...

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

door | sep 20, 2023 | Hartige hapjes, Recepten, Voorafjes | 0 Reacties

Stracciatella-met-geroosterde-tomaten-basilicumsalsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een uitgebreide borrel in de tuin te geven. En tadaaa! Deze goddelijke borrelhap werd geboren. Een bord met romige stracciatella kaas met daarop zacht geroosterde tomaatjes uit de oven en een friszure salsa gemaakt van basilicum, olijfolie en citroen. Ik beloof je, je likt je bord er nog net niet bij af. En als je dat wel doet, is dat ook hélemaal oké. Dan wel het liefst met knapperig versgebakken zuurdesembrood..

Stracciatella-met-geroosterde-tomaten-basilicumsalsa

Stracciatella-met-geroosterde-tomaten-basilicumsalsa

Stracciatella kaas

Stracciatella kaas is eigenlijk het lekkerste gedeelte van burrata, namelijk de binnenkant! De kaas wordt gemaakt van buffelmelk en is het romige zusje van mozzarella en burrata. Kleine hack (laat de Italianen het maar niet horen) voor als je geen stracciatella op de kop kunt tikken: pureer een bol burrata en klaar is kees. Maar.. de échte stracciatella kaas is toch wel het allerlekkerst. Als je ook maar een beetje zin hebt raad ik je aan om langs een Italiaanse delicatessenwinkel te fietsen (in Utrecht bijvoorbeeld Bigoli of Tuttigusti) voor verse stracciatella. Maar tegenwoordig verkopen de meeste supermarkten ook een prima versie. 

Oh, en nog even over die geroosterde tomaten.. In de snelle wereld rooster je de tomaten op hoge stand (zeg 180 graden) zo’n 30 minuten in de oven. Maar.. het liefst rooster je de tomaatjes een uur op lage temperatuur (160 graden). Tomaten bevatten umami en door ze te roosteren komt deze smaak extra goed naar boven. En dan bedoel ik echt standje smaakexplosie!

Stracciatella-met-geroosterde-tomaten-basilicumsalsa

Stracciatella-met-geroosterde-tomaten-basilicumsalsa

Deze zomerse borrelhappen ook al gezien?

 

Stracciatella-met-geroosterde-tomaten-basilicumsalsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa! Gewéldig als borrelhap, bomvol smaak en super eenvoudig te maken.
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr stracciatella kaas - kun je geen stracciatella vinden? Pureer dan kort met een staafmixer een bol burrata
  • 300 gr kleine zoete tomaatjes
  • 3 el olijfolie - extra vergine
  • 2 el balsamicoazijn

Basilicum salsa

  • 10 gr verse basilicum
  • ½ citroen - sap en rasp
  • 4 el olijfolie - extra vergine
  • 1 el balsamicoazijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Leg de tomaten in een ovenschaaltje (of maak een schaaltje van zilverfolie). Breng op smaak met peper en zout. Schenk de olijfolie en balsamicoazijn erover. Rooster de tomaatjes 1 uur in de oven. Snelle versie: rooster de tomaten 30 minuten op 180 graden.
  • Hak de basilicum fijn en meng met de overige ingrediënten voor de salsa. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Schep de stracciatella kaas in een diep bord.
  • Laat de tomaatjes iets (of helemaal) afkoelen en verdeel ze over de kaas.
  • Schep als laatste de basilicum salsa erover. Serveer met knapperig brood en geniet!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept