Glutenvrije borrelbroodjes met zalm en pesto

Glutenvrije borrelbroodjes met zalm en pesto

Deze glutenvrije broodjes gevuld met zalm en pesto uit de oven zijn echt fantastisch als hapje voor bij de borrel. Ze zijn luchtig, hebben een heerlijk kaaskorstje en ze zijn super eenvoudig te bereiden. Ik kwam deze borrelbroodjes afgelopen zomer tegen in viswinkel Schuitemaker in Katwijk aan Zee, toen Mike en ik voor het eerst met baby Louen een weekje op vakantie in eigen land waren. Je koopt deze broodjes kant-en-klaar gevuld en bakt ze vervolgens zelf thuis af in de oven. Handig toch? Dat vonden wij ook, maar helaas had ons strandhuisje geen oven ;). Daarom vroeg ik hen om het recept waarna ik thuis aan de slag ging met een eigen versie. Een glutenvrije versie welteverstaan! Het resultaat zijn deze glutenvrije ciabatta’s uit de oven gevuld met verse zalm, groene pesto en daaroverheen geraspte kaas. Heer-lijk.

Glutenvrije borrelbroodjes met zalm en pesto

Glutenvrije borrelbroodjes met zalm en pesto

Glutenvrije borrelbroodjes

Voor deze borrelbroodjes gebruik ik de glutenvrije (en lactosevrije) ciabatta’s van Schär. Als basis voor hun glutenvrije producten gebruikt Schär ingrediënten zoals boekweit, quinoa, haver, soja, teff, gierst, mais of rijst en alle Schär producten zijn vrij van chemische zoetstoffen, smaakversterkers en kleurstoffen. Zo zijn hun ciabatta’s gemaakt met onder andere zuurdesem, maismeel en rijstmeel. Je koopt ze kant-en-klaar in de supermarkt en bakt ze thuis in tien minuutjes af in de oven. Voordat je de ciabatta’s in de oven schuift vul je ze met verse zalm, groene pesto en ringetjes rode ui. Voor extra smaak besprenkel je de ciabatta met extra vierge olijfolie en strooi je er als laatst geraspte kaas over. Ook fijn: je kunt deze glutenvrije borrelbroodjes van tevoren klaarmaken :D. Vul de broodjes volgens onderstaand recept, bewaar ze tot gebruik in de koelkast en schuif ze in de oven wanneer het borreltijd is. Het enige dat je verder nog hoeft te doen is een paar wijnglazen pakken en een lekkere fles wijn opentrekken. Wij dronken er een Torres Gran Vina Sol uit 2018 bij. Deze is te koop bij Gall & Gall.

Glutenvrije borrelbroodjes met zalm en pesto

Glutenvrije borrelbroodjes met zalm en pesto

Zelfgemaakte groene pesto

Ik zeg het volgens mij in bijna al mijn artikelen waarin pesto te vinden is: zelf maken is het echt het állerlekkerst. Dus doe jezelf een lol en gooi een bosje verse basilicum, een teentje knoflook, een handje pijnboompitten (of zonnebloempitten) met een scheut extra vierge olijfolie in je blender. Binnen twee minuten heb je heerlijk verse, zelfgemaakte groene pesto die naast voedzaam ook nog eens vrij is van kleurstoffen en conserveermiddelen. Win-win!

Op zoek naar nog meer glutenvrije happen voor bij de borrel? Check dan zeker mijn artikel met daarin 4 x lekkere en glutenvrije borrelhappen. Hierin vind je onder andere het recept voor grissini’s met gerookte zalm en avocado dip, bruschetta’s uit de oven met geitenkaas en dadelcréme (echt, deze moeten jullie proberen) en glutenvrije focaccia uit de oven met tijm!

Glutenvrije borrelbroodjes met zalm en pesto

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije borrelbroodjes uit de oven met zalm en pesto / 4 personen als hapje 

Voor de groene pesto

  • 50 gr verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el appelazijn – of sap van een kwart citroen
  • 45 gr parmezaanse kaas
  • 2 el zonnebloempitten – of pijnboompitten 
  • flinke scheut extra vierge olijfolie – zo’n 5 el 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Maak de pesto door de ingrediënten samen met een snuf peper en zout te pureren (in je blender of met een staafmixer) tot een romige massa. Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie (of water) toe als de pesto te dik is. 

Snijd de zalm in plakken van zo’n 1 centimeter dik. Snijd de rode ui in hele dunne ringetjes.

Snijd elk broodje vier of vijf keer in tot net niet aan de bodem. Verdeel de zalm in de sneden van de ciabatta’s. Lepel er wat groene pesto over, leg de ringetjes rode ui erop en sluit royaal af met geraspte kaas. 

Bak de glutenvrije borrelbroodjes 10 minuten in de oven. Leg ze op een leuke houten plank en serveer direct.

Geniet ervan!

Glutenvrije borrelbroodjes met zalm en pesto

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!