...

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

whipped-tahin-maken

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als gezonde dip bij wortels, reepjes paprika of bleekselderij. Ik serveer whipped tahin ook graag als dip bij gestoomde groenten (broccoli, boontjes, wortels etc) tijdens het avondeten. Maaar je kunt deze whipped tahin ook uitstekend gebruiken in dressings, sausjes of op een crackertje met plakjes komkommer als lunch. Wist je dat sesampasta ook nog eens hartstikke gezond is? Ik vertel je er alles over!

whipped-tahin-maken

whipped-tahin-maken

Tahin: lekker én gezond

We kennen tahin allemaal wel als basisingrediënt van hummus. Je kan deze pasta gemaakt van sesamzaadjes heel eenvoudig zelf maken, maar tegenwoordig is hij ook gewoon in vrijwel iedere supermarkt te koop. De pasta heeft een lekkere nootachtige smaak en is een perfect alternatief voor pindakaas en notenpasta’s. Handig voor iedereen met een notenallergie. Tahin zit bomvol met allerlei belangrijke voedingswaarden. Zo is het een bron van vitaminen en mineralen en bevat de pasta veel onverzadigde vetten én proteïnen. Door de pasta op te kloppen in je keukenmachine met citroensap en komijn krijg je een heerlijk luchtige, hartige dip. Echt een must try! Ook heer-lijk trouwens om gebakken falafel in te dippen..

whipped-tahin-maken

Heb je deze gezonde dips ook al gezien?

whipped-tahin-maken

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin! Oftewel luchtig opgeklopte sesampasta. Heerlijk als gezonde tip bij reepjes paprika, komkommer of falafel!
4.50 van 2 stemmen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 250 gram

Ingrediënten
  

  • 250 gr tahin - sesampasta
  • 3 el vers citroensap - of meer naar smaak
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 220 ml koud water

Instructies
 

  • Doe de tahin (sesampasta), het citroensap, komijnpoeder en teentje knoflook in je keukenmachine. Voeg een snuf zout naar smaak toe.
  • Zet de keukenmachine aan en voeg terwijl hij draait beetje bij beetje het water toe. Klop in één minuut tot een luchtige massa.
  • Proef en voeg naar smaak nog wat kruiden of citroensap toe.
  • Je kunt de whipped tahin een week bewaren in de koelkast.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

whipped-tahin-maken

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept