...

Ceviche van coquille

Ceviche van coquille

door | feb 4, 2017 | Recepten, Vis, Voorafjes | 2 reacties

Ceviche van coquille, Carpaccio van coquille, Glutenvrije voorgerechten, Voorgerechten coquille, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Gezonde voorgerechten

Voeg een van mijn lievelings zeevruchten samen met mijn favoriete bereidingswijze en je hebt dit gewéldige gerecht. Binnen een paar minuten gemaakt en heerlijk als luxe hapje bij de borrel of als voorgerecht. Ik at dit gerecht als borrelhap onder het genot van een glas witte wijn. Het recept heb ik stiekem een beetje gepikt van een nieuw restaurant in Utrecht (De Kleine Parade) waar ze verschillende soorten ceviche op de kaart hebben staan. Die met coquilles vonden we zó lekker dat Mike en ik hem twee keer bestelden.

Koop voor dit recept zo vers mogelijke coquilles. Die zijn fluweelzacht en romig van smaak en passen super goed bij het zuurtje van granaatappelpitjes en het kruidige van koriander. Vleugje rode peper erbij, snuf zout en niets meer aan doen! Ik gebruik in dit recept mijn zelfgemaakte olijfolie met rode peper. Dit maak je simpelweg door twee rode pepers te halveren en in een fles olijfolie te doen, inclusief de pitjes. Dit laat je minimaal een week intrekken waarna je een heerlijke fles pittige olie hebt. Laat je het pittige liever achterwege? Gebruik dan normale olijfolie.

Geniet ervan!

Ceviche van coquille, Carpaccio van coquille, Glutenvrije voorgerechten, Voorgerechten coquille, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Gezonde voorgerechten

Dit heb je nodig voor deze ceviche van coquille / twee personen

  • stuk of 6 verse coquilles
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el olijfolie met rode peper
  • paar takjes verse koriander
  • 2 el granaatappelpitten
  • optioneel: 1/2 fijngesneden rode peper wanneer je geen pittige olijfolie hebt

 

Zo maak je het

Zet een mooi groot bord klaar. Snijd de coquilles vervolgens elk in drie dunne plakjes. Verdeel ze over het bord en ga verder met het op smaak maken.

Druppel het citroensap en de olijfolie over de coquilles. Sluit af met blaadjes koriander, granaatappelpitjes en een snuf zout.

Normaal laat ik de vis wat langer in het citroensap garen, maar omdat ik rauwe coquille echt fantastisch vind serveer ik de ceviche vrijwel direct!

Ceviche van coquille, Carpaccio van coquille, Glutenvrije voorgerechten, Voorgerechten coquille, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Gezonde voorgerechten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

    • Bo

      Thanks! I truly love your blog :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *