...

Bieten-feta spread

Bieten-feta spread

door | jan 13, 2017 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 10 reacties

Bieten-feta spread, Gezond broodbeleg, Gezond broodbeleg zonder suiker, Gezonde en lekkere dips, Groenten dips spreads van groenten recepten, Suikervrij broodbeleg

Voor iedereen die net zo gek is op lekkere smeersels voor op brood of crackertjes is deze bieten-feta spread een múst make. Hij is makkelijk om te maken en doordat er bietjes in verwerkt zitten is hij ook nog eens super gezond. Ik krijg van veel van jullie de vraag of ik aan de slag wil met gezond – en suikervrij – broodbeleg dus bij deze, een lekker en gezond recept! De credits van dit recept gaan helaas niet naar mij maar naar Albert. Ze verkopen deze spread namelijk bij de appie alleen dan met hazelnoot in plaats van feta, maar omdat twee van mijn vriendinnen doodgaan als ze alleen al naar een noot kijken maakte ik een notenvrije variant.

Tip: Smeer deze spread op crackers of op deze zelfgemaakte broodjes van havermout. Ik deed er ook extra plakjes komkommer op.

 

 

Dit heb je nodig voor een klein schaaltje bieten-feta spread

  • 1 grote rode biet
  • 75 gr feta
  • 1 tl appelstroop
  • 3 el havermout

 

 

Bieten-feta spread, Gezond broodbeleg, Gezond broodbeleg zonder suiker, Gezonde en lekkere dips, Groenten dips spreads van groenten recepten, Suikervrij broodbeleg

 

 

Zo maak je het

Pureer in je keukenmachine de biet samen met de feta en appelstroop tot een romige spread.

Verdik de spread door drie eetlepels havermout toe te voegen. Begin met twee eetlepels, mix nog een paar seconden en voeg nog een eetlepel toe als je hem wat dikker wilt. De spread moet smeerbaar zijn op een crackertje of op brood. Voeg naar smaak een snuf peper en zout toe.

 

Bieten-feta spread, Gezond broodbeleg, Gezond broodbeleg zonder suiker, Gezonde en lekkere dips, Groenten dips spreads van groenten recepten, Suikervrij broodbeleg

 

 

Je kunt de spread goed afgesloten zo’n drie dagen bewaren in de koelkast

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

10 Comments

10 Reacties

  1. Marieke

    Lekker recept.
    Ik maak het vaak met een klein rood uitje erbij.
    en…echt suikervrij is het pas als je er natuurlijk geen appelstroop bij gebruikt!

    Antwoord
    • Bo

      Hoi marieke, goede tip! Altijd lekker een beetje pit erin door een rood uitje. Liefs, Bo

      Antwoord
  2. Nance

    Vanmorgen gemaakt en het is echt heerlijk!
    De kids smullen er ook van.

    Antwoord
    • Bo

      Suuuper leuk om te horen Nance!

      Antwoord
  3. Jeanet

    Gekookte of rauwe rode biet? Kan volgens mij beide.

    Antwoord
    • Bo

      Dit kan beide Jeanet, maar ik zou zeker rauwe biet gebruiken omdat hier alle vitamines nog in zitten anders dan bij gekookte bieten. Liefs en eet smakelijk

      Antwoord
  4. Jessie

    Grappig, ik heb deze Appie spread onlangs ook na gemaakt, maar er iets teveel knoflook in gedaan. Ga jouw recept zeker proberen!

    Antwoord
    • Bo

      Haha leuk lieverd! Ik heb er ook een handje van af en toe iets te veel knoflook te gebruiken hihi.. Liefs!

      Antwoord
  5. Marja

    Tip
    Een beetje peper en komijn en of korianderpoeder erdoor
    Dan Is het nog veel lekkerder

    Antwoord
    • Bo

      Ga ik zeker doen volgende keer!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *