Een Oreo toetje? Voor iemand die zegt dat ze niet van desserts houdt, maak ik toch verrassend veel nagerechten, vind je niet? Dat is omdat ik toch ook wel vind dat een diner een toetje verdient. Het is toch de (soms letterlijke) kers op de taart van een goed etentje. Maar dan houd ik de inspanning ervan het liefst zo laag mogelijk – ik besteed mijn tijd liever aan een spectaculair voor- of hoofdgerecht. Een dessert moet lekker zijn, er mooi uitzien en niet te veel moeite kosten. Vind ik. Deze witte Oreo mousse met koffie en mascarpone is precíés goed. Het is maximaal 10 minuten werk, bevat weinig ingrediënten, is heerlijk zoet en vol van smaak, ziet er feestelijk uit en is totáál niet moeilijk om te maken. En het allerbeste: deze mousse hoeft geen uren op te stijven.
Snelle mousse
Want laten we eerlijk zijn: die wachttijd bij zoete gerechten kan zo naar zijn. Een taart die uren moet afkoelen, koekjesdeeg dat een hele tijd moet rusten, mousse die úren moet opstijven… Zo. Frustrerend. Maar met dit Oreo toetje zit je helemaal safe want in tegenstelling tot de meeste mousses, hoeft deze niet op te stijven. Door de slagroom en mascarpone samen op te kloppen, is het mengsel binnen no time stevig genoeg om op te lepelen. Volg daarin trouwens wel écht mijn recept op: klop de slagroom en mascarpone tegelijk. Ik probeerde de slagroom eerst los te kloppen en daarna de mascarpone mee te mixen, maar dat werd een soort vla. En dat moeten we niet hebben. Het mengsel kun je na het opkloppen bewaren tot je de dessert wil serveren.
Oh, trouwens: je kan natuurlijk ook andere Oreo’s gebruiken voor dit toetje. Ik vind de versie met witte chocolade simpelweg het lekkerst!
Meer mousses
- Aardbeienmousse met bastogne crumble (ook lekker snel klaar!)
- Taart van chocolademousse met bastognebodem
- Ricottamousse met balsamico-aardbeien en krokante munt
Dit heb je nodig voor deze Oreo toetjes met koffie / 4 personen
- 250 ml slagroom
- 200 gr mascarpone
- 30 g kokossuiker
- 1 el oploskoffie
- 5 witte Oreo’s
Zo maak je de Oreo toetjes
Doe de slagroom samen met de mascarpone in een grote kom. Klop alles met een handmixer in een minuut of 4 tot een romige mousse. Dit duurt ongeveer net zo lang als dat je slagroom zou opkloppen.
Voeg de kokossuiker en oploskoffie toe en mix nog even kort kort door. Schep de mascarponemousse in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik. Tip: je kunt de mousse dus prima een dag van tevoren maken.
Spuit de mascarponemousse in kleine glaasjes. Steek in elk toetje een Oreo. Verkruimel de overgebleven Oreo en verdeel over de glaasjes.
Geniet!
0 reacties