...

Burrata met geroosterde druiven en krentenboltoast

Burrata met geroosterde druiven en krentenboltoast

burrata-met-druiven

Kerst komt nu wel heel dichtbij! Ik kan de kerststollen, rollades en stoofpeertjes al bijna rúíken. De feestdagen in december zijn voor veel mensen een aaneenschakeling van diners, maar voor mij gaan deze dagen ook écht om het borrelen. Gezellig met vrienden en familie, samen aan de eettafel of juist lekker onderuitgezakt met een wijntje op de bank. Met in het midden dat wat alle aandacht trekt: de borrelplank. Daarom deel ik dit jaar extra veel borrelrecepten met jullie! Alles voor een feestelijke namiddag met de lekkerste hapjes. Dit is één van mijn favorieten: burrata met druiven en krentenboltoast. De romige kaas drapeer je over een mooi bord en top je af met druiven. Door de druiven eerst te roosteren, worden ze extra zoet en vol van smaak. Serveer daar balsamicoparels bij (wat dat zijn, leg ik je zo uit) (spoiler: het is fantastisch!) voor een sterk hartig-zuur accent. De burrata met druiven-dip lepel je op met getoaste krentenbol.

burrata-met-druiven

burrata-met-druiven

Burrata met druiven en balsamico

Na het lezen van de intro zit je waarschijnlijk met een hoop vraagtekens. Balsamicoparels? Krentenbollen? Meen je dit? Ja, dit meen ik absoluut en ik ga je uitleggen waarom dit verrukkelijke toevoegingen zijn aan je kerstborrel.

Allereerst de balsamicoparels. Dit is een prachtig ingrediënt voor feestelijke gerechten en hapjes. De smaak is zout, zuur en fris zoals je van balsamico gewend bent, maar dan net iets zoeter. Dan de textuur: de pareltjes zijn kleine bolletjes die in je mond knappen. Daar verspreiden ze de heerlijke smaak. Het doet een beetje aan als kaviaar, qua looks. Het is net zo luxe en feestelijk, maar voor een vriendelijker prijsje: online en bij groothandels koop je een flinke pot balsamicoparels voor ongeveer 6 euro! Is dat te veel moeite? Gebruik dan balsamicostroop bij deze burrata met geroosterde druiven. Ook heerlijk! En gewoon te verkrijgen bij iedere supermarkt. 

Dan de krentenbollen. In z’n geheel zijn die zachte bolletjes weinig culinair. Snijd je er plakken van en rooster je die krokant, dan zijn het ineens ideale toastjes voor bij een cheesy dip. Lekker knapperig en zoetig, wat perfect matcht met de romige burrata en friszoete druiven. Dit keer maakte ik er lekker dikke toastjes van, zodat de buitenkant goed knapperig werd maar de binnenkant nog een beetje chewy bleef. Was een succes!

burrata-met-druiven

Meer kerstige borrelhapjes

 

Meer inspiratie nodig? In mijn e-book Ultieme Thuisdiners deel ik vier prachtige 4 gangenmenu’s mét bijpassende wijntjes. Perfect voor culinaire feestdagen. Je bestelt Ultieme Thuisdiners in mijn shop!

burrata-met-druiven

Burrata met geroosterde druiven en krentenboltoast

Romige burrata met geroosterde druiven en krentenboltoast. Dit eenvoudige maar méga smaakvolle borrelhapje heeft het allemaal!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 min
Oventijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Appetizer, Borrelhapje
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr rode druiven
  • 1 el olijfolie - extra vierge
  • 2 bollen burrata
  • 2 el balsamicoazijnparels - of balsamicostroop als je geen balsamicoparels kunt vinden
  • paar blaadjes cress
  • 4 mini krentenbollen

Instructies
 

  • Was de druiven en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en wat zeezout. Rooster de druiven 25 minuten op 180 graden.
  • Halveer de mini krentenbollen en leg ze na 15 minuten bij de druiven in de oven. Rooster de broodjes in 10 minuten krokant.
  • Trek de bollen burrata uit elkaar en verdeel ze over een mooi bord. Besprenkel met goede olijfolie en garneer met de warme geroosterde druiven, cress en balsamicoazijnparels. Serveer met krentenboltoast.

TIPS

Tip: de balsamicoazijnparels die ik in dit recept gebruik zijn echt fan-tas-tisch. Niet alleen qua smaak maar ook zeker qua looks! De parels doen het ook goed op sushi, in salades, bij een kaasplateau en eigenlijk bij alles wat wel een fris zuurtje kan gebruiken. Bijna alles dus ;)
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

burrata-met-druiven

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept