...

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

door | sep 28, 2023 | Hartige hapjes, Recepten, Voorafjes | 0 Reacties

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon en eenmaal weer binnen de kaarsjes, een goed glas rode wijn + deze borrelhap. Dit wil je op een luie zondagmiddag! 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta 

Feta leent zicht uitstekend om te bakken in de oven. Sterker nog, ik vind baked feta (gebakken feta) zelfs lekkerder dan ‘koude’ feta. De smaken komen door het verwarmen namelijk nóg meer naar voren. De hartige smaak van deze kaas combineert echt waanzinnig goed met zoete vijgen. Voeg een lepel honing, verse tijm en een snuf peper toe en schuif de feta 20 minuutjes in de oven. Het resultaat is een super smaakvolle gebakken feta. Heerlijk als borrelhap met knapperige toastjes erbij om te dippen.

Geniet ervan!

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Heb je deze lekkere recepten met feta ook al gezien?

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen. Een heerlijke warme borrelhap uit de oven! Serveer met verse tijm toastjes om te dippen.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 330 gr feta
  • 4 verse vijgen
  • 25 gr pistachenoten
  • 2 el honing
  • 1 snufje zwarte peper
  • 3 takjes verse tijm
  • Extra toastjes om te dippen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een kleine ovenschaal klaar.
  • Snijd de vijgen in partjes. Pel de pistachenootjes en hak ze fijn.
  • Dep de feta droog met keukenpapier. Leg de feta in de ovenschaal. Verdeel de vijgen en pistache erover.
  • Lepel de honing erover en breng op smaak met zwarte peper en verse blaadjes tijm.
  • Bak 20 minuten in de oven. Extra lekker: zet daarna optioneel de oven op grillstand (bovenwarmte) en bak nog 5 minuten.
  • Serveer direct, inclusief toastjes erbij om te dippen!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept