...

Mini pepernoot cheesecakejes

Mini pepernoot cheesecakejes

door | nov 8, 2020 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

Mini pepernoot cheesecakejes

Hoe leuk (en lekker!) zien deze mini cheesecakejes met pepernoten eruit? Perfect voor op tafel tijdens Sinterklaasavond. De koekbodem van de cheesecakejes is gemaakt van pepernoten en de vulling bestaat uit een mengsel van roomkaas en kwark. Hierdoor zijn ze een stuk minder vet dan de klassieke variant. Oh, en maak deze pepernoten cheesecakejes vooral een dag van te voren! Na een nachtje in de koelkast zijn ze namelijk nóg lekkerder. Versier ze voor het serveren met extra pepernootjes en gesmolten pure chocolade en je hebt een ge-wel-dig sinterklaashapje voor op pakjesavond.

Mini pepernoot cheesecakejes

Je kunt deze pepernoot cheesecakejes op een paar manieren bakken. Of je gebruikt siliconen bakvormpjes (hiermee krijg je de cheesecakejes er het mooist uit), een muffinvorm met daarin papieren vormpjes (werkt ook top, alleen krijg je dan wel cheesecakejes met gekartelde randjes) óf je vet gewoon de holtes van een muffinvorm in met boter of zonnebloemolie, zoals ik deed. Bij die laatste optie krijg je ze er wel het minst mooi uit maar goed, de smaak is er zeker niet minder om.

Zin om nog meer te bakken voor pakjesavond? Check dan ook zeker deze recepten even:

Vegan banaan pepernoten cake

Gevulde speculaastaart met amandelspijs

Gevulde speculaas van havermout

Glutenvrije chocolade pepernoten van havermout

Mini pepernoot cheesecakejes

Mini pepernoot cheesecakejes

Dit heb je nodig voor deze mini pepernoot cheesecakejes / 6 stuks

  • 100 gr pepernoten + 30 gr extra
  • 30 gr roomboter
  • 175 gr roomkaas
  • 75 gr volle kwark
  • 60 gr zure room
  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • rasp van een halve (bio) citroen
  • 1 el maïzena
  • 50 gr pure chocolade

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 130 graden en zet een muffinvorm (met eventueel papieren vormpjes erin) klaar.

Maal de pepernoten fijn in je blender of keukenmachine. Smelt de boter en roer de gemalen pepernoten erdoor. Verdeel over de zes vormpjes en druk de pepernoot kruimels goed aan.

Meng met een garde de roomkaas met de eieren, zure room, kwark, citroenrasp en maïzena tot een glad mengsel. Voeg suiker naar smaak toe. Ik vond 3 eetlepels voldoende, maar voeg gerust meer toe als je van zoet houdt. Verdeel het cheesecakemengsel over de vormpjes.

Bak de mini pepernoot cheesecakejes 30 minuten in de oven. De bovenkant mag nog ietsje wiebelen als ze uit de oven komen. Laat de cheesecakejes in de vorm afkoelen en zet ze daarna minimaal twee uur (liefst een nachtje) in de koelkast.

Versier ze voor het serveren met pure chocolade (die je eerst even smelt in een pannetje) en extra pepernoten.

Mini pepernoot cheesecakejes

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *