...

Gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes

Gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes

door | dec 29, 2020 | Hartige hapjes | 0 Reacties

gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes

Deze gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes maakte ik de dag na Kerst van leftovers. Ik had iets teveel eieren gekookt en ik had nog wat garnaaltjes over. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Ik besloot er gevulde eitjes van te maken voor bij de borrel. Ik deed er een een flinke klodder truffel mayonaise door, met als resultaat dat dit echt de állerlekkerste gevulde eieren werden die ik ooit heb gemaakt. Jullie vroegen ook massaal om het recept op Instagram so here it is! Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig en ze zijn super easy te maken :D

gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes

Truffel mayonaise + Hollandse garnalen = heaven

Ei, truffel mayo en Hollandse garnalen zijn blijkbaar echt een gruwelijk lekkere combi. De eitjes waren binnen twee minuten op. Ik raad je dan ook zeker aan dit recept te verdubbelen mocht je meer dan vier borrelaars over de vloer krijgen ;) Oh, en nog even een tip voor het pellen van de eieren: laat ze na het koken schrikken onder koud water en pel ze direct. Hierdoor gaat de schil er het makkelijkst af. Laat ze daarna een paar minuten afkoelen (in de koelkast) en halveer ze vervolgens. Van het eigeel maak je vervolgens een heerlijke truffel vulling met Hollandse garnaaltjes! Voor het mooiste resultaat spuit je de vulling in de eitjes met behulp van een spuitzak, maar je kunt dit natuurlijk ook gewoon met een klein lepeltje doen. Minder mooi, maar wel net zo lekker :)

Geniet ervan!

Zin gekregen in nog meer hapjes?

Glutenvrije borrelbroodjes met zalm en pesto

Pompoen quiche met oude kaas en gekarameliseerde shiitakes

De allerlekkerste zelfgemaakte hummus!

Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette

gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes

gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes

Dit heb je nodig voor deze gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes / 8 stuks

  • 4 eieren
  • 40 gr Hollandse garnalen + een paar extra voor over de gevulde eieren
  • 2 flinke el truffel mayonaise
  • 3 el gehakte verse peterselie – dille is ook lekker!

 

Zo maak je ze

Kook de eieren in 10 minuten hard. Spoel ze daarna af onder koud water. Pel de eieren direct en laat ze een minuut of vijf afkoelen. Snijd ze daarna doormidden.

Haal het eigeel met behulp van een klein lepeltje uit de eieren en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk. Roer de truffel mayonaise, gehakte peterselie en de Hollandse garnaaltjes erdoor en breng op smaak met een snuf zout en zwarte peper.

Verdeel het mengsel (met een lepeltje of een spuitzak) over de gehalveerde eieren. Leg daarop nog wat garnaaltjes voor de finishing touch en sluit af met een paar blaadjes peterselie.

gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Coquille ceviche met Aziatische sinaasappelmarinade

Coquille ceviche met Aziatische sinaasappelmarinade

Als je mij ergens wakker voor mag maken, dan zijn dat wel coquilles. Het botermalse, zachtzoete visvlees uit de Sint Jacob-schelp. Heer-lijk. De klassieke wijze om coquilles te bereiden is door ze kort te bakken in een klont goede roomboter met een snuf versgemalen...

Lees meer
Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *