Vegan coquilles in knoflookboter

Vegan coquilles in knoflookboter

Ohhh jongens, ik heb zó’n superleuk recept voor jullie. Vegan coquilles in knoflookboter. Ontzettend lekker als voorgerecht. Ik ontving laatst een persbericht van paddenstoelenspecialist Oakfield over koningsoesterzwammen (ook wel Eryngii genoemd) en deze paddenstoel is dit seizoen te koop in de supermarkt (o.a bij Albert Heijn). Ik ging op zoek naar een lekker recept en wat blijkt? Je kunt dus echt fan-tas-tische vegan coquilles maken van deze koningsoesterzwam.

Vegan coquilles in knoflookboter

Vegan coquilles in knoflookboter

Coquilles van oesterzwam

De koningsoesterzwam heeft in tegenstelling tot de gewone oesterzwam een grote steel en een klein hoedje. Als je de steel in dikke plakken snijdt heb je precies de vorm en het formaat van coquilles. Door de oesterzwam-coquilles vervolgens kort te koken in kruiden bouillon (daar worden ze extra mals en smaakvol van) en daarna licht krokant te bakken in knoflookboter krijg je een heerlijk product, dat bizar veel wegheeft van een echte coquille.

Je kunt deze vegan coquilles als je dat handig vindt een dag van te voren bereiden, zodat je ze op de avond zelf alleen nog maar even hoeft aan te bakken in de knoflookboter. (Voeg vooral een scheutje sojasaus toe aan de boter. De smaakcombinatie van oesterzwam, knoflook en sojasaus is gewéldig.) Kook de coquilles een dag van te voren in de bouillon en laat ze daarna een nacht in diezelfde bouillon marineren in de koelkast. Dit scheelt niet alleen tijd op de dag zelf, maar ze worden hierdoor ook nog eens extra smaakvol!

Heb je deze lekkere voorgerechten al gezien?

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Ceviche in limoncello

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Vega voorgerecht: gebakken paddenstoelen met guacamole crème

Vegan coquilles in knoflookboter

Drizzle voordat de gerechten op tafel gaan een smaakvolle olie over de gebakken vegan coquilles. Dit kan een goede extra vierge olijfolie zijn, maar nog lekkerder is een scheutje sesam-, hazelnoot- of pompoenpitolie

Vegan coquilles in knoflookboter

Dit heb je nodig voor deze vegan coquilles in knoflook boter / 4 personen – 3 coquilles per persoon

  • 4 koningsoesterzwammen
  • 1 el kruiden bouillonpoeder
  • (plantaardige) crème fraîche
  • verse bieslook
  • olijf-, hazelnoot-, sesam- of pompoenpitolie voor erover

Voor de knoflookboter

 

Zo maak je het

Breng in een pan een ruime laag water aan de kook. Breng op smaak met de kruiden bouillonpoeder.

Snijd ondertussen de dikke stelen van de koningsoesterzwammen. Snijd de stelen in 3 tot 4 dikke plakken van ongeveer 3 cm. Dit zijn de vegan coquilles. Kook de coquilles 20 minuten in de bouillon.

Roer/prak de plantaardige boter, geperste knoflook en sojasaus in een kommetje door elkaar. Zet weg tot gebruik.

Haal de coquilles uit de bouillon. Verhit een een scheutje (zonnebloem)olie in een koekenpan en leg de vegan coquilles in de pan. Bak zo’n 2 minuten per kant, totdat beide kanten mooi goudbruin gekleurd zijn. Voeg daarna de knoflookboter toe aan de pan en bak nog één minuut mee. Niet langer, we willen niet dat de knoflook verbrandt. Lepel de boter af en toe over de coquilles.

Leg een kloddertje crème fraîche op een bord en strijk uit met de bolle kant van een lepel tot een streep. Leg hierop drie coquilles en breng ze op smaak met een snuf peper. Sluit af met gehakte hazelnootjes, bieslook en een drizzle olie naar keuze.

Eeeet smakelijk!

Vegan coquilles in knoflookboter

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!