Als je mij ergens wakker voor mag maken, dan zijn dat wel coquilles. Het botermalse, zachtzoete visvlees uit de Sint Jacob-schelp. Heer-lijk. De klassieke wijze om coquilles te bereiden is door ze kort te bakken in een klont goede roomboter met een snuf versgemalen zwarte peper en zout. Niet te lang hoor, dan worden ze taai en dat is zonde. Maar wist je dat coquilles zich ook perféct lenen voor ceviche? Vandaag deel ik een van mijn favo recepten met je: coquille ceviche met Aziatische sinaasappel marinade! Geweldig als voor,- of tussengerecht.
Ceviche van coquille
Ceviche komt oorspronkelijk uit Peru. Bij dit gerecht gaar je verse, rauwe vis in een marinade van citrusvruchten. Door de zuren gaart de vis licht en trekken de smaken extra goed in. Vaak wordt er citroen of limoen gebruikt voor ceviche marinade, maar voor deze coquille ceviche kies ik voor sinaasappel! Dit combineert echt hémels bij het zachtzoete visvlees van coquilles. De lamsoor geeft de coquille ceviche een knapperige zilte touch, maar als je hier niet aan kunt komen dan kun je ook zeekraal gebruiken of eventueel wat knapperige ringetjes lente-ui.
Geniet ervan!
Zin in nog meer ceviche?
- Limoncello ceviche van roodbaars
- Zalm ceviche met passievrucht en tijgermelk (méga aanrader ook)
- Ceviche van zeebaars met een Thais tintje
Coquille ceviche met Aziatische sinaasappelmarinade
Ingrediënten
- 6 verse coquilles
- 4 blaadjes lamsoor
Aziatische sinaasappelmarinade
- 70 ml sinaasappelsap - versgeperst
- 30 ml sojasaus
- 1 el sake
- ¼ citroen - biologisch
- 1 el ahornsiroop - of honing
- ½ tl groene tabasco
Instructies
- Dep de coquilles droog met keukenpapier. Snijd met een scherp mes in dunne plakjes.
- Verdeel de plakjes over twee mooie borden. Tip: voor een flinterdunne ceviche leg je een stukje bakpapier op de coquilles en sla je deze - met beleid ;) - plat met een deegroller.
- Meng de ingrediënten voor de marinade. Proef en voeg naar smaak extra sojasaus, citroensap of tabaso toe.
- Schenk de marinade over de coquilles. Laat 5 á 10 minuten staan zodat de zuren in de marinade de coquille iets gaart.
- Serveer met een paar blaadjes rauwe lamsoor. Ik strooide ook nog wat chilivlokjes over de ceviche als finishing touch én voor een extra beetje pit!
0 reacties