...

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

door | jul 10, 2024 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Burrata recept

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó’n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak en (niet geheel onbelangrijk) zó makkelijk om te maken. Het geheim van dit burrata recept? Koude burrata (liefst direct uit de koelkast) met daarover warm geroosterde tomaatjes en druiven uit de oven. Vergeet vooral ook niet om die héérlijk siroopachtige substantie die tijdens het bakken vrijkomt niet over de burrata te lepelen.. 

Burrata recept

Burrata recept

Burrata tijdens de borrel is altijd een goed idee. Ik serveer ‘m vaak op de klassieke manier met verse basilicum en een scheutje goede extra vierge olijfolie. Maar als je er écht een feest van wil maken serveer je dit burrata recept met warme tomaatjes en druiven uit de oven. Die laatste twee roosteren we bijna zwartgeblakerd in de oven, hierdoor worden de smaken dieper en komt er een heerlijk sap vrij. Samen met olijfolie, citroen en munt wordt dit sap in de oven omgetoverd tot een mega lekkere stroopachtige substantie. Góddelijk voor over die romige burrata.. 

Burrata en tomaat

Burrata met tomaat

Burrata en tomaat zijn natuurlijk dikke smaakvrienden, maar voor een zoete touch voegen we ook wat rode druiven toe aan deze borrelhap. Kaas en druiven zijn immers óók een gouden combi. Het fijne aan deze borrelhap is dat de oven al het werk voor je doet. Je kunt dit burrata recept ook prima van te voren bereiden! Voor het serveren hoef je dan alleen de tomaatjes en druiven even op te warmen en de koude burrata over een groot bord te verdelen. Even aftoppen met verse basilicum, wat knapperige pistachenootjes en je hebt een fantastisch bordje. Geniet ervan! Wij dronken er een frisse Pinot Grigio, Oostenrijkse stijl  uit de Alto Adige bij. 

Burrata en tomaat

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Deze lekkere borrelhappen ook al gezien?

Burrata recept

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Dit burrata recept is echt zó waanzinnig lekker als borrelhap.. Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven en verse basilicum!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 bollen burrata
  • 400 gr kleine zoete tomaatjes
  • 200 gr rode druiven
  • ¼ biologische citroen - de schil
  • 1 el kokossuiker - gewone suiker kan ook
  • 1 el gedroogde munt
  • 1 flinke scheut extra vierge olijfolie
  • 1 handje verse basilicum
  • 2 el pistachenootjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Spoel de tomaatjes en druiven. Leg ze in een ovenschaal.
  • Snijd de schil van 1/4 citroen en snijd deze vervolgens in flinterdunne reepjes.
  • Meng de tomaatjes en druiven met de reepjes citroen, kokossuiker, gedroogde munt en een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met een snuf zout en versgemalen zwarte peper.
  • Bak 25 tot 30 minuten in oven.
  • Verdeel vlak voor het serveren de burrata over een mooi groot bord. Schep daarop de warme tomaatjes en druiven. Vergeet ook dat héérlijke sap niet!
  • Garneer met verse basilicum en gehakte pistachenootjes. Serveer met toast om te dippen. Geniet ervan!

Bijpassende wijntip:

  • Een frisse Pinot Grigio, Oostenrijkse stijl  uit de Alto Adige.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Burrata recept

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer
Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept