De allerlekkerste zelfgemaakte hummus!

De allerlekkerste zelfgemaakte hummus

Ben jij net zo’n grote hummus lover als ik? Dan heb ik vandaag een fantastisch recept voor je! Ik ben namelijk ein-de-lijk achter het geheim van de allerlekkerste zelfgemaakte hummus gekomen. Ik heb al heel wat hummus recepten gemaakt, maar die smaakten nooit zo goed als bij de Libanees. Lag het aan mijn keukenmachine? Moet er dan echt zo’n berg olie doorheen om hem romig te krijgen? Nope :D Er zijn slechts twee simpele do’s voor het maken van super romige hummus..

Namelijk: vanaf nu gebruiken we nooit meer voorgekookte kikkererwten. Oké, dit is wel de snelste manier natuurijk, maar hoeveel moeite is het nu eigenlijk om een portie gedroogde kikkererwten een nachtje te laten weken in een kom water? Juist, vrij weinig. De tweede truc is om de hummus niet te verdunnen met olie, water (of room?!), maar simpelweg met het kookvocht van de kikkererwten. Dit klinkt als iets kleins maar geloof mij, dit is een wereld van verschil in smaak.

De allerlekkerste zelfgemaakte hummus

Hieronder vind je het basisrecept voor naturel hummus. Hier kun je bijvoorbeeld zelf smaken aan toevoegen. Denk aan gerookt paprikapoeder, zongedroogde tomaatjes of gegrilde puntpaprika. Of doe eens gek en laat de knoflook in het recept achterwege en voeg honing en cacaopoeder toe aan de naturel hummus. Het resultaat is een suuuper lekkere chocolade hummus. Kortom: echt een must make dit recept! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het me weten?:D

De allerlekkerste zelfgemaakte hummus

De allerlekkerste zelfgemaakte hummus

 

Dit heb je nodig voor deze allerlekkerste zelfgemaakte hummus / 900 gram (lijkt veel maar geloof mij, dit eet je op! Zo niet, dan vries je gewoon een portie in voor een andere keer)

  • 250 gr gedroogde kikkererwten
  • 200 gr tahin (sesampasta)
  • Sap van een halve bio citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl baking soda

 

Zo maak je het

Doe de gedroogde kikkererwten in een grote kom met water. Zorg dat ze echt goed onder water staan want kikkererwten nemen veel vocht op. Laat ze een nachtje weken.

De volgende ochtend giet je het water af, spoel je de kikkererwten goed om en laat ze uitlekken. Doe de kikkererwten in een grote pan. Zet het vuur laag en roer een theelepel bakingsoda door de erwten. Voeg na een paar minuten ruim een liter water toe en kook de kikkererwten in ongeveer een half uur zacht.

Giet de kikkererwten af en vang het kookvocht op (erg belangrijk). Doe de erwten in je keukenmachine of blender en pureer tot een egale massa. Voeg daarna de knoflook, tahin, een flinke theelepel zout, het citroensap en 150 ml kookvocht toe. Laat je keukenmachine een paar minuten draaien totdat je een mooie, romige hummus hebt.

Nu kun je ervoor kiezen om overige ingrediënten als gegrilde paprika toe te voegen, maar dit is geen must. Hij is van zichzelf al heerlijk. Ook kun je bijvoorbeeld de helft van de naturel hummus uit de keukenmachine scheppen en de gegrilde paprika door de overige helft mengen. Hierdoor heb je twee verschillende smaken. Anyhow, eat your heart out :)

Dien de hummus op met goede olijfolie. Ik deed er ook nog wat gerookt paprikapoeder en roze peperkorrels over.

Geniet ervan!

De allerlekkerste zelfgemaakte hummus

Lunchtip: beleg een paar crackers met hummus, plakjes avocado, tuinkers en Hüttenkäse

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!