Deze gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes maakte ik de dag na Kerst van leftovers. Ik had iets teveel eieren gekookt en ik had nog wat garnaaltjes over. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Ik besloot er gevulde eitjes van te maken voor bij de borrel. Ik deed er een een flinke klodder truffel mayonaise door, met als resultaat dat dit echt de állerlekkerste gevulde eieren werden die ik ooit heb gemaakt. Jullie vroegen ook massaal om het recept op Instagram so here it is! Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig en ze zijn super easy te maken :D
Truffel mayonaise + Hollandse garnalen = heaven
Ei, truffel mayo en Hollandse garnalen zijn blijkbaar echt een gruwelijk lekkere combi. De eitjes waren binnen twee minuten op. Ik raad je dan ook zeker aan dit recept te verdubbelen mocht je meer dan vier borrelaars over de vloer krijgen ;) Oh, en nog even een tip voor het pellen van de eieren: laat ze na het koken schrikken onder koud water en pel ze direct. Hierdoor gaat de schil er het makkelijkst af. Laat ze daarna een paar minuten afkoelen (in de koelkast) en halveer ze vervolgens. Van het eigeel maak je vervolgens een heerlijke truffel vulling met Hollandse garnaaltjes! Voor het mooiste resultaat spuit je de vulling in de eitjes met behulp van een spuitzak, maar je kunt dit natuurlijk ook gewoon met een klein lepeltje doen. Minder mooi, maar wel net zo lekker :)
Geniet ervan!
Zin gekregen in nog meer hapjes?
Glutenvrije borrelbroodjes met zalm en pesto
Pompoen quiche met oude kaas en gekarameliseerde shiitakes
De allerlekkerste zelfgemaakte hummus!
Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette
Dit heb je nodig voor deze gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes / 8 stuks
- 4 eieren
- 40 gr Hollandse garnalen + een paar extra voor over de gevulde eieren
- 2 flinke el truffel mayonaise
- 3 el gehakte verse peterselie – dille is ook lekker!
Zo maak je ze
Kook de eieren in 10 minuten hard. Spoel ze daarna af onder koud water. Pel de eieren direct en laat ze een minuut of vijf afkoelen. Snijd ze daarna doormidden.
Haal het eigeel met behulp van een klein lepeltje uit de eieren en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk. Roer de truffel mayonaise, gehakte peterselie en de Hollandse garnaaltjes erdoor en breng op smaak met een snuf zout en zwarte peper.
Verdeel het mengsel (met een lepeltje of een spuitzak) over de gehalveerde eieren. Leg daarop nog wat garnaaltjes voor de finishing touch en sluit af met een paar blaadjes peterselie.
0 reacties