...

Champagne hapje: zalm bonbons met dille-roomkaas

Champagne hapje: zalm bonbons met dille-roomkaas

door | dec 12, 2023 | Hartige hapjes, Kerstrecepten, Recepten | 0 Reacties

champagne-hapje-zalm-bonbons

Hoe leuk is dit voor de feestdagen.. een champagne hapje! Oftewel: een mooi glas champagne (al mag een goede cava ook hoor) met daarop een knapperig toastje en een zalmbonbon. Origineel toch? Feestelijker wordt het niet. Dit luxe hapje heb je ook nog eens binnen no time gemaakt én (ik weet dat veel van jullie dit heel fijn vinden) je kunt de zalm bonbons perfect van te voren maken. Sterker nog, ze zijn zelfs nog lekkerder na een paar uurtjes in de koeling. De zalm bonbons zijn gevuld met roomkaas en zijn echt HEEL eenvoudig te maken. (In deze video op Insta laat ik het je zien!). Oh, en nog even over die roomkaasvulling: die match echt uitstekend bij de zalm. Waarom dat vertel ik je hieronder..

champagne-hapje-zalm-bonbons

champagne-hapje-zalm-bonbons

Zalm bonbons met roomkaas

Voor het maken van de zalm bonbons is het aan te raden een paar velletjes plastic folie in huis te halen. Ik probeerde eerst de bonbons met de hand te vormen, maar dat was niet echt een succes (op zijn zachts gezegd). Door de bonbons in plastic folie te verpakken kun je heel eenvoudig perfect ronde bonbonnetjes vormen. En dan de roomkaas vulling voor de zalm bonbons.. Je kunt ze vullen met basic roomkaas, maar het áller lekkerst is om de roomkaas op smaak te brengen met lekker veel verse dille en citroenrasp. Match made in heaven. Serveer de zalm bonbons op krokante rondje toastjes en garneer met een plukje verse dille als finishing touch en (naar smaak) wat chili vlokjes. Leg de toastjes op de gevulde champagne glazen et voilà, serveer uit! De toastjes eet je gewoon uit het vuistje. Geniet ervan!

champagne-hapje-zalm-bonbons

champagne-hapje-zalm-bonbons

Zin in nog meer feestelijke hapjes?

 

Champagne hapje: zalm bonbons met dille-roomkaas

Een feestelijk champagne hapje: zalm bonbons gevuld met dille-roomkaas. Super eenvoudig te maken én op een originele manier geserveerd!
5 van 3 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrelhap
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr gerookte zalm - je hebt in totaal vier plakken nodig
  • 100 gr naturel roomkaas + 1 tl extra
  • 2 el verse dille - fijn gehakt
  • ½ citroen - biologisch
  • 4 ronde toastjes
  • ½ tl chili vlokken

Instructies
 

  • Rasp de schil van een halve citroen.
  • Meng in een kommetje de roomkaas, citroenrasp en verse dille. Voeg versgemalen zwarte peper en zout naar smaak toe.
  • Leg elk plakje zalm (vier stuks in totaal) op een stuk plastic folie.
  • Schep een flinke theelepel roomkaas op een plak zalm. Vouw de folie dicht en rol dicht tot je een mooie ronde bonbon hebt. Ga door tot je vier bonbons hebt. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Klaar voor de borrel? Smeer dan een klein dotje roomkaas op de toastjes. Hierdoor rolt de bonbon niet van het toastje. Schenk de glazen vol met bubbels, leg op elk glas een rond toastje met daarop een zalm bonbon.
  • Garneer met een plukje verse dille en wat chili vlokjes.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

champagne-hapje-zalm-bonbons

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept