Ceviche van coquille

Ceviche van coquille, Carpaccio van coquille, Glutenvrije voorgerechten, Voorgerechten coquille, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Gezonde voorgerechten

Voeg een van mijn lievelings zeevruchten samen met mijn favoriete bereidingswijze en je hebt dit gewéldige gerecht. Binnen een paar minuten gemaakt en heerlijk als luxe hapje bij de borrel of als voorgerecht. Ik at dit gerecht als borrelhap onder het genot van een glas witte wijn. Het recept heb ik stiekem een beetje gepikt van een nieuw restaurant in Utrecht (De Kleine Parade) waar ze verschillende soorten ceviche op de kaart hebben staan. Die met coquilles vonden we zó lekker dat Mike en ik hem twee keer bestelden.

Koop voor dit recept zo vers mogelijke coquilles. Die zijn fluweelzacht en romig van smaak en passen super goed bij het zuurtje van granaatappelpitjes en het kruidige van koriander. Vleugje rode peper erbij, snuf zout en niets meer aan doen! Ik gebruik in dit recept mijn zelfgemaakte olijfolie met rode peper. Dit maak je simpelweg door twee rode pepers te halveren en in een fles olijfolie te doen, inclusief de pitjes. Dit laat je minimaal een week intrekken waarna je een heerlijke fles pittige olie hebt. Laat je het pittige liever achterwege? Gebruik dan normale olijfolie.

Geniet ervan!

Ceviche van coquille, Carpaccio van coquille, Glutenvrije voorgerechten, Voorgerechten coquille, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Gezonde voorgerechten

Dit heb je nodig voor deze ceviche van coquille een voorgerecht / twee personen

  • stuk of 6 verse coquilles
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el olijfolie met rode peper
  • paar takjes verse koriander
  • 2 el granaatappelpitten
  • optioneel: 1/2 fijngesneden rode peper wanneer je geen pittige olijfolie hebt

 

Zo maak je het

Zet een mooi groot bord klaar. Snijd de coquilles vervolgens elk in drie dunne plakjes. Verdeel ze over het bord en ga verder met het op smaak maken.

Druppel het citroensap en de olijfolie over de coquilles. Sluit af met blaadjes koriander, granaatappelpitjes en een snuf zout.

Normaal laat ik de vis wat langer in het citroensap garen, maar omdat ik rauwe coquille echt fantastisch vind serveer ik de ceviche vrijwel direct!

Ceviche van coquille, Carpaccio van coquille, Glutenvrije voorgerechten, Voorgerechten coquille, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Gezonde voorgerechten

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!