Ricotta mousse met balsamico aardbeien en krokante munt

Ricotta mousse met balsamico aardbeien en krokante munt

door | mei 7, 2021 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

Ricotta mousse met balsamico aardbeien en krokante munt

Ricotta mousse met balsamico aardbeien en krokante munt. Het dessert dat je vorige week voorbij zag komen in deze speciale driegangen Beaufood lunch voor moederdag! Een heerlijk romig én origineel dessert. Wist je dat aardbeien en balsamico héél goed samengaan? Het zoete van aardbei combineert fantastisch met het zuurtje van balsamicoazijn. Hoe lekkerder de balsamico hoe beter het resultaat, dus het liefst ga je voor kwalitatieve balsamicoazijn. En dan die ricotta mousse erbij.. Zo zo zó lekker.

Ricotta mousse met balsamico aardbeien en krokante munt

Ricotta mousse met balsamico aardbeien en krokante munt

Het voordeel van deze ricotta mousse is dat hij niet op hoeft te stijven of iets dergelijks. Je hebt ‘m binnen vijf minuten gemaakt. De balsamico aardbeien moeten wel eventjes marineren (minimaal een half uur, liefst langer), maar die kun je van te voren bereiden. De mousse trouwens ook. Het enige wat je het beste a la minute kunt maken is de krokante munt. Die maak je eenvoudigweg door verse muntblaadjes in maximaal tien seconden krokant te bakken in een klein laagje olie. Tip: deze krokante muntblaadjes zijn ook echt heer-lijk bij tomaat en burrata. Over kaas gesproken: als je dit dessert naar een hoger niveau wilt tillen dan ga je langs je kaasboer voor echte verse ricotta. Die smaakt toch nét even beter dan de ricotta uit de supermarkt. Maar geen zorgen, ook met ricotta uit de supermarkt krijg je een goddelijk dessert!

Geniet ervan en ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het me weten?

Ricotta mousse met balsamico aardbeien en krokante munt

Dit heb je nodig voor deze ricotta mousse met balsamico aardbeien en krokante munt / 2 personen

  • 125 gr ricotta – tip: voor écht lekkere ricotta ga je naar de kaasboer
  • 125 ml slagroom
  • 2 el honing
  • rasp van 1/4 biologische citroen
  • 1 tl vanille essence
  • 200 gr aardbeien
  • 75 ml balsamico azijn
  • 10 blaadjes verse munt

 

Begin met het marineren van de aardbeien. Verwijder de groene kroontjes en snijd de aardbeien in partjes. Doe partjes in een kom en besprenkel met balsamico azijn. Dek de kom af en laat minimaal een half uur (liefst langer) marineren in de balsamico azijn.

Klop de slagroom samen met de honing lobbig. We kloppen de slagroom niet helemaal stijf, maar net iets dikker dan yoghurt. Spatel daarna de ricotta, vanille essence en citroenrasp door de opgeklopte room. Houd je van zoet? Voeg dan eventueel nog wat honing toe. 

Doe de ricotta mousse in een spuitzak en verdeel de mousse over twee grote wijnglazen. Je kunt de ricotta mousse er natuurlijk ook gewoon inlepelen, maar met een spuitzak krijg je zo’n mooi ’toefjes’ resultaat.

Maak op het laatste moment de krokante munt. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een pan. Frituur de muntblaadjes héél kort in de hete olie. Tien seconden is meestal voldoende. (Kijk uit: het kan een beetje spetteren). Haal de muntblaadjes uit de olie en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

Verdeel de balsamico aardbeien over de ricotta mousse en sluit af met krokante munt. Voor de kleur kun je ook een paar verse muntblaadjes erop doen.

Geniet ervan!

Ricotta mousse met balsamico aardbeien en krokante munt

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.