...

Makreel paté met brioche toast

Makreel paté met brioche toast

Makreel paté met brioche toast

Een smaakvol, culinair en feestelijk hapje. Brioche toast met makreel paté! Lekker als voorgerechtje of als borrelhap. Je kunt de paté van makreel in een glazen potje op tafel serveren met toastjes erbij, maar persoonlijk vind ik de combinatie paté en getoast brioche brood echt fantastisch lekker. De makreel paté heeft een lekker romig vetje (makreel + roomkaas = heaven) en een frisse touch van citroenrasp en verse dille. Dit gaat echt héél goed samen met zoet brioche brood. Vooral als je de plakken even kort toast in een koekenpan.. En zei ik al dat deze paté van makreel binnen vijf minuten op tafel staat?

Paté van makreel

Makreel paté

Paté van makreel 

Zelf paté maken is heel eenvoudig. Er zijn heel veel verschillende recepten voor paté maar meestal is de vuistregel dat paté vet en lever bevat. Klinkt niet heel smakelijk he? Maar dat is het wel! Toch gooi ik het met mijn paté recept over een heel andere boeg. In plaats van lever gebruiken we namelijk gerookte makreelfilet. Meng gerookte makreelfilet met roomkaas, citroenrasp en verse dille en binnen vijf minuten staat er een zelfgemaakte en super smaakvolle paté op tafel. Het allerfijnste? Na een dag in de koelkast is hij nóg lekkerder. Maak hem dus gerust een of twee dagen van te voren.

Makreel paté met brioche

Makreel paté

Maak je borreltafel compleet met onderstaande borrelhap recepten!

 

Paté van makreel

Makreel paté met brioche toast

Zelfgemaakte makreel paté op getoast brioche brood. Een smaakvolle en culinaire borrelhap. Of voorgerecht!
4.67 van 3 stemmen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr makreelfilets
  • 60 gr roomkaas
  • 1 el mierikswortel
  • ½ biologische citroen - rasp en sap
  • 2 el fijngehakte verse dille
  • 1 brioche brood
  • 1 el roomboter

Instructies
 

  • Verwijder eventueel het vel van de makreelfilets. Pluk de makreel met de hand in kleine stukjes. Met een vork kan ook. Verwijder eventuele graatjes.
  • Meng de makreel met roomkaas, mierikswortel, rasp en sap van een halve citroen en verse dille. Prak goed met een vork tot je een egaal geheel hebt. Voeg nog een beetje roomkaas toe als de paté te droog is.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Doe de paté in een glazen potje (of kom) en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Snijd vlak voor het serveren het brioche brood in 4 dikke plakken. Halveer de plakken zodat je 8 stukjes hebt. Verhit een klont roomboter in een koekenpan en toast de brioche aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de makreel paté bij het brioche brood of maak er kant en klare hapjes van.
  • Garneer optioneel met extra dille en mierikswortel.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Makreel paté met brioche toast

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept