Coquilles met currypuree en kaaskletskop

Coquilles met currypuree en kaaskletskop, Originele voorgerechten, Voorgerechten vis, Recepten coquille, Beaufood recepten, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Gezonde kerstrecepten

Voordat ik dit recept uit ging typen heb ik eerst mijn bord afgelikt. Letterlijk. De postbode die naar binnen keek moet wel gedacht hebben: wat doet die rare meid daar nou alleen aan een tafel vol met kerstgerechten?! Als hij eens wist wat voor lekkers hier op tafel stond, had hij vast even aangebeld. Ik ben namelijk begonnen met de recepten voor aankomende Kerst! Omdat dit mijn allereerste jaar fulltime Beaufood is maak ik daar een extra groot feest van. Te beginnen met dit gruwelijk lekkere voorgerechtje met coquille, pastinaak, krokante parmezaan en een vleugje curry.

Coquilles met currypuree en kaaskletskop, Originele voorgerechten, Voorgerechten vis, Recepten coquille, Beaufood recepten, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Gezonde kerstrecepten

Coquilles met currypuree en kaaskletskop, Originele voorgerechten, Voorgerechten vis, Recepten coquille, Beaufood recepten, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Gezonde kerstrecepten

Zoals wel vaker kocht ik een paar hoofdingrediënten (coquille en pastinaak in dit geval), waarna ik thuis aan de slag ging om er iets lekkers mee te maken. Coquille is simpel. Het vlees is zo puur, zacht en zoet dat je ze echt alleen maar even in roomboter kort hoeft aan te bakken met een snuf peper en zout. De pastinaak was een ander verhaal. Omdat er geen zetmeel in pastinaak zit zoals in aardappel kun je hier een super gladde puree mee maken, maar ik vond hem wel een beetje smakeloos. Ik keek, ik zocht en ik vond.. currypasta! Een nieuwe smaakcombi is geboren. Meeeeeega lekker. Voor een zoutje maakt ik kaas kletskoppen van parmezaanse kaas voor erop en veel meer had dit gerecht niet nodig. Met dit voorgerecht maak jij dikke vrienden met Kerst.

De puree van pastinaak kun je prima een dag van te voren maken. Zo kunnen de smaken goed intrekken en hoef je de volgende dag alleen nog maar de kaas kletskoppen in de oven te schuiven en de coquilles aan te bakken

Coquilles met currypuree en kaaskletskop, Originele voorgerechten, Voorgerechten vis, Recepten coquille, Beaufood recepten, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Gezonde kerstrecepten

Coquilles met currypuree en kaaskletskop, Originele voorgerechten, Voorgerechten vis, Recepten coquille, Beaufood recepten, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Gezonde kerstrecepten

Dit heb je nodig voor deze coquilles met pastinaakpuree en kaaskletskop   / 4 personen als voorgerecht

  • 12 coquilles
  • 500 gr pastinaak
  • 1 lente ui
  • 2 el gele curry pasta
  • 50 tot 100 ml volle melk
  • 20 gr parmezaanse kaas
  • stuk of 8 geroosterde amandelen
  • verse peterselie voor garnering

Zo maak je het

Begin met de pastinaakpuree. Schil de pastinaak en snijd hem in kleinere stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de pastinaak in 10 tot 15 minuten zacht.

Schep de pastinaak in je keukenmachine of blender. Pureer samen met vier eetlepels kookvocht, een klein scheutje melk en één eetlepel currypasta tot een gladde puree. Schenk net zoveel melk erbij tot de puree de juiste dikte heeft. Een beetje lobbig, maar niet te nat.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep daar zes kleine hoopjes parmezaanse kaas op. Je hebt er vier nodig, maar het kan geen kwaad er twee extra te maken voor het geval er een breekt. Schuif de plaat voor 7 minuten in de oven. Haal de kletskoppen eruit en laat ze afkoelen. Hierna worden ze pas knapperig.

Zorg dat de coquilles op kamertemperatuur zijn en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op medium-hoog. Bak direct nadat de boter is gesmolten de coquilles één minuut per kant. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Hak ondertussen de amandelen fijn en de lente ui in kleine ringetjes. Schep de laatste eetlepel currypasta in een boterhamzakje (bijvoorbeeld) en knip een klein stukje van de punt van het zakje eraf.

Pak er vier mooie borden bij. Maak elk bord op met twee eetlepels puree, drie coquilles, hier en daar een toefje currypasta, amandelen, lente ui en als laatst een blaadje peterselie en de kaas kletskop.

Genieten!

Coquilles met currypuree en kaaskletskop, Originele voorgerechten, Voorgerechten vis, Recepten coquille, Beaufood recepten, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Gezonde kerstrecepten

4 Comments
  1. Hallo,
    Dit gerechtje ziet er waanzinnig lekker uit en heel erg creatief om vrienden mee te verrassen! Ik vroeg me enkel het volgende af: welke gele curry pasta gebruik je hiervoor? Er zijn ontzettend veel verschillende soorten… groetjes

    1. Wat leuk om te horen, bedankt! Als ik zelf geen currypasta maak dan koop ik de kant en klare pasta’s van Blue Elephant. Dit merk is verkrijgbaar bij de AH. Heb veel pasta’s geprobeerd en dit is veruit de lekkerste!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.