Myrthe’s shakshuka met feta en taco’s. Dé signature dish van mijn liefste vriendin Myrthe! Of eigenlijk één van haar signature dishes. Al zolang ik haar ken tovert ze de allerlekkerst zelfgemaakte sushi in alle soorten en maten tevoorschijn of zet ze de tafel tijdens een etentje vol met heerlijke kleine gerechtjes. Vandaag deel ik een haar favo’s met jullie en dat is deze over-heerlijke shakshuka met feta en taco’s!
Shakshuka met feta en avocado
Shakshuka wordt overal ter wereld gegeten en elk land geeft er een eigen draai aan. Hierdoor is er niet echt één specifiek recept voor shashuka, maar wordt er lekker op los geëxperimenteerd. En dat is fijn, want daardoor heb je altijd wel ingrediënten in huis waarmee je shakshuka kunt maken! De basis van het gerecht bestaat uit gepocheerde eieren in een (pittige) tomatensaus en je maakt alles in één pan. Hier voeg je vervolgens zelf verschillende groenten en verse kruiden aan toe. Shakshuka wordt in veel landen gegeten als ontbijt of lunch, maar wij Nederlanders eten het vaak liever als avondeten. Shakshuka barst van de groenten en is naast super smaakvol ook nog eens lekker voedzaam. Win-win!
Myr maakt er helemaal een feest van door de shakshuka af te toppen met verkruimelde feta, een berg verse koriander (we LOVE koriander, maar als je dit niet lust kun je bijvoorbeeld ook peterselie gebruiken), lente ui en plakjes avocado. Eet de shakshuka met knapperige taco’s en je hebt echt een waanzinnige avondmaaltijd.
Geniet van deze heerlijke shakshuka!
Zin gekregen in nog meer vegetarische avondmaaltijden?
- Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas
- Broccoli courgette soep met gebakken eekhoorntjesbrood
- Pompoen quiche met oude kaas en gekarameliseerde shiitakes
- Vega oesterzwam shoarma met knoflook-kruidenyoghurt
Myrthe's shakshuka met feta en taco's
Ingrediënten
- 400 gr tomatenblokjes in saus
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 8 cherry tomaatjes
- 1 tl kruiden bouillonpoeder
- 3 eieren
Topping
- 1 avocado
- 75 gr feta
- bosje verse koriander - of peterselie als je geen fan bent van koriander
- 2 lente-uien
- 1 limoen
- 2 el pompoenpitten
- 6 taco schelpen
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Snijd de courgette en paprika in hele kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit een minuut of 5 aan.
- Halveer de cherry tomaatjes.
- Voeg de cherry tomaatjes, tomatenblokjes in saus, bouillonpoeder en een flinke snuf peper toe aan de pan. Roer door en laat het mengsel 15 tot 20 minuten zacht pruttelen. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog kookt.
- Maak met een pollepel een holletje in de saus en laat er een eitje inglijden. Herhaal dit met de overige twee eieren. Doe een deksel op de pan en pocheer de eieren in 4 tot 5 minuten.
- Haal de shakshuka van het vuur en garneer met lekker veel gehakte koriander, ringetjes lente-ui, plakjes avocado, feta, partjes limoen en pompoenpitten.
- Serveer de shakshuka in de pan en tacoschelpen on the side.
Wanneer voeg je de cherry tomaatjes toe? Samen met de tomatenblokjes in saus?
Yes!
Hallo Myrthe
Ik heb genoten van dit gerecht heerlijk, en ook fijn dat het vegetarisch is en toch zoveel smaak.
Groetjes Marjolein
Dag Bo, wanneer voeg je in dit recept de avocado en de feta toe?
Als topping op het laatst.