boter. Roer deze twee door elkaar, stort alles in de springvorm en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Ze de vorm daarna even in de koelkast.

Ga verder met de vulling. Mix de roomkaas met de zure room, kokosbloesemsuiker en citroenrasp. Roer een voor een de eieren erdoor en als laatst de maïzena. Giet de vulling op de bodem en bak de cheesecake 60 – 70 minuten in het midden van de oven.

Laat de cheesecake een uur afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zet hem daarna (i know, héél lastig) een nachtje in de koelkast om op te stijven. Is de dulce de leche klaar? Zet die dan ook in de koelkast.

En nu is het eindelijk tijd voor een overheerlijk stukje pepernoten cheesecake :D Snijd de taart in zes tot acht punten. Open het blikje en drizzle de dulce de leche erover.

Geniet ervan!

Pepernoten cheesecake met dulce de leche, Sinterklaas recepten, Sinterklaas taart, De lekkerste cheesecake, Makkelijk karamel recept, Beaufood recepten

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!