Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon en eenmaal weer binnen de kaarsjes, een goed glas rode wijn + deze borrelhap. Dit wil je op een luie zondagmiddag!
Gebakken feta
Feta leent zicht uitstekend om te bakken in de oven. Sterker nog, ik vind baked feta (gebakken feta) zelfs lekkerder dan ‘koude’ feta. De smaken komen door het verwarmen namelijk nóg meer naar voren. De hartige smaak van deze kaas combineert echt waanzinnig goed met zoete vijgen. Voeg een lepel honing, verse tijm en een snuf peper toe en schuif de feta 20 minuutjes in de oven. Het resultaat is een super smaakvolle gebakken feta. Heerlijk als borrelhap met knapperige toastjes erbij om te dippen.
Geniet ervan!
Heb je deze lekkere recepten met feta ook al gezien?
- Gezonde bieten-feta spread (heer-lijk als lunch!)
- Hartige clafoutis met broccoli en feta
- Geroosterde pastinaak met whipped feta
- Hartige tomatentaart met munt, honing en feta
- Shakshuka met feta en taco’s
- Groene shakshuka met feta en salsa verde
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven
Ingrediënten
- 330 gr feta
- 4 verse vijgen
- 25 gr pistachenoten
- 2 el honing
- 1 snufje zwarte peper
- 3 takjes verse tijm
- Extra toastjes om te dippen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een kleine ovenschaal klaar.
- Snijd de vijgen in partjes. Pel de pistachenootjes en hak ze fijn.
- Dep de feta droog met keukenpapier. Leg de feta in de ovenschaal. Verdeel de vijgen en pistache erover.
- Lepel de honing erover en breng op smaak met zwarte peper en verse blaadjes tijm.
- Bak 20 minuten in de oven. Extra lekker: zet daarna optioneel de oven op grillstand (bovenwarmte) en bak nog 5 minuten.
- Serveer direct, inclusief toastjes erbij om te dippen!
0 reacties