...

Aziatische kipgehaktballetjes met curry-mayonaise

Aziatische kipgehaktballetjes met curry-mayonaise

aziatische-kipgehaktballetjes

Halloooo heerlijke Aziatische kipgehaktballetjes met curry-mayonaise! Met de feestdagen in aantocht zit ik helemaal in een borrelhap vibe. Borrelhapjes moeten wat mij betreft niet teveel tijd in beslag nemen, er leuk uitzien op tafel en (belangrijkst) gewoon héél erg lekker zijn. Van het niveau ‘de schaal was binnen 5 minuten leeg’. Dit gebeurd altijd steevast bij mijn gevulde miso eitjes en deze gehaktballetjes met pindasaus. Maar weet je wat pas écht lekker is? Sappige gehaktballetjes gemaakt van kipgehakt.. Met rode currypasta erdoor en fijngesneden bos-ui. Zo eenvoudig te maken, maar ZO smaakvol. Helemaal met een kommetje curry-mayonaise erbij om te dippen!

aziatische-kipgehaktballetjes

Aziatische kipgehaktballetjes

Gehaktballetjes gemaakt van kip zijn nét even wat sappiger dan balletjes gemaakt van rundergehakt. Met een mooi goudbruin gebakken jasje en op smaak gebracht met curry-pasta. Rode curry-pasta in dit geval want die vind ik het lekkerst.  Als Louen mee eet gebruik ik bijvoorbeeld gele curry-pasta, die is een stukje milder van smaak. Deze Aziatische kipgehaktballetjes zijn heerlijk als borrelhap, maar ik eet ze ook graag als avondeten. Serveer de kipgehaktballetjes bijvoorbeeld met rijst, boontjes en ringetjes bos-ui. Lekker en voedzaam!

Geniet ervan. Laat je me weten hoe het gesmaakt heeft?

aziatische-kipgehaktballetjes

Check ook vooral even deze heerlijke gerechten met kip!

aziatische-kipgehaktballetjes

Aziatische kipgehaktballetjes met curry-mayonaise

Aziatische kipgehaktballetjes met curry-mayonaise. Sappige goudbruin gebakken kipballetjes met een heerlijke currysaus om te dippen!
5 van 4 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 250 gr bio kipgehakt
  • 1 bos-ui + extra ter garnering
  • 1 flinke tl rode currypasta
  • ½ tl geraspte gember
  • 2 el havermout

Voor de curry-mayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 1/2 tl rode currypasta

Instructies
 

  • Snijd de bos-ui fijn.
  • Meng bos-ui, kipgehakt, currypasta, gember en havermout. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Rol met de hand 8 balletjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de kipgehaktballetjes rondom gaar.
  • Meng voor de curry-mayonaise de currypasta door de mayonaise.
  • Serveer de kipgehaktballetjes met extra bos-ui on top en serveer met curry-mayonaise!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

aziatische-kipgehaktballetjes

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept