...

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

whipped-tahin-maken

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als gezonde dip bij wortels, reepjes paprika of bleekselderij. Ik serveer whipped tahin ook graag als dip bij gestoomde groenten (broccoli, boontjes, wortels etc) tijdens het avondeten. Maaar je kunt deze whipped tahin ook uitstekend gebruiken in dressings, sausjes of op een crackertje met plakjes komkommer als lunch. Wist je dat sesampasta ook nog eens hartstikke gezond is? Ik vertel je er alles over!

whipped-tahin-maken

whipped-tahin-maken

Tahin: lekker én gezond

We kennen tahin allemaal wel als basisingrediënt van hummus. Je kan deze pasta gemaakt van sesamzaadjes heel eenvoudig zelf maken, maar tegenwoordig is hij ook gewoon in vrijwel iedere supermarkt te koop. De pasta heeft een lekkere nootachtige smaak en is een perfect alternatief voor pindakaas en notenpasta’s. Handig voor iedereen met een notenallergie. Tahin zit bomvol met allerlei belangrijke voedingswaarden. Zo is het een bron van vitaminen en mineralen en bevat de pasta veel onverzadigde vetten én proteïnen. Door de pasta op te kloppen in je keukenmachine met citroensap en komijn krijg je een heerlijk luchtige, hartige dip. Echt een must try! Ook heer-lijk trouwens om gebakken falafel in te dippen..

whipped-tahin-maken

Heb je deze gezonde dips ook al gezien?

whipped-tahin-maken

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin! Oftewel luchtig opgeklopte sesampasta. Heerlijk als gezonde tip bij reepjes paprika, komkommer of falafel!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 250 gram

Ingrediënten
  

  • 250 gr tahin - sesampasta
  • 3 el vers citroensap - of meer naar smaak
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 220 ml koud water

Instructies
 

  • Doe de tahin (sesampasta), het citroensap, komijnpoeder en teentje knoflook in je keukenmachine. Voeg een snuf zout naar smaak toe.
  • Zet de keukenmachine aan en voeg terwijl hij draait beetje bij beetje het water toe. Klop in één minuut tot een luchtige massa.
  • Proef en voeg naar smaak nog wat kruiden of citroensap toe.
  • Je kunt de whipped tahin een week bewaren in de koelkast.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

whipped-tahin-maken

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept