...

Poké bowl met gebakken kip en mango

Poké bowl met gebakken kip en mango

door | jun 8, 2020 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 12 reacties

Poké bowl met gebakken kip en mango

Deze poké bowl met gebakken kip en mango is echt héérlijk als avondeten. Met knapperige edamame boontjes, avocado, komkommer en een super eenvoudige, maar overheerlijke zelfgemaakte sojadressing. Deze poké bowl staat binnen een half uurtje op tafel, zit bomvol smaak en is ook nog eens lekker voedzaam. Ik heb deze bowl met kip en mango de laatste twee weken meerdere keren op tafel gezet ‘s avonds! Eerlijk gezegd ben ik wat betreft poké bowls nogal saai. Negen van de tien keer kies ik voor zalm en af en toe ga ik voor tonijn. Tot ik laatst een foto van een vriendin kreeg doorgestuurd van een poké bowl met gebakken kip en mango. Die bowl zag er ZO lekker uit dat ik hem diezelfde avond nog besloot te maken.

Poké bowl met gebakken kip en mango

Poké bowl met gebakken kip

Het klikt nogal logisch, maar kies voor de juiste ingrediënten in je gerechten. En daarmee bedoel ik: ga voor kwaliteit. Een tomatensoep gemaakt van zoete en dieprode (liefst biologische) tomaten smaakt honderd keer beter dan een tomatensoep gemaakt van goedkope bleke tomaten. Zoals ook met deze poké bowl. Deze kun je prima maken met plofkipfilet (nee grapje, doe maar niet) en de zelfgemaakte sojadressing met goedkope sojasaus, maar geloof mij dat je de bowl naar een hoger niveau tilt met gebakken bio kippendij, kwalitatieve sojasaus (bijvoorbeeld Kikkoman) en de juiste rijst.

Als we kip eten kies ik trouwens bijna altijd voor kippendij. Kippendijen blijven namelijk super mals wanneer je ze bakt, in tegenstelling tot kipfilet. Die wordt nogal snel droog van smaak. Oh, en maak vooral een ommetje langs de toko als je daar tijd voor hebt. Daar koop je voor zo’n €2,- een halve kilo verse edamame boontjes (check het vriesvak van de toko). Dit is een enorm verschil in prijs (en smaak!) met de supermarkt. Daar betaal je al snel €2,70 voor een inimini bakje a 200 gram. Ook een voordeel van edamame uit de diepvries is dat je altijd een voorraadje hebt en dat is érg handig voor de echte poké bowl lovers onder ons ;)

Poké bowl met gebakken kip en mango

Oh, en wat betreft de rijst: ik gebruik gewoon pandanrijst in plaats van sushirijst. Dit is makkelijker (en sneller) te bereiden dan sushirijst. Wanneer je pandanrijst twee minuten langer kookt dan staat aangegeven, dan wordt ook deze rijst lekker sticky. Handig trucje, toch?

Heb je deze poké bowl gemaakt en vond je hem lekker, vergeet mij dan niet te taggen op Instagram! Ik vind het altijd súper leuk om jullie creaties te zien!

Heb je deze deze poké bowls al gezien?

Poké bowl met gebakken zalm en zoete aardappel

Poké bowl met zalm, broccoli en ponzu saus

Poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus

Poké bowl met gebakken kip en mango

Poké bowl met gebakken kip en mango

Poké bowl met gebakken kip en mango

4.47 van 15 stemmen
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr kippendij biologisch
  • 230 gr pandanrijst
  • ½ mango
  • ½ komkommer
  • 1 grote avocado - of 2 kleintjes
  • 250 gr edamame boontjes
  • 1 lente ui
  • ½ tl sriracha saus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el zwarte sesamzaadjes

Voor de sojadressing

  • 4 el mayonaise
  • 2 el sojasaus

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze in een pan met ruim water. Laat de rijst twee minuten langer koken dan staat aangegeven. Hierdoor wordt hij iets plakkeriger en dat willen we in deze poké bowl.
  • Snijd de kippendijen in blokjes. Breng de kip op smaak met een snuf zeezout, zwarte peper en sriracha saus. Houd je  van een beetje pit? Voeg dan wat extra sriracha toe. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip gaar.
  • Snijd ondertussen de mango en komkommer in blokjes, de lente ui in ringetjes en de avocado in plakken.
  • Giet de rijst af en laat hem na stomen. Roer daarna de rijstazijn erdoor. Deze stap kun je eventueel skippen, maar rijstazijn geeft de rijst echt dat sushi-achtige tintje.
  • Zet een klein pannetje met water op. Kook de edamame boontjes 4 tot 5 minuten. Giet ze daarna af en spoel ze na met koud water. Hierdoor blijven ze lekkere knapperig.
  • Maak de sojadressing door de sojasaus door de mayo te mengen.
  • Verdeel nu de rijst over diepe borden of kommen. Verdeel alle ingrediënten erover en sluit af met de gebakken kip. Drizzle de sojadressing over de bowl, strooi er wat zwarte sesamzaadjes over en eet smakelijk!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Poké bowl met gebakken kip en mango

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

12 Comments

12 Reacties

  1. Sonja Di Gennaro

    Heerlijk! Mijn pubers vonden het ook erg lekker! Deze houden we er in! Dank voor het recept!

    Antwoord
  2. Gish Joris

    Lekkere bowl is me dat (ik ben geen grote zalmfan maar wel van kip) vooral de saus is bijzonder geslaagd. In ieder geval bedankt voor je meedeelzaamheid. Groetjes uit België GJ
    PS ik gebruikte ook sojabonen uit de diepvries maar de kooktijd in de microgolfoven is echt te kort. Ik ga ze volgende keer in een pannetje koken. PS2 Inderdaad kippenfilet kan je veel beter door andere stukjes kip vervangen, véél lekkerder.

    Antwoord
  3. Hetty

    Heerlijk poke bowl, voor herhaling vatbaar. Wel rijkelijk veel voor 2 personen, maar lekker gegeten.

    Antwoord
  4. Marga

    Zeer smakelijk gerecht!
    Ik heb ipv kip de kipstuckjes van de vegetarische slager gebruikt, wij eten vegan.
    We hebben gesmuld, bedankt voor je recept

    Antwoord
  5. Barbara

    he komen die edamameboontjes zo mooi groen?? ik heb ze nu 2 keer viezig groen bruin gekocht. in beide verpakkingen zijn ze niet te zien , dus wanneer je ze openmaakt is het een dikke teleurstelling!!

    Antwoord
    • Bo

      Ik koop altijd verse edamameboontjes uit de diepvries :) Dus niet de voorgekookte versie.

      Antwoord
    • Paul Verdiesen

      Ga het maken

      Antwoord
  6. Sarah De Waele

    Ik wou hem zooo graag maken, maar de bonen waren overal uitverkocht, dan maar vervangen door sugarschnaps die ik enkele minuutjes in de wok zwierde. Wat een superlekker gerecht! Ben een echte viesneus maar kook heel graag. Zo leuk om eens een gerecht te maken dat ik zelf ook keilekker vind! Love it!

    Antwoord
    • Jaimy

      Wat een heerlijk recept, we hebben er van genoten.

      Antwoord
  7. Marleen

    Heerlijk recept, bedankt!

    Antwoord
  8. Nina

    Dit is zo’n smaakvol, heerlijk gerechtje! Ik maakte het al enkele keren voor een verschillend publiek en iedereen is steeds grote fan. :-) Ideaal voor de komende zomerdagen.

    Antwoord
  9. Claudia

    Heerlijk recept!!! Gaan we zeker vaker eten

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept