Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

door | okt 30, 2020 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vega | 1 reactie

Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

Allereerst, leuk dat je dit recept hebt aangeklikt! Aardpeer is een typisch gevalletje vergeten groenten en dan is zonde want dit knolletje is on-wijs lekker. Elke keer als ik iets met aardpeer maak vraag ik me af waarom ik ze niet vaker eet. Aardperen zijn zo smaakvol en makkelijk te bereiden. De smaak van aardpeer is zacht, nootachtig en lichtzoet. Je kunt er van alles mee. Van koken en bakken tot roosteren en zelfs rauw verwerken in gerechten. Check wel even of je een vers exemplaar te pakken hebt. Verse aardperen voelen stevig aan en hebben geen zachte plekken. Oh, en je hoeft dit gezellige roze knolletje niet te schillen. Gewoon even goed afspoelen onder de kraan en ze zijn klaar voor gebruik. Voor dit recept snijd je ze daarna in plakjes en rooster je de aardpeer met olijfolie in de oven. Dit gerecht met geroosterde aardpeer, hazelnoten en blauwe kaas is ultiem herfstig comfort food :D

Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

De zoete smaak van aardpeer matcht perfect bij de intense smaak van blauwe kaas. Nu weet ik dat er heel wat mensen zijn die gruwelen van blauwe kaas (persoonlijk ben ik er gek op) en mocht jij zo’n persoon zijn: kies dan vooral een ander soort kaas als alternatief. Bijvoorbeeld feta of geitenkaas. Ik gok dat gebakken halloumi hier ook erg goed bij zal smaken.

Geniet van dit recept en laat het mij vooral weten wat je ervan vond. Ik vind het altijd superleuk om jullie creaties terug te zien op Instagram!

Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

Dit heb je nodig voor deze geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

  • 450 gr aardpeer
  • 1 knolselderij
  • klein bosje verse peterselie
  • handje hazelnoten
  • handje walnoten
  • 100 gr blue d’auvergne – of een andere jonge blauwschimmelkaas
  • 2 el truffelolie – of anders een scheut goede extra vierge olijfolie

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Boen de aardpeer en knolselderij schoon en spoel ze na met water. Je kunt eventuele harde stukjes in de schil verwijderen, maar verder kun je de schil gewoon laten zitten. Snijd de aardpeer in plakken en de knolselderij in dikke frieten.

Verzamel alles op een ovenplaat en breng op smaak met zeezout en een flinke scheut olijfolie. Hussel de boel met de hand door elkaar en rooster de aardpeer en knolselderij 20 minuten in de oven.

Hak ondertussen de hazel- en walnoten en de peterselie. Verkruimel de blauwschimmelkaas.

Verdeel de geroosterde groenten over twee diepe borden en sluit af met de noten, gehakte peterselie en blauwe kaas.

Eet smakelijk!

Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Marieke Hiddema

    Het lijkt mij zo veel voor 2 personen…

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.