...

Gegratineerde asperges met parmezaanse kaas en peterselie olie 

Gegratineerde asperges met parmezaanse kaas en peterselie olie 

door | apr 9, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 4 reacties

Gegratineerde asperges met parmezaanse kaas en peterselie olie, Asperge recepten, Gezonde recepten, Witte asperges gratineren, Beaufood avondeten, Gezonde foodblogs, Asperge blogs

Een aantal jaar geleden had ik echt een beetje een hekel aan mensen die het hebben over ‘het witte goud’, oftewel asperges. Net zoals ik vroeger nooit begreep dat mensen SNAKTEN naar een kop koffie. Stel je niet zo aan. Ik denk dat het puur pubergedrag was want 1. vandaag de dag kan ik niet wáchten tot het aspergeseizoen begint en 2. god wat kan een mens behoefte hebben aan een kop koffie. Hahaha.. Anhow, het witte goud dus!;) Al heb ik nog steeds een beetje een hekel aan die benaming, vind ik asperges sinds een paar jaar wel fantastisch lekker. Mits je ze goed klaarmaakt, want niets is zo vies dan een bitter hoopje snot op je bord. Gewoon een minuut of acht koken zodat ze nog een beetje bite hebben (in dit recept zelfs nog korter) en serveren met vette vis en een romige saus. Of kaas! Want kaas en asperges gaan ook super goed samen. Daarom topte ik mijn witte asperges af met gegratineerde parmezaanse kaas met daarover heen een eenvoudige zelfgemaakte peterselie olie. Die maak je simpelweg door verse peterselie door olijfolie te pureren. That’s it! Serveer de gegratineerde asperges met vis naar keuze. Zalmfilet, gamba’s, zeebaars of kreeft als je in een culinaire bui bent.

Gegratineerde asperges met parmezaanse kaas en peterselie olie, Asperge recepten, Gezonde recepten, Witte asperges gratineren, Beaufood avondeten, Gezonde foodblogs, Asperge blogs

Gegratineerde asperges met parmezaanse kaas en peterselie olie, Asperge recepten, Gezonde recepten, Witte asperges gratineren, Beaufood avondeten, Gezonde foodblogs, Asperge blogs

Dit heb je nodig voor deze gegratineerde asperges met parmezaanse kaas en peterselie olie / 2 personen

  • 400 witte asperges
  • 20 gr parmezaanse kaas – geraspt 
  • 150 gr gerookte zalm

Voor de peterselie olie

  • 35 ml walnootolie – extra vierge olijfolie kan ook 
  • 10 gr verse peterselie – plus wat extra ter garnering 
  • 1 el water
  • klein snufje zout

 

Gegratineerde asperges met parmezaanse kaas en peterselie olie, Asperge recepten, Gezonde recepten, Witte asperges gratineren, Beaufood avondeten, Gezonde foodblogs, Asperge blogs

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op grilstand (of anders 220 graden en liefst alleen bovenwarmte) en zet een ovenschaal klaar. Of in mijn geval een quichevorm ;) In ieder geval een schaal waar de asperges in passen.

Schil de asperges en snijd 2 centimeter van de onderkant af. Breng een grote kan met een klein laagje water aan de kook (tot de asperges net onderstaan) en kook de asperges 4 minuten. Ze garen straks nog verder in de oven dus kook ze niet langer.

Maak ondertussen de peterselie olie. Schenk de olie in een maatbeker en pureer de verse peterselie erdoor. Breng op smaak met een snuf zout.

Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Verdeel de asperges in de ovenschaal en strooi de parmezaanse kaas erover samen met een snuf versgemalen zwarte peper. Zet de schaal een paar minuten de oven, tot de kaas goudbruin gekleurd is.

Serveer de gegratineerde asperges met gerookte zalm, verse peterselie en de peterselie olie. Ik at dit gerecht als avondmaaltijd samen met gebakken pompoenblokjes uit de pan, maar je kunt er ook een lekkere salade bij maken!

Gegratineerde asperges met parmezaanse kaas en peterselie olie, Asperge recepten, Gezonde recepten, Witte asperges gratineren, Beaufood avondeten, Gezonde foodblogs, Asperge blogs

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Karin

    Heerlijk gerecht en niet eens veel moeite. Voor herhaling vatbaar!

    Antwoord
  2. Brigitte

    Goede uitleg voor een verrassend lekker recept . Voor 2 personen zeker een bijgerecht erbij maken .

    Antwoord
  3. Tiny

    Ziet er heerlijk uit. Al opgeslagen en ga het gauw maken met een gebakken nieuwe aardappel erbij mmmm. Al zin in . Gr Tiny

    Antwoord
  4. sonja

    Wat leuk om dit recept te zien want ik weet nog goed dat je er niet zo dol op was toen je klein was :))
    Het ziet er heerlijk uit! xxx

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *