...

Zelf mosterdkaviaar maken

Zelf mosterdkaviaar maken

mosterdkaviaar-maken

Mosterdkaviaar. Oftewel, ingelegde mosterdzaadjes! Een waanzinnig (en héél eenvoudig) recept wat je echt een keer geprobeerd moet hebben. De zoet zure goudgele balletjes knappen heerlijk open in de mond en ze geven een gerecht net even die finishing touch. Mosterdkaviaar past geweldig bij een kaasplank, charcuterie (mosterd & pastrami gaan echt fantastisch samen), steak tartare, salades, vleesgerechten, gevulde eitjes, gegrilde groenten, bij een tosti (jawel) of gewoon op een cracker met komkommer en geitenkaas. Kortom; mosterd kaviaar is tegenwoordig niet meer weg te denken in mijn keuken en er staat standaard een potje van deze gouden smaakbommetjes in de koelkast. Ik ben hélemaal fan. 

mosterdkaviaar-maken

Ingelegde mosterdzaadjes

Ingelegde mosterdzaadjes noemen we vanwege hun kaviaar look ook wel mosterdkaviaar. En het staat ook zo lekker chique bij de kaasplank, een mooi glazen potjel met mosterdkaviaar erbij. Je maakt deze kaviaar eenvoudigweg door mosterdballetjes iets langer dan een half uurtje in te koken met azijn (ik ga graag voor appelazijn), water en suiker. Et voilà! Onderstaand recept is een basisrecept, maar experimenteer vooral zelf met de hoeveelheden suiker en azijn. Ik vind wat zuurdere balletjes heel lekker, maar voeg vooral wat meer suiker toe als je de mosterdkaviaar iets zoeter wilt hebben.

Geniet ervan!

mosterdkaviaar-maken

Serveer de mosterdkaviaar bijvoorbeeld bij:

mosterdkaviaar-maken

Mosterd kaviaar maken

Mosterdkaviaar; oftewel kaviaar van ingelegde mosterdzaadjes. Goudgele knapperige balletjes met een zoet zuur karakter. Dit moet je proeven!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhap, Hapjes, Voor erbij, Voorgerecht

Ingrediënten
  

  • 100 gr mosterdzaadjes
  • 120 ml appelazijn - of witte wijnazijn
  • 120 ml water
  • 2 el suiker
  • ½ tl zeezout

Instructies
 

  • Doe de mosterzaadjes samen met de appelazijn, water en kokossuiker in een kleine pan. Voeg een snuf zout toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de zaadjes 40 minuten zacht koken. Roer af en toe. Koken de zaadjes te snel droog? Voeg dan een klein scheutje water of appelazijn toe.
  • Laat de mosterd kaviaar afkoelen.
  • Doe in een schone afsluitbare pot en bewaar de ingelegde mosterdzaadjes tot vier weken in de koelkast.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

mosterdkaviaar-maken

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept