...

Italiaanse honing-citroen kip uit de oven

Italiaanse honing-citroen kip uit de oven

door | jan 8, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 17 reacties

Italiaanse honing-citroen kip uit de oven, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde koprecepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Avondeten inspiratie

Ik eet niet vaak vlees, maar áls ik het doe maak ik er een feestje van. En dat is aardig gelukt met deze Italiaanse honing-citroen kip! Honing en citroen vind ik sowieso al een geweldige combi, maar met mals gebakken biologische kippendij erbij uit de oven smaakt het helemaal top. Ik at er dan wel weer gewoon gebakken krieltjes en broccoli bij, wat niet zo Italiaans is, maar wel heel lekker. Heb je kip over? Eet dat dan morgen als lunch in deze zelfgemaakte wortel wraps met rucola en komkommer!

Italiaanse honing-citroen kip uit de oven, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde koprecepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Avondeten inspiratie

Italiaanse honing-citroen kip uit de oven, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde koprecepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Avondeten inspiratie

Dit heb je nodig voor deze Italiaanse honing-citroen kip uit de oven / 2 personen

 • 300 gr biologische kippendij
 • 2 citroenen
 • 1 flinke el honing
 • 2 teentjes knoflook – geperst 
 • 1 el Italiaanse kruiden
 • 4 takjes verse tijm
 • 2 el boter
 • optioneel: 1 el mascarpone

Tip: ik at deze Italiaanse honing-citroen kip met gebakken krieltjes en gestoomde broccoli erbij. 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet alvast een ovenschaal klaar.

Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de kippendijen aan beide kanten bruin in 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.

Meng in een kommetje de honing samen met het sap van één citroen, de uitgeperste knoflook, honing, Italiaanse kruiden en 100 ml heet water.

Doe de kip in een ovenschaal en vergeet vooral de jus er niet bij te schenken. Dit is een echte smaakmaker. Schenk het citroen-honing mengsel over de kip en leg er vier schijfjes citroen bij (was de citroen waar je plakjes van snijd eerst even goed onder de kraan). Bak de kip 20 tot 30 minuten in de oven. Schep zo nu en dan wat van het vocht uit de ovenschaal over de kip.

Haal de Italiaanse citroen kip uit de oven en garneer met verse tijm. Ik had nog een restje mascarpone in de koelkast en ik roerde voor het serveren wat door de honing-citroen saus, zodat hij extra romig werd..

Italiaanse honing-citroen kip uit de oven, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde koprecepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Avondeten inspiratie

Zin in nog meer kip?

Pollo guisado: stoofpot met kip en olijven

Kip in parmezaan roomsaus met knoflook ciabatta

Vegan taco’s met crispy kip en pittige mayo

Spring roll bowls met sticky hoisin kip

Poké bowl met gebakken kip en mango

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

17 Comments

17 Reacties

 1. Remon

  Dat ziet er super lekker uit! Ik ga het snel eens proberen.

  Antwoord
 2. Thom

  Heerlijk gerecht!

  Antwoord
 3. daniel

  Heerlijk recept, heb het geprobeerd maar dan zonder de citroen. Ook goed dat er zoveel proteïne in zit!!

  Antwoord
 4. Ans

  Was erg lekker. Ik heb er een variatie op gemaakt, Heb een paprika, ui en half bakje champignons apart in olie met klein gehakte knoflook gebakken. Toen de kip klaar was in de oven, heb ik de kip er even uit geschept en toen een paar lepels mascarpone er doorheen geroerd en het groentemengsel erbij gedaan en de kip erbij. Stom dat ik geen foto er van heb gemaakt. Ik heb het geserveerd met spaghetti en geraspte grand padano. Ik kon mijn man niet gelukkiger maken!

  Antwoord
 5. Marleen van Wijk

  Dit was een heerlijke maaltijd! Ik heb de kip in de pan op het vuur klaargemaakt en ook met mascarpone afgewerkt. Lekker recept en snel klaar. Bedankt!

  Antwoord
 6. Carolien Lagerweij

  Hoi,

  Smaak was lekker maar niet overdreven veel. Ik ga er volgende keer een vlees-marinade van maken. Of iig marineren in knoflook ☺️ en dan de rest er later overheen bv
  Maar mijn kids vonden het ook lekker. Geserveerd met gebakken aardappelen en sla.

  Antwoord
 7. Mona Gerritsen

  Ik kan dit recept nergens vinden!! Waar ken ik dit openen?

  Antwoord
  • Danielle

   Zo, dat ziet er lekker uit! Ik ga dit recept maar eens gauw proberen. Wat ik heel fijn vind is dat dit voor 2 personen is. Ik woon alleen, dus ben de volgende dag lekker snel klaar. 🙂
   Thanks!

   Groetjes,
   Danielle

   Antwoord
 8. levi

  Ziet er heerlijk uit, ga deze zeker een keer proberen! Ben dol op honing-citroen en op kip dus deze combinatie lijkt me ideaal!

  Antwoord
  • Marjan

   Al drie keer gemaakt . Echt een gerecht om met vrienden te eten . Zowel met pasta als met krieltjes .

   Antwoord
 9. Jessica

  Ow hier ga ik mijn man van het weekend eens lekker mee verrassen hij is de hele week niet thuis ivm zijn werk maar morgen wel jarig dus een leuke en lijkt me vooral een lekkere verassing mijn man is dol op honing en op Citroen dus dat komt vast helemaal goed bedankt voor het delen 😊

  Antwoord
  • Bo

   Lief van jou! En alvast gefelicteerd :D

   Antwoord
 10. Hanny

  We krijgen morgen vrienden te eten en dan ga ik dit maken. Lijkt me heerlijk en niet ingewikkeld!

  Antwoord
  • Bo

   Leeeuk, veel plezier alvast :D

   Antwoord
 11. Beau

  Was erg lekker!
  Ik twijfelde over dat hete water toevoegen aan de honing citroen sap. Kan die niet beter aan het bakvet toegevoegd worden voor de jus?

  Antwoord
  • Bo

   Kan ook!:D

   Antwoord
 12. Rachel

  oh het klinkt echt mega lekker! ik heb dit recept eerst eens opgeslagen

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *