Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette

Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette

Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette, Gezonde hartige taart, Gezonde foodblogs, Glutenvrije plaattaart, Glutenvrije taartbodem, Beaufood recepten, Taartbodem boekweitmeel, Voedzame hartige taart, Vegetarische plaattaart

Deze amandel plaattaart met honing-geitenkaas toverde ik laatst redelijk snel uit mijn mouw toen ik aan het fotograferen was voor Bijenkorf. Ik was bezig met een artikel met daarin 9 x tafel tips voor romantisch thuisdiner en bedacht me ineens dat het wel gezellig zou zijn voor het totaalplaatje als er ook een gerecht op tafel zou staan ;) Ik maakte een eenvoudig taartdeeg van yoghurt, boekweit, amandelmeel en vormde de bodem met de hand zonder een taartvorm te gebruiken. Wel zo makkelijk. Het hoefde niet persé een topgerecht te worden, als het maar mooi zou kleuren op tafel. Zul je net zien dat zo’n probeersel fantastisch uitpakt. En dat deed het :D Podverdorie wat was ie lekker. Ik heb hem voor driekwart zelf opgegeten, haha. De bodem is smaakvol en licht krokant. Top hem af met gegrilde courgette, crème fraîche, groene pesto en je hebt een super lekkere en voedzame hartige taart. Lekker als avondeten met een groene salade! Oh, en als je tijd hebt maak de groene pesto dan vooral zelf. Dan is hij op zijn aller lekkerst.

Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette, Gezonde hartige taart, Gezonde foodblogs, Glutenvrije plaattaart, Glutenvrije taartbodem, Beaufood recepten, Taartbodem boekweitmeel, Voedzame hartige taart, Vegetarische plaattaart

Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette, Gezonde hartige taart, Gezonde foodblogs, Glutenvrije plaattaart, Glutenvrije taartbodem, Beaufood recepten, Taartbodem boekweitmeel, Voedzame hartige taart, Vegetarische plaattaart

Dit heb je nodig voor deze amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette

Voor de amandelbodem

  • 75 gr yoghurt
  • 60 gr boekweitmeel
  • 40 gr amandelmeel
  • 1 el gesmolten kokosvet
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor erop

  • 1/2 courgette
  • 2 el crème fraîche
  • 3 el groene pesto – Zelf maken is het lekkerst dus doe dit vooral wanneer je hier zin in hebt! Je hebt nodig: 1 bosje verse basilicum (flinke hand vol), 1 knoflookteentje, sap van 1/4 citroen, peper, zout, olijfolie en een klein handje cashews.
  • 80 gr zachte geitenkaas – zo’n rolletje 
  • 1 el honing

 

Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette, Gezonde hartige taart, Gezonde foodblogs, Glutenvrije plaattaart, Glutenvrije taartbodem, Beaufood recepten, Taartbodem boekweitmeel, Voedzame hartige taart, Vegetarische plaattaart
Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette, Gezonde hartige taart, Gezonde foodblogs, Glutenvrije plaattaart, Glutenvrije taartbodem, Beaufood recepten, Taartbodem boekweitmeel, Voedzame hartige taart, Vegetarische plaattaart

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Begin met de bodem. Meng de ingrediënten met een lepel door elkaar en kneed met de hand verder tot een mooie deegbal. Bestuif het aanrechtblad met een beetje boekweitmeel en rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot een langwerpige plak. Leg het bakpapier met de bodem op een ovenplaat en bak de bodem 20 minuten in de oven.

Snijd een halve courgette in dunne plakken. Verhit een scheutje olie in een grillpan (of koekenpan) en gril de plakken zo’n vijf minuten.

Maak ondertussen de groene pesto door de ingrediënten te pureren. Proef en voeg naar smaak nog wat citroensap toe.

Haal de bodem uit de oven. Besmeer hem met de crème fraîche en groene pesto. Snijd de geitenkaas in zo dun mogelijke plakken en verdeel ze oven de taart samen met de gegrilde courgette. Drizzle de honing over de plaattaart en sluit af met een snuf zwarte peper. Schuif de plaat nog 10 minuten in de oven.

Snijd de plaattaart in stukken en serveer direct. Warm is hij het lekkerst, al is hij koud ook heerlijk.

Geniet ervan!

Amandel plaattaart met honing-geitenkaas en courgette, Gezonde hartige taart, Gezonde foodblogs, Glutenvrije plaattaart, Glutenvrije taartbodem, Beaufood recepten, Taartbodem boekweitmeel, Voedzame hartige taart, Vegetarische plaattaart

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

  1. Roos

    Wat een heerlijke gerechten maak je toch! Je bent echt een inspiratie hoor:))

    Antwoord
  2. Monique

    Kun je ipv kokosvet ook boter gebruiken?
    Ik krijg er nu al zin in!

    Antwoord
  3. Mariska

    Klinkt echt heerlijk! Vraagje: waar kan de crème fraiche door vervangen worden ivm koemelkallergie?
    De yoghurt ga ik denk ik maar vervangen door geitenyoghurt.

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Mariska, ik ben helaas echt totaal niet thuis in het vervangen van koemelk.. Wellicht hebben ze bij Ekoplaza of een andere natuurwinkel een koemelkvrije variant op crème fraïche?:) Liefs, Bo

      Antwoord
  4. Marlou

    Was errug lekker! Kheb alleen 1 vraag…waar blijft de courgette? 😉

    Antwoord
    • Bo

      Ben ik nou gek of staat dat wel gewoon in de beschrijving?:)

      Antwoord
  5. Charissa IJzendoorn

    OMG!!! Zo lekker!!! Die bodem ook!! En zo makkelijk. Nu al een favorietje!!
    Heb trouwens wel iets meer boekweimeel gebruikt omdat het anders te plakkerig was.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.