Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen al bij de eerste story op Instagram zóveel reacties op kreeg. Snap ik, want eerlijk: ik vind hem zelf ook rete goed gelukt haha! Naast dat deze hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten uit de oven mega lekker is, is hij ook nog eens makkelijk te maken. Je kunt hem zelfs de ochtend van te voren maken en afbakken wanneer je hem wilt serveren. Deze krans is goed voor vier personen als hapje. Krijg je meer mensen te eten? Maak er dan twee of, nog leuker, verdubbel het recept en maak er één grote kerstkrans van. Dit zal echt ge-wel-dig staan op tafel.
Heb je deze krans gemaakt? Let me know en deel je foto op Instagram met een tag naar Beaufood. Ik vind het onwijs leuk om jullie creaties te zien!
Dit heb je nodig voor deze hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten / 4 personen
- 4 plakjes bladerdeeg – eventueel glutenvrij
- 3 el bosvruchtenjam
- 150 gr geitenkaas
- 40 gr walnoten
- 1 el honing
- 2 takjes tijm – de blaadjes
- 1 el gedroogde cranberry’s
- klein scheutje olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar tot een vierkant. Druk de randjes vast zodat het een geheel wordt. Snijd met een mes de hoeken eraf zodat je een ronde vorm krijgt. Leg hem vervolgens op een stuk bakpapier. Zet een kleine kom in het midden en druk deze licht aan zodat je een afdruk te zien krijgt. Hierna kun je het middelste gedeelte in puntjes snijden (zie foto’s hierboven).
Beleg de cirkel (houd het midden en een stukje van de buitenste rand vrij) met jam, plakjes geitenkaas, gehakte walnoten, verse tijm, gedroogde cranberry’s en honing. Vouw de bladerdeegkrans punt voor punt vanuit het midden naar buiten en druk de randen vast. Besmeer de krans licht met olijfolie.
Leg de krans op een bakplaat en bak 20 minuten in het midden van de oven of totdat hij mooi goudbruin is. Drizzle nog wat honing over de hartige kerstkrans en serveer direct. Is hij afgekoeld? Geen probleem, ook dan is hij nog heeeel lekker :D
Helaas was de jam eruit gelopen in het midden😞
Jammer! Doe niet aan de smaak af gelukkig :)
De krans is geweldig ik heb er preiselberen op gedaan in plaats van de jam ze vonden het allemaal geweldig lekker.Ga zo weer eentje maken voor nieuwjaaar.
Welke geitenkaas heb je hiervoor gebruikt? Van die kruimelige of die meer brie achtige?
De zachte geitenkaas, die je vaak als rolletje koopt :)
Kan het ook zonder de cranberry? Of eventueel met bosvruchtenjam?
Zeker! Bosvruchten jam is ook erg lekker!
Kun je het ook met zo’n ronde rol verse bladerdeeg doen?
Zeker!
Oehh, ziet er lekker uit 😋! Echt wat voor kerst.
Zou dit recept ook met croissantdeeg kunnen? Ik heb namelijk ook weleens een ander soort krans met croissantdeeg gemaakt.
Oehh nog niet geprobeerd.. Ik zou dat persoonlijk te zoet vinden gok ik :)
Hij was heerlijk, maar zie ik dat jij er ook nog grof zout overheen hebt gedaan?
Yes een klein beetje! Heel slecht, maar ik ben gek op zout oeps.. :)
Hoi!
Vraagje, zou je ook pompoen toe kunnen voegen denk je?
Ziet er lekker uit, ga deze maken als hapje voor de kerst.
Dit ziet er schitterend uit, ik maak ‘m voor bij het kerstdiner dit jaar. Bedankt voor dit recept,
Leuk! En heel graag gedaan natuurlijk.
Heerlijk! Zojuist gemaakt voor Sinterklaas avond
hetelucht oven?
Nee hoor, de gewone ovenstand is prima :)