...

Borrelhapje met geitenkaas, abrikoos en walnoot

Borrelhapje met geitenkaas, abrikoos en walnoot

door | dec 29, 2022 | Hartige hapjes, Kerstrecepten, Recepten | 0 Reacties

borrelhapje geitenkaas

Oud en nieuw staat voor de deur en dat betekent in mijn wereld maar één ding: borrelhapjes! En champagne, vooruit. Zelfs na al die kerstdiners en -borrels kan ik nog ultiem genieten van uitgebreide borrelplankjes. Deze creatie staat de 31e sowieso op mijn snacktafel: borrelhapjes met geitenkaas, abrikoos en walnoot. Op het oog ziet het er heel eenvoudig uit, maar iedere hap is een waar smaakbommetje. De verschillende smaken passen supergoed bij elkaar: zoete abrikoos en honing, zoute geitenkaas en pittige chili. Maar ook de texturen zijn verrassend matchy: stevig maar zacht fruit, romige kaas en een knapperig nootje. En dat allemaal in één hap. Dit valt gegarandeerd in de smaak op oudejaarsavond. En eh, kom je hartje zomer op dit recept terecht? Dit borrelhapje met geitenkaas staat ook erg goed op een zonnige tuintafel naast een glas sangria ;)

borrelhapje geitenkaas

borrelhapje geitenkaas

Borrelhapje met geitenkaas

Hou je van geitenkaas? Dan zit je op mijn website he-le-maal goed. Typ je ‘geitenkaas’ in in de zoekbalk bovenaan de pagina, dan verschijnen er heel veel suggesties op je beeldscherm. Borrelhapjes, voorgerechten, dips, hele maaltijden – allemaal met deze heerlijke zachte kaas. Deze kaassoort is zó vol van smaak, ik vind het eigenlijk niet te vergelijken met andere kazen of ingrediënten. De toon is iets pittig en zelfs een beetje zurig en notig. Dat komt door het stofje ‘caprinezuur’ in de geitenmelk. In koemelk zit dit stofje ook, maar veel minder. Juist door deze smaak past geitenkaas perfect bij zoete tegenhangers als druiven, compote, dadels of – in dit geval – honing en abrikoos. Bovendien kun je de zachte variant smeren, opkloppen en mengen en daar is lang niet iedere kaas geschikt voor. 

borrelhapje geitenkaas

Lekkere hapjes voor erbij

Eén hapje maakt nog geen borrelplank. Deze snacks passen er goed bij.

borrelhapje geitenkaas

Borrelhapje met geitenkaas, abrikoos en walnoot

Een eenvoudig maar héél smaakvol borrelhapje van geitenkaas met abrikoos, honing en walnoot. De smaken en texturen matchen perfect!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang amuse, Borrelhapje, Tussendoortje
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 8 gedroogde abrikozen
  • 40 gr zachte geitenkaas
  • 8 walnoten
  • 1 el honing
  • 1/2 tl chilivlokken

Instructies
 

  • Leg de gedroogde abrikozen op een mooi bord of plateau.
  • Nu kun je twee dingen doen:
    1. Klop de zachte geitenkaas luchtig en doe dit in een spuitzak met een spuitmondje. Spuit 8 mooie toefjes geitenkaas op de gedroogde abrikozen. Mijn voorkeur.
    2. De snelle maar minder mooie manier: verdeel de geitenkaas met een theelepel over de gedroogde abrikozen.
  • Druk op elk geitenkaasje een walnoot. Lepel de honing erover en breng op smaak met zeezout, chilivlokjes en een klein takje tijm.
  • That's it! Eenvoudig maar zó smaakvol.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

borrelhapje geitenkaas

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept