Myrthe’s shakshuka met feta en taco’s

Myrthe’s shakshuka met feta en taco’s

door | jan 12, 2021 | Hoofdgerecht, Lunch, Vega | 3 reacties

Myrthe's shakshuka met feta en taco's

Myrthe’s shakshuka met feta en taco’s. Dé signature dish van mijn liefste vriendin Myrthe. Of eigenlijk één van haar signature dishes. Al zolang ik haar ken tovert ze de allerlekkerst zelfgemaakte sushi in alle soorten en maten tevoorschijn of zet ze de tafel tijdens een etentje vol met heerlijke kleine gerechtjes. Vandaag deel ik een haar favo’s met jullie en dat is deze over-heerlijke shakshuka met feta en taco’s!

Myrthe's shakshuka met feta en taco's

Smaakvol en bomvol voedingsstoffen

Shakshuka wordt overal ter wereld gegeten en elk land geeft er een eigen draai aan. Hierdoor is er niet echt een specifiek recept voor shashuka, maar wordt er lekker een beetje op los geëxperimenteerd. En dat is fijn, want daardoor heb je altijd wel ingrediënten in huis waarmee je shakshuka kunt maken. De basis van het gerecht bestaat uit gepocheerde eieren in een (pittige) tomatensaus en je maakt alles in één pan. Hier voeg je vervolgens zelf verschillende groenten en verse kruiden aan toe. Shakshuka wordt in veel landen gegeten als ontbijt of lunch, maar in Nederland eten wij het graag als avondeten. Shakshuka barst van de groenten en is naast super smaakvol ook nog eens lekker voedzaam. Win-win!

Myr maakt er helemaal een feest van door de shakshuka af te toppen met verkruimelde feta, een berg verse koriander (we LOVE koriander, maar als je dit niet lust kun je bijvoorbeeld ook peterselie gebruiken), lente ui en plakjes avocado. Eet de shakshuka met knapperige taco’s en je hebt echt een waanzinnige avondmaaltijd.

Thank you lieve Myr!

Zin gekregen in nog meer vegetarische avondmaaltijden?

Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

Broccoli courgette soep met gebakken eekhoorntjesbrood

Pompoen quiche met oude kaas en gekarameliseerde shiitakes

Vega oesterzwam shoarma met knoflook-kruidenyoghurt

Myrthe's shakshuka met feta en taco's

Myrthe's shakshuka met feta en taco's

Dit heb je nodig voor Myrthe’s shakshuka met feta en taco’s / 2 personen

  • 400 gr tomatenblokjes in saus
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • stuk of 8 cherry tomaatjes
  • 1 tl kruiden bouillonpoeder
  • 3 kleine eieren

Topping

  • 1 avocado
  • 75 gr feta
  • bosje verse koriander – of peterselie als je geen fan bent van koriander
  • 2 lente uien
  • 1 limoen
  • 2 el pompoenpitten
  • 6 taco schelpen

 

Zo maak je het

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Snijd de courgette en paprika in hele kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit een minuut of 5 aan.

Voeg de tomatenblokjes in saus, bouillonpoeder en een flinke snuf peper toe. Roer door en laat het mengsel 15 tot 20 minuten zacht pruttelen. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog kookt.

Maak met een pollepel een holletje in de saus en laat er een eitje inglijden. Herhaal dit met de overige twee eieren. Doe een deksel op de pan en pocheer de eieren in 3 tot 5 minuten.

Haal de shakshuka van het vuur en top af met lekker veel gehakte koriander, ringetjes lente ui, plakjes avocado, feta, partjes limoen en pompoenpitten. Serveer de shakshuka in de pan en tacoschelpen on the side.

Myrthe's shakshuka met feta en taco's

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Artisjok met dip (mosterdvinaigrette)

Artisjok met dip (mosterdvinaigrette)

Laatst liet ik op Instagram in een story zien dat ik artisjok met een lekkere dip zat te eten. Nou - dat heb ik geweten, mijn inbox stroomde vól met vragen. De vraag die het meest werd gesteld: hoe maak je artisjok klaar? Dat begrijp ik wel, want zo'n artisjok ziet er...

Lees meer
Perfect malse octopus van de barbecue met balsamicosaus

Perfect malse octopus van de barbecue met balsamicosaus

Er zijn soms van die gerechten die me echt bezighouden. Slapeloze nachten, eindeloze Google-sessies, tig tripjes naar de winkel. Gevolgd door heel wat experimenten, om dat riedeltje vervolgens weer te herhalen. Nou beste mensen, dit was er zo een. Ik ben zooo lang...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Marjolein

    Hallo Myrthe
    Ik heb genoten van dit gerecht heerlijk, en ook fijn dat het vegetarisch is en toch zoveel smaak.
    Groetjes Marjolein

    Antwoord
  2. Kees

    Dag Bo, wanneer voeg je in dit recept de avocado en de feta toe?

    Antwoord
    • Bo

      Als topping op het laatst.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.