Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

Allereerst, leuk dat je dit recept hebt aangeklikt! Aardpeer is een typisch gevalletje vergeten groenten en dan is zonde want dit knolletje is on-wijs lekker. Elke keer als ik iets met aardpeer maak vraag ik me af waarom ik ze niet vaker eet. Aardperen zijn zo smaakvol en makkelijk te bereiden. De smaak van aardpeer is zacht, nootachtig en lichtzoet. Je kunt er van alles mee. Van koken en bakken tot roosteren en zelfs rauw verwerken in gerechten. Check wel even of je een vers exemplaar te pakken hebt. Verse aardperen voelen stevig aan en hebben geen zachte plekken. Oh, en je hoeft dit gezellige roze knolletje niet te schillen. Gewoon even goed afspoelen onder de kraan en ze zijn klaar voor gebruik. Voor dit recept snijd je ze daarna in plakjes en rooster je de aardpeer met olijfolie in de oven. Dit gerecht met geroosterde aardpeer, hazelnoten en blauwe kaas is ultiem herfstig comfort food :D

Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

De zoete smaak van aardpeer matcht perfect bij de intense smaak van blauwe kaas. Nu weet ik dat er heel wat mensen zijn die gruwelen van blauwe kaas (persoonlijk ben ik er gek op) en mocht jij zo’n persoon zijn: kies dan vooral een ander soort kaas als alternatief. Bijvoorbeeld feta of geitenkaas. Ik gok dat gebakken halloumi hier ook erg goed bij zal smaken.

Geniet van dit recept en laat het mij vooral weten wat je ervan vond. Ik vind het altijd superleuk om jullie creaties terug te zien op Instagram!

Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

Dit heb je nodig voor deze geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

  • 450 gr aardpeer
  • 1 knolselderij
  • klein bosje verse peterselie
  • handje hazelnoten
  • handje walnoten
  • 100 gr blue d’auvergne – of een andere jonge blauwschimmelkaas
  • 2 el truffelolie – of anders een scheut goede extra vierge olijfolie

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Boen de aardpeer en knolselderij schoon en spoel ze na met water. Je kunt eventuele harde stukjes in de schil verwijderen, maar verder kun je de schil gewoon laten zitten. Snijd de aardpeer in plakken en de knolselderij in dikke frieten.

Verzamel alles op een ovenplaat en breng op smaak met zeezout en een flinke scheut olijfolie. Hussel de boel met de hand door elkaar en rooster de aardpeer en knolselderij 20 minuten in de oven.

Hak ondertussen de hazel- en walnoten en de peterselie. Verkruimel de blauwschimmelkaas.

Verdeel de geroosterde groenten over twee diepe borden en sluit af met de noten, gehakte peterselie en blauwe kaas.

Eet smakelijk!

Geroosterde aardpeer met hazelnoten en blauwe kaas

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!