...

Gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes

Gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes

door | dec 29, 2020 | Hartige hapjes | 0 Reacties

gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes

Deze gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes maakte ik de dag na Kerst van leftovers. Ik had iets teveel eieren gekookt en ik had nog wat garnaaltjes over. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Ik besloot er gevulde eitjes van te maken voor bij de borrel. Ik deed er een een flinke klodder truffel mayonaise door, met als resultaat dat dit echt de állerlekkerste gevulde eieren werden die ik ooit heb gemaakt. Jullie vroegen ook massaal om het recept op Instagram so here it is! Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig en ze zijn super easy te maken :D

gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes

Truffel mayonaise + Hollandse garnalen = heaven

Ei, truffel mayo en Hollandse garnalen zijn blijkbaar echt een gruwelijk lekkere combi. De eitjes waren binnen twee minuten op. Ik raad je dan ook zeker aan dit recept te verdubbelen mocht je meer dan vier borrelaars over de vloer krijgen ;) Oh, en nog even een tip voor het pellen van de eieren: laat ze na het koken schrikken onder koud water en pel ze direct. Hierdoor gaat de schil er het makkelijkst af. Laat ze daarna een paar minuten afkoelen (in de koelkast) en halveer ze vervolgens. Van het eigeel maak je vervolgens een heerlijke truffel vulling met Hollandse garnaaltjes! Voor het mooiste resultaat spuit je de vulling in de eitjes met behulp van een spuitzak, maar je kunt dit natuurlijk ook gewoon met een klein lepeltje doen. Minder mooi, maar wel net zo lekker :)

Geniet ervan!

Zin gekregen in nog meer hapjes?

Glutenvrije borrelbroodjes met zalm en pesto

Pompoen quiche met oude kaas en gekarameliseerde shiitakes

De allerlekkerste zelfgemaakte hummus!

Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette

gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes

gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes

Dit heb je nodig voor deze gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes / 8 stuks

  • 4 eieren
  • 40 gr Hollandse garnalen + een paar extra voor over de gevulde eieren
  • 2 flinke el truffel mayonaise
  • 3 el gehakte verse peterselie – dille is ook lekker!

 

Zo maak je ze

Kook de eieren in 10 minuten hard. Spoel ze daarna af onder koud water. Pel de eieren direct en laat ze een minuut of vijf afkoelen. Snijd ze daarna doormidden.

Haal het eigeel met behulp van een klein lepeltje uit de eieren en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk. Roer de truffel mayonaise, gehakte peterselie en de Hollandse garnaaltjes erdoor en breng op smaak met een snuf zout en zwarte peper.

Verdeel het mengsel (met een lepeltje of een spuitzak) over de gehalveerde eieren. Leg daarop nog wat garnaaltjes voor de finishing touch en sluit af met een paar blaadjes peterselie.

gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Geitenkaasvlinders met gekaramelliseerde ui

Geitenkaasvlinders met gekaramelliseerde ui

Met de feestdagen achter de rug is het Groene en Gezonde Tijdperk op Beaufood weer aangebroken. Zou je denken ;) Ik vind januari inderdaad een ideaal moment voor gezonde gerechten, maar februari, juli en oktober ook. Gezond eten is iets voor altijd, zodat je - als je...

Lees meer
Hartige clafoutis met broccoli en feta

Hartige clafoutis met broccoli en feta

Zo. Het is januari. En zonder in allerlei clichés te willen vervallen: ik ben vást niet de enige die na de feestdagen weer even terug in het gareel wil komen. Want hoewel ik eigenlijk het hele jaar door gezond eet, drukken die laatste weken van het jaar vol...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *