...

Coquille ceviche met Aziatische sinaasappelmarinade

Coquille ceviche met Aziatische sinaasappelmarinade

door | jul 25, 2023 | Hartige hapjes, Recepten, Vis, Voorafjes | 0 Reacties

Coquille-ceviche

Als je mij ergens wakker voor mag maken, dan zijn dat wel coquilles. Het botermalse, zachtzoete visvlees uit de Sint Jacob-schelp. Heer-lijk. De klassieke wijze om coquilles te bereiden is door ze kort te bakken in een klont goede roomboter met een snuf versgemalen zwarte peper en zout. Niet te lang hoor, dan worden ze taai en dat is zonde. Maar wist je dat coquilles zich ook perféct lenen voor ceviche? Vandaag deel ik een van mijn favo recepten met je: coquille ceviche met Aziatische sinaasappel marinade! Geweldig als voor,- of tussengerecht.

Coquille-ceviche

Coquille-ceviche

Ceviche van coquille

Ceviche komt oorspronkelijk uit Peru. Bij dit gerecht gaar je verse, rauwe vis in een marinade van citrusvruchten. Door de zuren gaart de vis licht en trekken de smaken extra goed in. Vaak wordt er citroen of limoen gebruikt voor ceviche marinade, maar voor deze coquille ceviche kies ik voor sinaasappel! Dit combineert echt hémels bij het zachtzoete visvlees van coquilles. De lamsoor geeft de coquille ceviche een knapperige zilte touch, maar als je hier niet aan kunt komen dan kun je ook zeekraal gebruiken of eventueel wat knapperige ringetjes lente-ui. 

Geniet ervan!

Coquille-ceviche

Zin in nog meer ceviche? 

 

Coquille-ceviche

Coquille ceviche met Aziatische sinaasappelmarinade

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 verse coquilles
  • 4 blaadjes lamsoor

Aziatische sinaasappelmarinade

  • 70 ml sinaasappelsap - versgeperst
  • 30 ml sojasaus
  • 1 el sake
  • ¼ citroen - biologisch
  • 1 el ahornsiroop - of honing
  • ½ tl groene tabasco

Instructies
 

  • Dep de coquilles droog met keukenpapier. Snijd met een scherp mes in dunne plakjes.
  • Verdeel de plakjes over twee mooie borden. Tip: voor een flinterdunne ceviche leg je een stukje bakpapier op de coquilles en sla je deze - met beleid ;) - plat met een deegroller.
  • Meng de ingrediënten voor de marinade. Proef en voeg naar smaak extra sojasaus, citroensap of tabaso toe.
  • Schenk de marinade over de coquilles. Laat 5 á 10 minuten staan zodat de zuren in de marinade de coquille iets gaart.
  • Serveer met een paar blaadjes rauwe lamsoor. Ik strooide ook nog wat chilivlokjes over de ceviche als finishing touch én voor een extra beetje pit!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Coquille-ceviche

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept