...

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

door | apr 25, 2024 | Hartige hapjes, Paasrecepten, Recepten | 0 Reacties

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn als ik niet iets lekkers mee zou nemen ;) Heel veel tijd om in de keuken te staan voor een lekkere borrelhap had ik echter niet en daarom bedacht ik spontaan deze Griekse borrelbroodjes. Héél easy peasy gemaakt van kant en klaar croissantdeeg en met maar een handjevol smaakmakers zoals zongedroogde tomaten, honing, feta, verse basilicum en olijven. Ze waren zooo lekker.. Waarom je écht croissantdeeg moet gebruiken voor deze lekkere borrelbroodjes vertel ik je hieronder!

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes maken 

In de supermarkt greep ik oorspronkelijk naar een rol kant en klaar bladerdeeg, maar ik bedacht me dat de borrelbroodjes misschien luchtiger zouden worden als ik croissantdeeg zou gebruiken. And they DID! Wauw, wat een heer-lijk luchtige borrelbroodjes krijg je van croissantdeeg. Nog een voordeel: ook koud blijven de broodjes lekker smeuïg. Ideaal ook voor een picknick. Voor dit recept gebruiken we twee rollen XXL croissantdeeg. Die leg je naast elkaar zodat je één grote lap hebt. Daarna beleggen we het deeg met fijngehakte zongedroogde tomaten, olijven, feta en verse basilicum. Verse oregano is ook heerlijk! Even oprollen, in plakjes snijden en klaar is kees. Om de rol in plakjes te snijden raad ik je aan om gebruik te maken van een stukje (keuken)touw. Hierdoor ‘snijd’ je het deeg heel makkelijk in mooie plakjes. Croissantdeeg plakt namelijk nogal dus als je een scherp mes zou gebruiken worden het misschien een beetje rommelige plakjes. Oh, en dan nog even over die lekkere vulling.. 

Borrelbrood recept

Borrelbrood recept met feta 

De vulling van deze Griekse borrelbroodjes bestaat uit zongedroogde tomaatjes, olijven en fetakaas. Hak alle ingrediënten tot een grof geheel en verspreid alles over het deeg. Het geheel toppen we af met verkruimelde feta. Die smelt tijdens het bakken in de oven zo lekker door de vulling heen.. Ik krijg spontaan weer trek als ik dit schrijf.. Bak de Griekse borrelbroodjes goudbruin in de oven, garneer ze met blaadjes basilicum en klaar zijn je feestelijke en overheerlijke borrelbroodjes! Serveer ze in hun geheel zodat iedereen er een broodje vanaf kan plukken óf serveer de broodjes los van elkaar op een mooi groot bord. Geniet ervan!

Borrelbrood maken

Deze lekkere borrelhappen ook al gezien?

 

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Op zoek naar een lekkere en makkelijke borrelhap? Dan zijn deze Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg echt iets voor jou!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 20 stuks

Ingrediënten
  

  • 2 rollen XXL croissantdeeg
  • 280 gr zongedroogde tomaten - pot
  • 400 gr groene olijven - ik gebruikte olijven gevuld met citroen, héél lekker.
  • 200 gr fetakaas
  • 20 gr verse basilicum
  • 2 el honing
  • 1 ei

Instructies
 

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol beide rollen croissantdeeg uit en leg ze naast elkaar. Laat ze iets overlappen en druk het deeg met de hand aan tot één grote lap. Druk ook eventuele lijntjes aan als deze niet tegen elkaar aan zitten.
  • Hak de zongedroogde tomaatjes, olijven en basilicum tot een grof mengsel. Houd wat blaadjes basilicum apart voor over de broodjes straks. Verspreid het mengsel over het deeg.
  • Lepel de honing over de vulling en verkruimel de feta erover. Rol het deeg op tot een grote rol.
  • Snijd (met behulp van een touwtje) plakjes van de rol. Leg deze naast elkaar op de ovenplaat. Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei.
  • Bak de borrelbroodjes 20 minuten in de oven, of tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Garneer met blaadjes verse basilicum. Serveer direct. Maar ook afgekoeld zijn ze heerlijk!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Borrelbrood maken

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept