...

Aziatische kipgehaktballetjes met curry-mayonaise

Aziatische kipgehaktballetjes met curry-mayonaise

aziatische-kipgehaktballetjes

Halloooo heerlijke Aziatische kipgehaktballetjes met curry-mayonaise! Met de feestdagen in aantocht zit ik helemaal in een borrelhap vibe. Borrelhapjes moeten wat mij betreft niet teveel tijd in beslag nemen, er leuk uitzien op tafel en (belangrijkst) gewoon héél erg lekker zijn. Van het niveau ‘de schaal was binnen 5 minuten leeg’. Dit gebeurd altijd steevast bij mijn gevulde miso eitjes en deze gehaktballetjes met pindasaus. Maar weet je wat pas écht lekker is? Sappige gehaktballetjes gemaakt van kipgehakt.. Met rode currypasta erdoor en fijngesneden bos-ui. Zo eenvoudig te maken, maar ZO smaakvol. Helemaal met een kommetje curry-mayonaise erbij om te dippen!

aziatische-kipgehaktballetjes

Aziatische kipgehaktballetjes

Gehaktballetjes gemaakt van kip zijn nét even wat sappiger dan balletjes gemaakt van rundergehakt. Met een mooi goudbruin gebakken jasje en op smaak gebracht met curry-pasta. Rode curry-pasta in dit geval want die vind ik het lekkerst.  Als Louen mee eet gebruik ik bijvoorbeeld gele curry-pasta, die is een stukje milder van smaak. Deze Aziatische kipgehaktballetjes zijn heerlijk als borrelhap, maar ik eet ze ook graag als avondeten. Serveer de kipgehaktballetjes bijvoorbeeld met rijst, boontjes en ringetjes bos-ui. Lekker en voedzaam!

Geniet ervan. Laat je me weten hoe het gesmaakt heeft?

aziatische-kipgehaktballetjes

Check ook vooral even deze heerlijke gerechten met kip!

aziatische-kipgehaktballetjes

Aziatische kipgehaktballetjes met curry-mayonaise

Aziatische kipgehaktballetjes met curry-mayonaise. Sappige goudbruin gebakken kipballetjes met een heerlijke currysaus om te dippen!
5 van 4 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 250 gr bio kipgehakt
  • 1 bos-ui + extra ter garnering
  • 1 flinke tl rode currypasta
  • ½ tl geraspte gember
  • 2 el havermout

Voor de curry-mayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 1/2 tl rode currypasta

Instructies
 

  • Snijd de bos-ui fijn.
  • Meng bos-ui, kipgehakt, currypasta, gember en havermout. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Rol met de hand 8 balletjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de kipgehaktballetjes rondom gaar.
  • Meng voor de curry-mayonaise de currypasta door de mayonaise.
  • Serveer de kipgehaktballetjes met extra bos-ui on top en serveer met curry-mayonaise!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

aziatische-kipgehaktballetjes

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept