...

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

door | sep 28, 2023 | Hartige hapjes, Recepten, Voorafjes | 0 Reacties

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon en eenmaal weer binnen de kaarsjes, een goed glas rode wijn + deze borrelhap. Dit wil je op een luie zondagmiddag! 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta 

Feta leent zicht uitstekend om te bakken in de oven. Sterker nog, ik vind baked feta (gebakken feta) zelfs lekkerder dan ‘koude’ feta. De smaken komen door het verwarmen namelijk nóg meer naar voren. De hartige smaak van deze kaas combineert echt waanzinnig goed met zoete vijgen. Voeg een lepel honing, verse tijm en een snuf peper toe en schuif de feta 20 minuutjes in de oven. Het resultaat is een super smaakvolle gebakken feta. Heerlijk als borrelhap met knapperige toastjes erbij om te dippen.

Geniet ervan!

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Heb je deze lekkere recepten met feta ook al gezien?

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen. Een heerlijke warme borrelhap uit de oven! Serveer met verse tijm toastjes om te dippen.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 330 gr feta
  • 4 verse vijgen
  • 25 gr pistachenoten
  • 2 el honing
  • 1 snufje zwarte peper
  • 3 takjes verse tijm
  • Extra toastjes om te dippen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een kleine ovenschaal klaar.
  • Snijd de vijgen in partjes. Pel de pistachenootjes en hak ze fijn.
  • Dep de feta droog met keukenpapier. Leg de feta in de ovenschaal. Verdeel de vijgen en pistache erover.
  • Lepel de honing erover en breng op smaak met zwarte peper en verse blaadjes tijm.
  • Bak 20 minuten in de oven. Extra lekker: zet daarna optioneel de oven op grillstand (bovenwarmte) en bak nog 5 minuten.
  • Serveer direct, inclusief toastjes erbij om te dippen!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept