...

Sushi met witte asperges en unagi saus

Sushi met witte asperges en unagi saus

door | mei 10, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Sushi met witte asperges en unagi saus, Sushi recepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Inside out sushi maken, Lekker avondeten

Ik ben de laatste tijd weer helemaal into het zelf maken van sushi. Meestal gebruik ik quinoa in plaats van sushi rijst, maar voor het maken van inside out rolls heb je toch echt sushi rijst nodig. Anders valt de boel een beetje uit elkaar ;) In het recept hieronder vind je een super handig filmpje met daarin een how to voor perfecte inside out sushi rollen! En heb je je sushi rollen al eens gevuld met witte asperges en Hollandse garnalen? Nee ik ook niet, maar dat is dus echt super lekker. Helemaal met unagi saus on top. Unagi saus is mijn nieuwe lievelingssaus voor over sushi. Er is dan wel geen paling te vinden in dit recept (unagi betekent paling), maar dat maakt helemaal niet uit. Unagi saus en garnalen gaan ook perfect samen :D

 

Sushi met witte asperges en unagi saus, Sushi recepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Inside out sushi maken, Lekker avondeten

Sushi met witte asperges en unagi saus, Sushi recepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Inside out sushi maken, Lekker avondeten

Dit heb je nodig voor deze sushi met witte asperges en Hollandse garnalen / 3 rollen

  • 250 gr sushi rijst
  • 3 nori vellen
  • 3 witte asperges
  • 100 gr gekookte Hollandse garnalen
  • 1/2 komkommer
  • 3 tl roomkaas
  • 1 tl rijstazijn
  • 3 el (zwarte) sesamzaadjes
  • Voor erop: ongeveer 3 el mayonaise en 3 el unagi saus
  • sojasaus om te dippen en voor de liefhebber ingelegde gember en wasabi
  • optioneel: een sushi matje en plastic folie. Een must have voor wanneer je inside out rolls wil maken. Heb je geen sushi matje, dan kun je er ook gewone sushi rolls van maken. Hier heb je niet perse een matje voor nodig.

 

Sushi met witte asperges en unagi saus, Sushi recepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Inside out sushi maken, Lekker avondeten

Zo maak je het

Kook de sushi rijst gaar volgens de bereidingswijze.

Schil de asperges met een dunschiller en snijd twee centimeter van de onderkant. Kook de asperges 6 tot 8 minuten beetgaar. Kook ze niet te lang, ze mogen best nog wat bite hebben. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd hem in repen.

Breng de sushi rijst op smaak met rijstazijn (een scheutje sushi azijn of appel azijn kan ook) en leg een nori vel met de grove kant omhoog op een snijplank. Verdeel 1/3 van de rijst over het gehele nori vel en strooi er sesamzaadjes over. Bedek het sushi matje met plastic folie en leg het nori vel erop met de met rijst bedekte kant naar beneden. Voor iedereen die denkt, ehhhh hoe bedoel je? Check dit handige filmpje.

Smeer een theelepel roomkaas op het nori vel (houd zo’n 2 centimeter van de onderkant  vrij) en leg daarop een reep komkommer, een asperge en 1/3 van de Noordzee garnalen. Rol de rol op en ga verder met de volgende.

Snijd de rollen met een scherp en vochtig mes in stukjes. Ik haal zo’n 8 stukjes uit één rol. Maak de sushi stukjes af met een toefje mayonaise en unagi saus.

Serveer de sushi met sojasaus, ingelegde gember en wasabi. Wat je zelf lekker vindt. De sushi is het lekkerst wanneer je hem net hebt gemaakt, maar je kunt hem eventueel ook een dag van te voren maken en voor het serveren in stukjes snijden.

Geniet ervan!

Sushi met witte asperges en unagi saus, Sushi recepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Inside out sushi maken, Lekker avondeten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *