Vega oesterzwam shoarma met knoflook-kruidenyoghurt

Vega oesterzwam shoarma met knoflook-kruidenyoghurt

Vega oesterzwam shoarma met knoflook-kruidenyoghurt. Het trucje om shoarma te maken van oesterzwam is al wat jaartjes oud, maar ik voelde dit recept op de een of andere manier gewoon niet zo. Maar goed, you’ll-never-know-until-you-try en daarom ging ik vorige week aan de slag met deze vegetarische shoarma broodjes. Lang verhaal kort: dit is ZO onwijs lekker. Echt bizar. En belachelijk makkelijk te maken ook. Dat vind ik ook wel een must, aangezien een broodje shoarma in de categorie comfort food valt en voor comfort food ga je natuurlijk niet een uur in de keuken staan. Deze pita’s met oesterzwam shoarma staan dan ook binnen 25 minuten op tafel!

Vega oesterzwam shoarma met knoflook-kruidenyoghurt

Shoarma van oesterzwam

Je koopt een doosje oesterzwammen, trekt ze met de hand in reepjes en wentelt ze door een lekkere scheut olijfolie en flinke eetlepel shoarmakruiden. That’s it! Je schuift de boel in de oven en die doet verder het werk voor je. Ik programmeerde de oven bij de eerste batch per ongeluk op standje hetelucht. Hierdoor werd de oesterzwam shoarma na 25 minuten in de oven iets te knapperig. Wel heel lekker though! De volgende portie bakte ik 25 minuten op gewone overstand, maar die vond ik dan weer niet knapperig genoeg. Nu verschilt iedere oven natuurlijk van elkaar, maar bij mij waren de volgende baktijden ideaal: 20 minuten op hetelucht of 35 minuten op de gewone ovenstand. Afijn, de shoarma is klaar als alles mooi bruin gekleurd en licht krokant is ;)

Vega oesterzwam shoarma met knoflook-kruidenyoghurt

Zelfgemaakt dipje

Nu kun je natuurlijk een lekkere klodder kant en klare knoflooksaus op je broodje doen (niets mis mee hoor), maar toch raad ik je aan om deze easy peasy knoflook-kruidenyoghurt te maken voor erbij! Naast dat deze saus superlekker en heerlijk fris is, zit hij ook nog eens vol eiwitten en is hij suikervrij. In kant en klare sauzen zit meestal moeilijk veel suiker en dat is helemaal niet nodig. Deze knoflook-kruidenyoghurt maak je simpelweg van knoflook, gedroogde dille en yoghurt. Verder maken de kleine tomaatjes en rode ui in azijn deze vegetarische pitabroodjes met oesterzwam shoarma echt helemaal af. Ik beloof je dat je zult smullen..

Vega oesterzwam shoarma met knoflook-kruidenyoghurt

Dit heb je nodig voor deze vega oesterzwam shoarma met knoflook-kruidenyoghurt / 2 personen

  • 4 kleine pitabroodjes
  • 400 gr oesterzwammen
  • 2 – 3 el shoarmakruiden – de Turkse shoarmakruiden van Euroma vind ik helemaal top.
  • stuk of 8 kleine roma tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 85 gr veldsla
  • flinke scheut appelzijn
  • 4 kleine pitabroodjes

voor de knoflook-kruidenyoghurt

  • 5 el volle yoghurt
  • 2 el mayo
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde dille

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Scheur de oesterzwammen met de hand in reepjes en doe ze in een grote kom. Voeg een scheut olijfolie toe en meng de shoarmakruiden erdoor en zout naar smaak. Hussel de boel met de hand goed door elkaar. Verdeel de gemarineerde oesterzwammen over de bakplaat en bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin en licht crispy.

Zoals ik hierboven al zei: 20 minuten op hetelucht of 35 minuten op de gewone ovenstand. De shoarma is klaar als alles mooi bruin gekleurd en licht krokant is.

Maak ondertussen de knoflook-kruidenyoghurt. Pers de knoflook en meng alle ingrediënten door elkaar. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Snijd de rode ui in hele dunne ringetjes en de tomaatjes in kwarten. Doe ze in een kom en voeg een scheut appelazijn, olijfolie, peper en zout toe. Laat even intrekken.

Verwarm de pitabroodjes in de oven.

Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de oesterzwam shoarma, veldsla en het tomaat-ui mengsel. Serveer de knoflook-kruidenyoghurt erbij.

Geniet ervan!

Vega oesterzwam shoarma met knoflook-kruidenyoghurt

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!