Witte asperges. Ik ben er gék op. Je kunt het witte goud koken, grillen, roosteren, gratineren in de oven of.. je maakt er tartaar van! Deze asperge tartaar doet het ge-wel-dig als voorgerecht en is heel eenvoudig te maken. Je kookt de witte asperges kort in een pan met gezouten water en snijd daar vervolgens tartaar van. De tartaar breng je vervolgens op smaak met verse dille, mosterdkaviaar en ansjoviscrème. Klinkt heel culi allemaal maar geloof mij, dit voorgerecht zet je binnen no time op tafel! Vooral die ansjoviscrème is een geweldige toevoeging. Ansjovis en witte asperges zijn namelijk dikke, dikke smaakvrienden. De ansjoviscrème maak je simpelweg door ansjovisfilets en crème fraîche samen kort te pureren. That’s it! Oh en die mosterdkaviaar.. eet ik werkelijk overal bij sinds ik ‘m ontdekte.
Witte asperges en mosterdkaviaar
Oké, mosterdkaviaar dus. Knapperige, frisse balletjes die open knappen in de mond als je erop bijt. Zó lekker. Zelfgemaakte mosterdkaviaar past geweldig bij deze asperge tartaar, maar bijvoorbeeld ook bij een kaasplank, in een salade, op een cracker met plakjes komkommer en geitenkaas of in de soep. Dus als je ook maar een béétje zin hebt besteed je een half uur van je tijd aan het maken van deze kaviaar. Hij is wekenlang houdbaar in de koelkast. En eerlijk, die goudgele bolletjes staan ook nog eens heel mooi op een gerecht. Mocht je nu denken, dit is me iets teveel van het goede, dan gebruikt je gewoon kleine dotjes grove mosterd voor de asperge tartaar in plaats van kaviaar! Maar geloof mij, dit wil je proeven.
Zin in nog meer recepten met witte asperges?
- Gegratineerde witte asperges met parmezaanse kaas en peterselie-olie
- Witte asperges met zalm en hollandaisesaus
- Witte asperges met bakkeljauw en roomsaus
- Sushi met witte asperges en unagi saus (mega tip!!)
Witte asperge tartaar met mosterdkaviaar
Ingrediënten
- 300 gr witte asperges
- 80 gr crème fraîche
- 15 gr ansjovisfilets
- 4 takjes verse dille
- handje amandelen
- 2 el mosterd kaviaar - als je geen zin hebt om dit te maken (wat je eigenlijk wel moet doen want: echt een aanrader!) dan vervang je de kaviaar door grove mosterd.
Instructies
- Snijd de harde onderkantjes van de asperges en schil ze.
- kook de asperges 8 minuten in een pan met koken water en een snuf zout.
- Laat de asperges afkoelen en snijd met een scherp mes tot grove tartaar. Verdeel de asperge tartaar over twee mooie borden.
- Maak ondertussen de ansjoviscrème. Pureer de ansjovis (zonder olie) samen met de crème fraîche tot een egale crème. Doe de crème optioneel in een klein spuitzakje om straks mooie toefjes te maken. Dit is puur voor het oog, je kunt dit natuurlijk ook gewoon met een klein lepeltje doen straks.
0 reacties