...

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

focaccia-met-biefstuk

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes. Superleuk als voorgerecht of als borrelhap. De biefstuk bakken we op hoog vuur rondom goudbruin en snijden we daarna in dunne plakjes. Smeer de focaccia broodjes in met zelfgemaakte balsamico-mayonaise, leg daarop plakjes malse biefstuk en garneer met krokante uitjes (ja daar zijn ze weer!), wat cress.. Focaccia met biefstuk. Goddelijke combi kan ik je vertellen.

focaccia-met-biefstuk 

focaccia-met-biefstuk

Biefstuk en balsamico 

Biefstuk en balsamico zijn dikke smaakvrienden. Nu kun je de balsamico-azijn gewoon over de gebakken biefstuk heen drizzelen, maar nog lekkerder is om er een mayonaise van te maken! Hiervoor meng je simpelweg een paar eetlepels balsamico door een portie goede mayonaise. (Ook érg lekker als dipje bij chips trouwens..). Met de biefstuk kunnen we twee dingen doen: je bakt hem door en door gaar of we gaan voor medium-rare. Die laatste heeft mijn voorkeur. Het is dan wel belangrijk dat je voor een mals biefstukje kiest. Bijvoorbeeld ossenhaas (deze is súper mals) of kogelbiefstuk. Bak de biefstuk in een goede klont roomboter, snijd hem in dunne plakjes en serveer op een knapperig focaccia broodje met balsamico-mayonaise en krokante uitjes. Heer-lijk. 

Tip: ik serveer één focaccia met biefstuk per persoon als borrelhap of twee per persoon als voorgerecht.

focaccia-met-biefstuk

Zin in nog meer lekkere voorgerechten?

focaccia-met-biefstuk

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk, balsamico-mayonaise en krokante uitjes. Heerlijk als borrelhap of als feestelijk voorgerecht!
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Borrelhap, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 focaccia brood - afbak
  • 200 gr biefstuk
  • 2 el roomboter
  • 4 el mayonaise
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el tuinkers
  • 2 el gebakken uitjes

Instructies
 

  • Haal het vlees minimaal een uur van tevoren uit de koelkast en laat het afgedekt (uit de verpakking) op temperatuur komen.
  • Snijd vier vierkantjes met een scherp mes uit het focaccia brood. Houd vierkantjes aan van ongeveer 8 cm.
  • Bak de focaccia broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Meng in een kommetje de mayonaise met balsamicoazijn.
  • Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan. Laat de pan goed heet worden. Bak de biefstukken in twee minuten per kant medium-rare. Houdt vier minuten per kant voor doorbakken aan.
  • Lepel de boter zo nu en dan over het vlees. Breng het vlees als laatst op smaak met een snuf zeezout en versgemalen zwarte peper.
  • Wikkel de biefstukken in aluminiumfolie en laat drie minuten rusten. Snijd daarna in dunne plakjes.
  • Besmeer de focaccia broodjes met balsamico-mayonaise. Verdeel de plakjes biefstuk erover en sluit af met krokante uitjes en tuinkers.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept