Witte asperges met zalm en hollandaisesaus

Witte asperges met zalm en hollandaisesaus, Lekkere asperge gerechten, Lekker en gezond avondeten, Witte asperges koken, Wijn asperges en zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Op de valreep heb ik vandaag nog een heerlijk recept met witte asperges voor jullie. Het seizoen is bijna ten einde, maar de winkels lagen gister vol met restjes wit goud dus ik sloeg nog even mijn slag. Ik kocht er twee verse zalmfilets bij en ging op zoek naar een goed recept voor hollandaisesaus. Die vond ik bij Betty! Ik heb het bakje letterlijk uitgelikt. Deze saus is echt super makkelijk te maken en zoooo lekker.. Vergeet saus uit een pakje. Echt, homemade hollandaisesaus smaakt zóveel beter.  Dit recept is dus een beetje van mij en een beetje van Betty.

 

Dit heb je nodig voor deze witte asperges met zalm en hollandaisesaus / 2 personen

  • 2 verse zalmfilets
  • 500 gr witte asperges – geschild
  • verse bieslook

Voor de hollandaisesaus

  • 2 grote eidooiers
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte wijn azijn
  • 100 gr roomboter

 

Witte asperges met zalm en hollandaisesaus, Lekkere asperge gerechten, Lekker en gezond avondeten, Witte asperges koken, Wijn asperges en zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Witte asperges met zalm en hollandaisesaus, Lekkere asperge gerechten, Lekker en gezond avondeten, Witte asperges koken, Wijn asperges en zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Begin met de asperges. Breng een grote pan met ruim water aan de kook met een snuf zout. Schil de asperges indien ze nog niet geschild zijn en snijd een stukje van de onderkant af. Kook de asperges in ongeveer tien minuten gaar. Je kunt controleren of ze gaar zijn door er met een vorkje in te prikken.

Verwarm je oven voor op 170 graden en leg de zalmfilets in een kleine ovenschaal. Bestrooi met een snuf peper en zout en zet de schaal voor tien minuutjes in de oven.

Maak als laatste de hollandaisesaus. Deze kun je namelijk niet opwarmen omdat hij dan gaat schiften. Echt een klusje voor op het laatste moment dus.

  1. Pak een hoge kan of maatbeker met een klopper (of staafmixer) en doe daarin het eigeel. Klop het eigeel samen met een snuf peper en zout eventjes op.
  2. Verhit in een kleine pan het citroensap met de azijn. Giet het warme mengsel bij de eidooiers terwijl je doorklopt. Zet de blender of klopper daarna even uit.
  3. Laat de boter smelten in een kleine pan op laag vuur. Let op dat de boter niet verbrandt.
  4. Schenk daarna de boter druppelsgewijs (erg belangrijk) al kloppen bij het eiermengsel. Ga door totdat alle boter opgenomen is en je een mooie egale saus hebt.

Schep de asperges voorzichtig uit de pan en verdeel ze over twee borden. Haal de zalm uit de oven en leg deze op de asperges. Schenk als laatst de heerlijke hollandaise erover en sluit af met verse bieslook.

 

Witte asperges met zalm en hollandaisesaus, Lekkere asperge gerechten, Lekker en gezond avondeten, Witte asperges koken, Wijn asperges en zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

 

 

Gooi het kookvocht van de asperges niet weg. De smaken van de asperges zijn namelijk in het water getrokken en daardoor krijg je er gratis een overheerlijke bouillon bij! Ik wist nog niet zo goed wat ik ervan wilde maken dus goot ik het in een diepvrieszak en vroor het in. Ik denk dat ik volgende week aan de slag ga met een lekkere soep of pastasaus..

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.