Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette

Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette, Gezonde hartige taart, Gezonde foodblogs, Glutenvrije plaattaart, Glutenvrije taartbodem, Beaufood recepten, Taartbodem boekweitmeel, Voedzame hartige taart, Vegetarische plaattaart

Deze amandel plaattaart met honing-geitenkaas toverde ik laatst redelijk snel uit mijn mouw toen ik aan het fotograferen was voor Bijenkorf. Ik was bezig met een artikel met daarin 9 x tafel tips voor romantisch thuisdiner en bedacht me ineens dat het wel gezellig zou zijn voor het totaalplaatje als er ook een gerecht op tafel zou staan ;) Ik maakte een eenvoudig taartdeeg van yoghurt, boekweit, amandelmeel en vormde de bodem met de hand zonder een taartvorm te gebruiken. Wel zo makkelijk. Het hoefde niet persé een topgerecht te worden, als het maar mooi zou kleuren op tafel. Zul je net zien dat zo’n probeersel fantastisch uitpakt. En dat deed het :D Podverdorie wat was ie lekker. Ik heb hem voor driekwart zelf opgegeten, haha. De bodem is smaakvol en licht krokant. Top hem af met gegrilde courgette, crème fraîche, groene pesto en je hebt een super lekkere en voedzame hartige taart. Lekker als avondeten met een groene salade! Oh, en als je tijd hebt maak de groene pesto dan vooral zelf. Dan is hij op zijn aller lekkerst.

Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette, Gezonde hartige taart, Gezonde foodblogs, Glutenvrije plaattaart, Glutenvrije taartbodem, Beaufood recepten, Taartbodem boekweitmeel, Voedzame hartige taart, Vegetarische plaattaart

Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette, Gezonde hartige taart, Gezonde foodblogs, Glutenvrije plaattaart, Glutenvrije taartbodem, Beaufood recepten, Taartbodem boekweitmeel, Voedzame hartige taart, Vegetarische plaattaart

Dit heb je nodig voor deze amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette

Voor de amandelbodem

  • 75 gr yoghurt
  • 60 gr boekweitmeel
  • 40 gr amandelmeel
  • 1 el gesmolten kokosvet
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor erop

  • 1/2 courgette
  • 2 el crème fraîche
  • 3 el groene pesto – Zelf maken is het lekkerst dus doe dit vooral wanneer je hier zin in hebt! Je hebt nodig: 1 bosje verse basilicum (flinke hand vol), 1 knoflookteentje, sap van 1/4 citroen, peper, zout, olijfolie en een klein handje cashews.
  • 80 gr zachte geitenkaas – zo’n rolletje 
  • 1 el honing

 

Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette, Gezonde hartige taart, Gezonde foodblogs, Glutenvrije plaattaart, Glutenvrije taartbodem, Beaufood recepten, Taartbodem boekweitmeel, Voedzame hartige taart, Vegetarische plaattaart
Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette, Gezonde hartige taart, Gezonde foodblogs, Glutenvrije plaattaart, Glutenvrije taartbodem, Beaufood recepten, Taartbodem boekweitmeel, Voedzame hartige taart, Vegetarische plaattaart

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Begin met de bodem. Meng de ingrediënten met een lepel door elkaar en kneed met de hand verder tot een mooie deegbal. Bestuif het aanrechtblad met een beetje boekweitmeel en rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot een langwerpige plak. Leg het bakpapier met de bodem op een ovenplaat en bak de bodem 20 minuten in de oven.

Snijd een halve courgette in dunne plakken. Verhit een scheutje olie in een grillpan (of koekenpan) en gril de plakken zo’n vijf minuten.

Maak ondertussen de groene pesto door de ingrediënten te pureren. Proef en voeg naar smaak nog wat citroensap toe.

Haal de bodem uit de oven. Besmeer hem met de crème fraîche en groene pesto. Snijd de geitenkaas in zo dun mogelijke plakken en verdeel ze oven de taart samen met de gegrilde courgette. Drizzle de honing over de plaattaart en sluit af met een snuf zwarte peper. Schuif de plaat nog 10 minuten in de oven.

Snijd de plaattaart in stukken en serveer direct. Warm is hij het lekkerst, al is hij koud ook heerlijk.

Geniet ervan!

Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette, Gezonde hartige taart, Gezonde foodblogs, Glutenvrije plaattaart, Glutenvrije taartbodem, Beaufood recepten, Taartbodem boekweitmeel, Voedzame hartige taart, Vegetarische plaattaart

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments
  1. OMG!!! Zo lekker!!! Die bodem ook!! En zo makkelijk. Nu al een favorietje!!
    Heb trouwens wel iets meer boekweimeel gebruikt omdat het anders te plakkerig was.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.