...

Witte Oreo mousse met koffie en mascarpone

Witte Oreo mousse met koffie en mascarpone

oreo-toetje

Een Oreo toetje? Voor iemand die zegt dat ze niet van desserts houdt, maak ik toch verrassend veel nagerechten, vind je niet? Dat is omdat ik toch ook wel vind dat een diner een toetje verdient. Het is toch de (soms letterlijke) kers op de taart van een goed etentje. Maar dan houd ik de inspanning ervan het liefst zo laag mogelijk – ik besteed mijn tijd liever aan een spectaculair voor- of hoofdgerecht. Een dessert moet lekker zijn, er mooi uitzien en niet te veel moeite kosten. Vind ik. Deze witte Oreo mousse met koffie en mascarpone is precíés goed. Het is maximaal 10 minuten werk, bevat weinig ingrediënten, is heerlijk zoet en vol van smaak, ziet er feestelijk uit en is totáál niet moeilijk om te maken. En het allerbeste: deze mousse hoeft geen uren op te stijven.

oreo-toetje

Snelle mousse

Want laten we eerlijk zijn: die wachttijd bij zoete gerechten kan zo naar zijn. Een taart die uren moet afkoelen, koekjesdeeg dat een hele tijd moet rusten, mousse die úren moet opstijven… Zo. Frustrerend. Maar met dit Oreo toetje zit je helemaal safe want in tegenstelling tot de meeste mousses, hoeft deze niet op te stijven. Door de slagroom en mascarpone samen op te kloppen, is het mengsel binnen no time stevig genoeg om op te lepelen. Volg daarin trouwens wel écht mijn recept op: klop de slagroom en mascarpone tegelijk. Ik probeerde de slagroom eerst los te kloppen en daarna de mascarpone mee te mixen, maar dat werd een soort vla. En dat moeten we niet hebben. Het mengsel kun je na het opkloppen bewaren tot je de dessert wil serveren.

Oh, trouwens: je kan natuurlijk ook andere Oreo’s gebruiken voor dit toetje. Ik vind de versie met witte chocolade simpelweg het lekkerst!

Meer mousses

oreo-toetje

Dit heb je nodig voor deze Oreo toetjes met koffie / 4 personen

  • 250 ml slagroom
  • 200 gr mascarpone
  • 30 g kokossuiker
  • 1 el oploskoffie
  • 5 witte Oreo’s

Zo maak je de Oreo toetjes

Doe de slagroom samen met de mascarpone in een grote kom. Klop alles met een handmixer in een minuut of 4 tot een romige mousse. Dit duurt ongeveer net zo lang als dat je slagroom zou opkloppen. 

Voeg de kokossuiker en oploskoffie toe en mix nog even kort kort door. Schep de mascarponemousse in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik. Tip: je kunt de mousse dus prima een dag van tevoren maken.

Spuit de mascarponemousse in kleine glaasjes. Steek in elk toetje een Oreo. Verkruimel de overgebleven Oreo en verdeel over de glaasjes.

Geniet!

oreo-toetje

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *