...

Myrthe’s shakshuka met feta en taco’s

Myrthe’s shakshuka met feta en taco’s

door | jan 12, 2021 | Hoofdgerecht, Lunch, Vega | 5 reacties

Myrthe's shakshuka met feta en taco's

Myrthe’s shakshuka met feta en taco’s. Dé signature dish van mijn liefste vriendin Myrthe! Of eigenlijk één van haar signature dishes. Al zolang ik haar ken tovert ze de allerlekkerst zelfgemaakte sushi in alle soorten en maten tevoorschijn of zet ze de tafel tijdens een etentje vol met heerlijke kleine gerechtjes. Vandaag deel ik een haar favo’s met jullie en dat is deze over-heerlijke shakshuka met feta en taco’s!

Myrthe's shakshuka met feta en taco's

Shakshuka met feta en avocado 

Shakshuka wordt overal ter wereld gegeten en elk land geeft er een eigen draai aan. Hierdoor is er niet echt één specifiek recept voor shashuka, maar wordt er lekker op los geëxperimenteerd. En dat is fijn, want daardoor heb je altijd wel ingrediënten in huis waarmee je shakshuka kunt maken! De basis van het gerecht bestaat uit gepocheerde eieren in een (pittige) tomatensaus en je maakt alles in één pan. Hier voeg je vervolgens zelf verschillende groenten en verse kruiden aan toe. Shakshuka wordt in veel landen gegeten als ontbijt of lunch, maar wij Nederlanders eten het vaak liever als avondeten. Shakshuka barst van de groenten en is naast super smaakvol ook nog eens lekker voedzaam. Win-win!

Myr maakt er helemaal een feest van door de shakshuka af te toppen met verkruimelde feta, een berg verse koriander (we LOVE koriander, maar als je dit niet lust kun je bijvoorbeeld ook peterselie gebruiken), lente ui en plakjes avocado. Eet de shakshuka met knapperige taco’s en je hebt echt een waanzinnige avondmaaltijd.

Geniet van deze heerlijke shakshuka!

Myrthe's shakshuka met feta en taco's

Myrthe's shakshuka met feta en taco's

Zin gekregen in nog meer vegetarische avondmaaltijden?

 

Myrthe's shakshuka met feta en taco's

Myrthe's shakshuka met feta en taco's

De allerlekkerste shakshuka naar recept van mijn beste vriendin. Met avocado, verse kruiden, feta en taco schelpen on the side!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr tomatenblokjes in saus
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 8 cherry tomaatjes
  • 1 tl kruiden bouillonpoeder
  • 3 eieren

Topping

  • 1 avocado
  • 75 gr feta
  • bosje verse koriander - of peterselie als je geen fan bent van koriander
  • 2 lente-uien
  • 1 limoen
  • 2 el pompoenpitten
  • 6 taco schelpen

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Snijd de courgette en paprika in hele kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit een minuut of 5 aan.
  • Halveer de cherry tomaatjes.
  • Voeg de cherry tomaatjes, tomatenblokjes in saus, bouillonpoeder en een flinke snuf peper toe aan de pan. Roer door en laat het mengsel 15 tot 20 minuten zacht pruttelen. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog kookt.
  • Maak met een pollepel een holletje in de saus en laat er een eitje inglijden. Herhaal dit met de overige twee eieren. Doe een deksel op de pan en pocheer de eieren in 4 tot 5 minuten.
  • Haal de shakshuka van het vuur en garneer met lekker veel gehakte koriander, ringetjes lente-ui, plakjes avocado, feta, partjes limoen en pompoenpitten.
  • Serveer de shakshuka in de pan en tacoschelpen on the side.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Myrthe's shakshuka met feta en taco's

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer
Wild stoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree

Wild stoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree

Wild stoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree. Wat een winner zeg! Zó ontzettend rijk van smaak. Het is herfst en we zitten tijdens de verbouwing van ons nieuwe huis in een boshuisje op de Utrechtse Heuvelrug. Geen betere tijd van het jaar om hier te...

Lees meer
Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Merel

    Wanneer voeg je de cherry tomaatjes toe? Samen met de tomatenblokjes in saus?

    Antwoord
  2. Marjolein

    Hallo Myrthe
    Ik heb genoten van dit gerecht heerlijk, en ook fijn dat het vegetarisch is en toch zoveel smaak.
    Groetjes Marjolein

    Antwoord
  3. Kees

    Dag Bo, wanneer voeg je in dit recept de avocado en de feta toe?

    Antwoord
    • Bo

      Als topping op het laatst.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept