...

Burrata met geroosterde druiven en krentenboltoast

Burrata met geroosterde druiven en krentenboltoast

burrata-met-druiven

Kerst komt nu wel heel dichtbij! Ik kan de kerststollen, rollades en stoofpeertjes al bijna rúíken. De feestdagen in december zijn voor veel mensen een aaneenschakeling van diners, maar voor mij gaan deze dagen ook écht om het borrelen. Gezellig met vrienden en familie, samen aan de eettafel of juist lekker onderuitgezakt met een wijntje op de bank. Met in het midden dat wat alle aandacht trekt: de borrelplank. Daarom deel ik dit jaar extra veel borrelrecepten met jullie! Alles voor een feestelijke namiddag met de lekkerste hapjes. Dit is één van mijn favorieten: burrata met druiven en krentenboltoast. De romige kaas drapeer je over een mooi bord en top je af met druiven. Door de druiven eerst te roosteren, worden ze extra zoet en vol van smaak. Serveer daar balsamicoparels bij (wat dat zijn, leg ik je zo uit) (spoiler: het is fantastisch!) voor een sterk hartig-zuur accent. De burrata met druiven-dip lepel je op met getoaste krentenbol.

burrata-met-druiven

burrata-met-druiven

Burrata met druiven en balsamico

Na het lezen van de intro zit je waarschijnlijk met een hoop vraagtekens. Balsamicoparels? Krentenbollen? Meen je dit? Ja, dit meen ik absoluut en ik ga je uitleggen waarom dit verrukkelijke toevoegingen zijn aan je kerstborrel.

Allereerst de balsamicoparels. Dit is een prachtig ingrediënt voor feestelijke gerechten en hapjes. De smaak is zout, zuur en fris zoals je van balsamico gewend bent, maar dan net iets zoeter. Dan de textuur: de pareltjes zijn kleine bolletjes die in je mond knappen. Daar verspreiden ze de heerlijke smaak. Het doet een beetje aan als kaviaar, qua looks. Het is net zo luxe en feestelijk, maar voor een vriendelijker prijsje: online en bij groothandels koop je een flinke pot balsamicoparels voor ongeveer 6 euro! Is dat te veel moeite? Gebruik dan balsamicostroop bij deze burrata met geroosterde druiven. Ook heerlijk! En gewoon te verkrijgen bij iedere supermarkt. 

Dan de krentenbollen. In z’n geheel zijn die zachte bolletjes weinig culinair. Snijd je er plakken van en rooster je die krokant, dan zijn het ineens ideale toastjes voor bij een cheesy dip. Lekker knapperig en zoetig, wat perfect matcht met de romige burrata en friszoete druiven. Dit keer maakte ik er lekker dikke toastjes van, zodat de buitenkant goed knapperig werd maar de binnenkant nog een beetje chewy bleef. Was een succes!

burrata-met-druiven

Meer kerstige borrelhapjes

 

Meer inspiratie nodig? In mijn e-book Ultieme Thuisdiners deel ik vier prachtige 4 gangenmenu’s mét bijpassende wijntjes. Perfect voor culinaire feestdagen. Je bestelt Ultieme Thuisdiners in mijn shop!

burrata-met-druiven

Burrata met geroosterde druiven en krentenboltoast

Romige burrata met geroosterde druiven en krentenboltoast. Dit eenvoudige maar méga smaakvolle borrelhapje heeft het allemaal!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Appetizer, Borrelhapje
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr rode druiven
  • 1 el olijfolie - extra vierge
  • 2 bollen burrata
  • 2 el balsamicoazijnparels - of balsamicostroop als je geen balsamicoparels kunt vinden
  • paar blaadjes cress
  • 4 mini krentenbollen

Instructies
 

  • Was de druiven en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en wat zeezout. Rooster de druiven 25 minuten op 180 graden.
  • Halveer de mini krentenbollen en leg ze na 15 minuten bij de druiven in de oven. Rooster de broodjes in 10 minuten krokant.
  • Trek de bollen burrata uit elkaar en verdeel ze over een mooi bord. Besprenkel met goede olijfolie en garneer met de warme geroosterde druiven, cress en balsamicoazijnparels. Serveer met krentenboltoast.

TIPS

Tip: de balsamicoazijnparels die ik in dit recept gebruik zijn echt fan-tas-tisch. Niet alleen qua smaak maar ook zeker qua looks! De parels doen het ook goed op sushi, in salades, bij een kaasplateau en eigenlijk bij alles wat wel een fris zuurtje kan gebruiken. Bijna alles dus ;)
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

burrata-met-druiven

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept