Bieten-feta spread

Bieten-feta spread, Gezond broodbeleg, Gezond broodbeleg zonder suiker, Gezonde en lekkere dips, Groenten dips spreads van groenten recepten, Suikervrij broodbeleg

Voor iedereen die net zo gek is op lekkere smeersels voor op brood of crackertjes is deze bieten-feta spread een múst make. Hij is makkelijk om te maken en doordat er bietjes in verwerkt zitten is hij ook nog eens super gezond. Ik krijg van veel van jullie de vraag of ik aan de slag wil met gezond – en suikervrij – broodbeleg dus bij deze, een lekker en gezond recept! De credits van dit recept gaan helaas niet naar mij maar naar Albert. Ze verkopen deze spread namelijk bij de appie alleen dan met hazelnoot in plaats van feta, maar omdat twee van mijn vriendinnen doodgaan als ze alleen al naar een noot kijken maakte ik een notenvrije variant.

Tip: Smeer deze spread op crackers of op deze zelfgemaakte broodjes van havermout. Ik deed er ook extra plakjes komkommer op.

 

 

Dit heb je nodig voor een klein schaaltje bieten-feta spread

  • 1 grote rode biet
  • 75 gr feta
  • 1 tl appelstroop
  • 3 el havermout

 

 

Bieten-feta spread, Gezond broodbeleg, Gezond broodbeleg zonder suiker, Gezonde en lekkere dips, Groenten dips spreads van groenten recepten, Suikervrij broodbeleg

 

 

Zo maak je het

Pureer in je keukenmachine de biet samen met de feta en appelstroop tot een romige spread.

Verdik de spread door drie eetlepels havermout toe te voegen. Begin met twee eetlepels, mix nog een paar seconden en voeg nog een eetlepel toe als je hem wat dikker wilt. De spread moet smeerbaar zijn op een crackertje of op brood. Voeg naar smaak een snuf peper en zout toe.

 

Bieten-feta spread, Gezond broodbeleg, Gezond broodbeleg zonder suiker, Gezonde en lekkere dips, Groenten dips spreads van groenten recepten, Suikervrij broodbeleg

 

 

Je kunt de spread goed afgesloten zo’n drie dagen bewaren in de koelkast

11 Comments
  1. Lekker recept.
    Ik maak het vaak met een klein rood uitje erbij.
    en…echt suikervrij is het pas als je er natuurlijk geen appelstroop bij gebruikt!

    1. Dit kan beide Jeanet, maar ik zou zeker rauwe biet gebruiken omdat hier alle vitamines nog in zitten anders dan bij gekookte bieten. Liefs en eet smakelijk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.