...

Pollo guisado: stoofpot met kip en olijven

Pollo guisado: stoofpot met kip en olijven

door | feb 3, 2022 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 12 reacties

stoofpot-met-kip

Pollo wat? Ja, ik snap best dat je hier nog nooit van hebt gehoord. Maar deze maaltijd moet zo snel mogelijk op je to-cooklist want het is héérlijk. Pollo guisado is een stoofpot met kip, olijven en tomaat. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Latijns-Amerika (Puerto Rico, om precies te zijn) maar vind je voortaan niet daar, maar op mijn eettafel in Utrecht. Dit recept is een blijvertje en bij het eerstvolgende thuisdiner maak ik ‘m sowieso voor mijn vrienden!

stoofpot-met-kip

Stoofpot met kip

Pollo guisado, dus. Niet te verwarren met ‘polla’ – ik lachte me rot toen iemand me wees op deze grandioze fout op Insta. Googelen op eigen risico, haha… Goed, terug naar die pollo: ik gebruikte biologische kip. Ik eet veel vega maar áls ik dan vlees eet, doe ik het liever goed. Ook ging ik bewust voor een combi van kippendijen en kippenpoten. De kippendijen zijn lekker mals en de botjes in de kippenpoten geven mega veel smaak aan de stoof. Het resultaat was extreem goed. Echt, dit moet je een keer proberen!

En geen zorgen: de kip wordt superzacht dus je hoeft zeker niet te kluiven ;)

Meer recepten met kip

stoofpot-met-kip

stoofpot-met-kip

Pollo guisado: stoofpot met kip en olijven

Deze stoofpot met kip (pollo guisado heet 'ie) moet zo snel mogelijk op je to-cooklist want hij was héérlijk. Absoluut een aanrader
3.96 van 22 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Stooftijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr biologische kippendijen
  • 400 gr biologische kipdrumsticks
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder ketoembar
  • 4 lente-uien
  • 3 knoflookteentjes
  • klein bosje verse koriander - zo'n 7 gr + wat extra voor erover
  • 225 gr tomatensaus - passata
  • 100 ml water
  • 60 gr ontpitte olijven - ik gebruik kalamata olijven in dit gerecht vanwege hun fruitige karakter
  • 1 tl bouillonpoeder groente - of een half bouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes oregano

Instructies
 

  • Kruid de kippendijen en drumsticks met gerookte paprikapoeder, korianderpoeder, peper en zout.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes. Verhit een scheut olie in een diepe pan (liefst met dikke bodem) en fruit de lente-ui 2 minuten aan. Pers de knoflook en hak de koriander. Voeg toe aan de pan en bak weer 2 minuten mee.
  • Leg de kip naast elkaar in de pan en bak 5 minuten. Keer halverwege om.
  • Voeg vervolgens de tomatensaus, 100 ml water, de olijven (inclusief vocht uit de pot) en bouillonpoeder toe. Roer door en voeg tot slot de takjes oregano en laurierblaadjes toe.
  • Breng het geheel aan de kook en dek de pan af met een deksel. Draai het vuur omlaag en laat de kip 45 minuten stoven. Haal daarna de deksel van de pan, zet het vuur weer hoger en kook de stoof nog 10 minuten in.
  • Verwijder de takjes oregano en laurierblaadjes en breng eventueel op smaak met een snufje zout.
  • Geniet!

TIPS

Serveertip: ik eet deze stoofpot met kip graag met gestoomde broccoli en pandanrijst
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

 

stoofpot-met-kip

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

12 Comments

12 Reacties

  1. Eddy Deschepper

    Hey, ik heb dit gemaakt met zelfgemaakte pikante tomatensaus , is super receptje

    Antwoord
    • Bo

      Dat klinkt heerlijk zeg!

      Antwoord
  2. Wendy

    Hoi Beau,

    Ik sta in de keuken op het punt dit heerlijke gerecht te maken, maar ik kan nergens in het recept terugvinden waar ik de ketoembar toe moet voegen. Moet ik de kip hiermee kruiden?

    Bedankt alvast voor je reactie :)

    Antwoord
    • Bo

      Yes, hier kruid je de kip mee. Eet smakelijk alvast!

      Antwoord
  3. Claudia

    Ik speciaal die ketoembar halen ben ik bijna klaar en staat die nog onaangebroken op het aanrecht :-) :-). Het ruikt super lekker ik ben benieuwd!!

    Antwoord
    • Claudia

      Update: Dit was echt zo erg lekker! Dank je wel voor het recept!

      Antwoord
  4. Irene

    Hi Beau, welke tomatensaus gebruik je? Of tomaten uit blik?

    Antwoord
    • Bo

      Gewoon pure tomatensaus zonder toevoegingen (ook wel passata genoemd) :)

      Antwoord
      • Marieke

        Hoi,

        Ik heb maar 500 ml pasata in huis. Kan ik het aanvullen met gezeefde tomaten uit blik?

        Antwoord
        • Bo

          Dat kan zeker!

  5. Marion

    Wauw, dit superlekkere gerecht is een blijvertje. Zoooooo heerlijk en zooooo gemakkelijk te maken. Dank dank!

    Antwoord
    • Bo

      Wat fijn om te horen. Heel graag gedaan!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept