Ceviche van coquille

Ceviche van coquille, Carpaccio van coquille, Glutenvrije voorgerechten, Voorgerechten coquille, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Gezonde voorgerechten

Voeg een van mijn lievelings zeevruchten samen met mijn favoriete bereidingswijze en je hebt dit gewéldige gerecht. Binnen een paar minuten gemaakt en heerlijk als luxe hapje bij de borrel of als voorgerecht. Ik at dit gerecht als borrelhap onder het genot van een glas witte wijn. Het recept heb ik stiekem een beetje gepikt van een nieuw restaurant in Utrecht (De Kleine Parade) waar ze verschillende soorten ceviche op de kaart hebben staan. Die met coquilles vonden we zó lekker dat Mike en ik hem twee keer bestelden.

Koop voor dit recept zo vers mogelijke coquilles. Die zijn fluweelzacht en romig van smaak en passen super goed bij het zuurtje van granaatappelpitjes en het kruidige van koriander. Vleugje rode peper erbij, snuf zout en niets meer aan doen! Ik gebruik in dit recept mijn zelfgemaakte olijfolie met rode peper. Dit maak je simpelweg door twee rode pepers te halveren en in een fles olijfolie te doen, inclusief de pitjes. Dit laat je minimaal een week intrekken waarna je een heerlijke fles pittige olie hebt. Laat je het pittige liever achterwege? Gebruik dan normale olijfolie.

Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig voor deze ceviche van coquille een voorgerecht / twee personen

  • stuk of 6 verse coquilles
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el olijfolie met rode peper
  • paar takjes verse koriander
  • 2 el granaatappelpitten
  • optioneel: 1/2 fijngesneden rode peper wanneer je geen pittige olijfolie hebt

 

Ceviche van coquille, Carpaccio van coquille, Glutenvrije voorgerechten, Voorgerechten coquille, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Gezonde voorgerechten

Zo maak je het

Zet een mooi groot bord klaar. Snijd de coquilles vervolgens elk in drie dunne plakjes. Verdeel ze over het bord en ga verder met het op smaak maken.

Druppel het citroensap en de olijfolie over de coquilles. Sluit af met blaadjes koriander, granaatappelpitjes en een snuf zout.

Normaal laat ik de vis wat langer in het citroensap garen, maar omdat ik rauwe coquille echt fantastisch vind serveer ik de ceviche vrijwel direct!

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!