Ik ben de laatste tijd weer helemaal into het zelf maken van sushi. Meestal gebruik ik quinoa in plaats van sushi rijst, maar voor het maken van inside out rolls heb je toch echt sushi rijst nodig. Anders valt de boel een beetje uit elkaar ;) In het recept hieronder vind je een super handig filmpje met daarin een how to voor perfecte inside out sushi rollen! En heb je je sushi rollen al eens gevuld met witte asperges en Hollandse garnalen? Nee ik ook niet, maar dat is dus echt super lekker. Helemaal met unagi saus on top. Unagi saus is mijn nieuwe lievelingssaus voor over sushi. Er is dan wel geen paling te vinden in dit recept (unagi betekent paling), maar dat maakt helemaal niet uit. Unagi saus en garnalen gaan ook perfect samen :D
Dit heb je nodig voor deze sushi met witte asperges en Hollandse garnalen / 3 rollen
- 250 gr sushi rijst
- 3 nori vellen
- 3 witte asperges
- 100 gr gekookte Hollandse garnalen
- 1/2 komkommer
- 3 tl roomkaas
- 1 tl rijstazijn
- 3 el (zwarte) sesamzaadjes
- Voor erop: ongeveer 3 el mayonaise en 3 el unagi saus
- sojasaus om te dippen en voor de liefhebber ingelegde gember en wasabi
- optioneel: een sushi matje en plastic folie. Een must have voor wanneer je inside out rolls wil maken. Heb je geen sushi matje, dan kun je er ook gewone sushi rolls van maken. Hier heb je niet perse een matje voor nodig.
Zo maak je het
Kook de sushi rijst gaar volgens de bereidingswijze.
Schil de asperges met een dunschiller en snijd twee centimeter van de onderkant. Kook de asperges 6 tot 8 minuten beetgaar. Kook ze niet te lang, ze mogen best nog wat bite hebben. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd hem in repen.
Breng de sushi rijst op smaak met rijstazijn (een scheutje sushi azijn of appel azijn kan ook) en leg een nori vel met de grove kant omhoog op een snijplank. Verdeel 1/3 van de rijst over het gehele nori vel en strooi er sesamzaadjes over. Bedek het sushi matje met plastic folie en leg het nori vel erop met de met rijst bedekte kant naar beneden. Voor iedereen die denkt, ehhhh hoe bedoel je? Check dit handige filmpje.
Smeer een theelepel roomkaas op het nori vel (houd zo’n 2 centimeter van de onderkant vrij) en leg daarop een reep komkommer, een asperge en 1/3 van de Noordzee garnalen. Rol de rol op en ga verder met de volgende.
Snijd de rollen met een scherp en vochtig mes in stukjes. Ik haal zo’n 8 stukjes uit één rol. Maak de sushi stukjes af met een toefje mayonaise en unagi saus.
Serveer de sushi met sojasaus, ingelegde gember en wasabi. Wat je zelf lekker vindt. De sushi is het lekkerst wanneer je hem net hebt gemaakt, maar je kunt hem eventueel ook een dag van te voren maken en voor het serveren in stukjes snijden.
Geniet ervan!
0 reacties