...

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

whipped-tahin-maken

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als gezonde dip bij wortels, reepjes paprika of bleekselderij. Ik serveer whipped tahin ook graag als dip bij gestoomde groenten (broccoli, boontjes, wortels etc) tijdens het avondeten. Maaar je kunt deze whipped tahin ook uitstekend gebruiken in dressings, sausjes of op een crackertje met plakjes komkommer als lunch. Wist je dat sesampasta ook nog eens hartstikke gezond is? Ik vertel je er alles over!

whipped-tahin-maken

whipped-tahin-maken

Tahin: lekker én gezond

We kennen tahin allemaal wel als basisingrediënt van hummus. Je kan deze pasta gemaakt van sesamzaadjes heel eenvoudig zelf maken, maar tegenwoordig is hij ook gewoon in vrijwel iedere supermarkt te koop. De pasta heeft een lekkere nootachtige smaak en is een perfect alternatief voor pindakaas en notenpasta’s. Handig voor iedereen met een notenallergie. Tahin zit bomvol met allerlei belangrijke voedingswaarden. Zo is het een bron van vitaminen en mineralen en bevat de pasta veel onverzadigde vetten én proteïnen. Door de pasta op te kloppen in je keukenmachine met citroensap en komijn krijg je een heerlijk luchtige, hartige dip. Echt een must try! Ook heer-lijk trouwens om gebakken falafel in te dippen..

whipped-tahin-maken

Heb je deze gezonde dips ook al gezien?

whipped-tahin-maken

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin! Oftewel luchtig opgeklopte sesampasta. Heerlijk als gezonde tip bij reepjes paprika, komkommer of falafel!
4.50 van 2 stemmen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 250 gram

Ingrediënten
  

  • 250 gr tahin - sesampasta
  • 3 el vers citroensap - of meer naar smaak
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 220 ml koud water

Instructies
 

  • Doe de tahin (sesampasta), het citroensap, komijnpoeder en teentje knoflook in je keukenmachine. Voeg een snuf zout naar smaak toe.
  • Zet de keukenmachine aan en voeg terwijl hij draait beetje bij beetje het water toe. Klop in één minuut tot een luchtige massa.
  • Proef en voeg naar smaak nog wat kruiden of citroensap toe.
  • Je kunt de whipped tahin een week bewaren in de koelkast.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

whipped-tahin-maken

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd ei

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd ei

Het mag je vast niet ontgaan zijn dat ik dagelijks lief, leed en vooral eten deel op Instagram. En zo ook vaak mijn dagelijkste gezonde lunches. Vorig jaar was er een periode waarin ik volgens mij wel honderd keer hetzelfde recept liet zien tijdens de lunch, omdat ik...

Lees meer
Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept