...

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

door | nov 27, 2023 | Hartige hapjes, Recepten, Voor erbij | 1 reactie

gevulde-miso-eitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo mengde ik een lepeltje lichte miso pasta door het eigeel voor de vulling en dat wás me toch een partij lekker. Ik ben sowieso gróót fan van miso. (Waarom dat lees je hieronder!). Deze gevulde miso eitjes zijn zo al heel erg smaakvol, maar je maakt er een echte smaakbom van door ze af te toppen met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Een heerlijke borrelhap die er ook nog eens super feestelijk uit ziet!

gevulde-miso-eitjes

gevulde-miso-eitjes

Gevulde eieren met miso

Gevulde eieren en miso, het blijkt een gouden combi. Witte miso wel te verstaan, want die vind ik het meest zacht van smaak. Miso is een gefermenteerde pasta gemaakt van sojabonen. Gewéldig om te gebruiken als smaakmaker in verschillende gerechten. De smaak van de pasta is zout, licht zurig en je kunt ‘m warm of koud gebruiken. Maar let op: niet te lang verhitten of meekoken! Dan verliest miso pasta haar smaak. Ik maak er bijvoorbeeld dipjes mee (zoals miso mayonaise), salade dressings, sauzen of ik voeg een klein lepeltje toe aan soep of bouillon. Ook handig: miso pasta is maanden houdbaar. Ik zeg: echt een toevoeging aan je voorraadkast. Al is het alleen maar om er deze gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes mee te maken. 

Geniet van deze lekkere borrelhap!

gevulde-miso-eitjes

gevulde-miso-eitjes

 

Deze borrelhappen ook al gezien?

gevulde-miso-eitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Overheerlijk gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes. Een smaakvol en super feestelijke borrelhap!
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 3 el mayonaise
  • 1 kleine tl lichte miso pasta
  • 50 gr gerookte zalm
  • 2 el furikake
  • 2 el krokante uitjes
  • 1 el tuinkers

Instructies
 

  • Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat daarna schrikken
  • Spoel ze daarna af onder koud water zodat ze schrikken. Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Verwijder het eigeel met een klein lepeltje en doe dit in een kommetje. Prak met een vork zo fijn mogelijk. Meng de mayonaise en miso erdoor. Let op: voeg geen zout toe! De miso pasta is al zout genoeg.
  • Snijd de gerookte zalm in flinterdunne reepjes
  • Doe het mengsel in een (spuit)zakje en maak mooie toefjes in de eitjes. Garneer met gerookte zalm, krokante uitjes, furikake en tuinkers.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. DailyFit

    Erg lekker recept en ook nog eens eiwitrijk met de eieren en de zalm. Gemaakt voor onze gezonde nieuwjaarsborrel en ze stelde niet teleur.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept