...

Coquille ceviche met Aziatische sinaasappelmarinade

Coquille ceviche met Aziatische sinaasappelmarinade

door | jul 25, 2023 | Hartige hapjes, Recepten, Vis, Voorafjes | 2 reacties

Coquille-ceviche

Als je mij ergens wakker voor mag maken, dan zijn dat wel coquilles. Het botermalse, zachtzoete visvlees uit de Sint Jacob-schelp. Heer-lijk. De klassieke wijze om coquilles te bereiden is door ze kort te bakken in een klont goede roomboter met een snuf versgemalen zwarte peper en zout. Niet te lang hoor, dan worden ze taai en dat is zonde. Maar wist je dat coquilles zich ook perféct lenen voor ceviche? Vandaag deel ik een van mijn favo recepten met je: coquille ceviche met Aziatische sinaasappel marinade! Geweldig als voor,- of tussengerecht.

Coquille-ceviche

Coquille-ceviche

Ceviche van coquille

Ceviche komt oorspronkelijk uit Peru. Bij dit gerecht gaar je verse, rauwe vis in een marinade van citrusvruchten. Door de zuren gaart de vis licht en trekken de smaken extra goed in. Vaak wordt er citroen of limoen gebruikt voor ceviche marinade, maar voor deze coquille ceviche kies ik voor sinaasappel! Dit combineert echt hémels bij het zachtzoete visvlees van coquilles. De lamsoor geeft de coquille ceviche een knapperige zilte touch, maar als je hier niet aan kunt komen dan kun je ook zeekraal gebruiken of eventueel wat knapperige ringetjes lente-ui. 

Geniet ervan!

Coquille-ceviche

Zin in nog meer ceviche? 

 

Coquille-ceviche

Coquille ceviche met Aziatische sinaasappelmarinade

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 verse coquilles
  • 4 blaadjes lamsoor

Aziatische sinaasappelmarinade

  • 70 ml sinaasappelsap - versgeperst
  • 30 ml sojasaus
  • 1 el sake
  • ¼ citroen - biologisch
  • 1 el ahornsiroop - of honing
  • ½ tl groene tabasco

Instructies
 

  • Dep de coquilles droog met keukenpapier. Snijd met een scherp mes in dunne plakjes.
  • Verdeel de plakjes over twee mooie borden. Tip: voor een flinterdunne ceviche leg je een stukje bakpapier op de coquilles en sla je deze - met beleid ;) - plat met een deegroller.
  • Meng de ingrediënten voor de marinade. Proef en voeg naar smaak extra sojasaus, citroensap of tabaso toe.
  • Schenk de marinade over de coquilles. Laat 5 á 10 minuten staan zodat de zuren in de marinade de coquille iets gaart.
  • Serveer met een paar blaadjes rauwe lamsoor. Ik strooide ook nog wat chilivlokjes over de ceviche als finishing touch én voor een extra beetje pit!

Bijpassende wijntip!

  • Deze MiP rosé classic van wijndomein Guillaume & Virginie Philip. Een frisse rosé met aroma’s van perzik, citrus, klein rood fruit en rozenblaadjes. Een hele fijne combi met de zoete tonen van de ahornsiroop en frisse smaken van sinaasappel en citroen uit dit recept.
    Wijn-weetje: de druiven worden na de oogst tot het vriespunt gekoeld op droogijs om ervoor te zorgen dat de kleur en de aroma's zo goed mogelijk behouden blijven en de druiven geen kans krijgen om te oxideren!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Coquille-ceviche

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Elzemieke Bunnik

    5 sterren
    Dit heerlijke voorgerecht van Beaufood gemaakt voor het Sintdiner met de familie. Het is echt zo goed als dat het eruit ziet! Zeker voor herhaling vatbaar!
    Zelf hebben wij er nog gepofte quinoa aan toegevoegd. En helaas is dit niet het seizoen voor lamsoor, dus dat hebben wij vervangen door zeekraal.

    Tip: Als je glutenvrije sojasaus gebruikt, is dit recept helemaal glutenvrij!

    Bedankt Bo! We hebben heerlijk gegeten!

    Antwoord
    • Bo

      Bedankt voor je lieve bericht! Ontzettend leuk om te lezen :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept