Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en ik doe hier aan mee! Ik eet eigenlijk al 80% van de tijd vegetarisch, maar ik heb nog nooit een week helemaal geen vlees of vis gegeten. Benieuwd hoe dat bevalt, ik denk dat het nog best lastig gaat worden. Als ik uit eten ga, een persevent heb of als ik thuis een etentje geef eet ik meestal wel gewoon vlees of vis. Laat ik deze week nou net uit eten gaan en twee evenementen op de planning hebben ;) Maar we gaan ervoor! Hieronder vind je een weekmenu vol gezonde, lekkere en vegetarische gerechten ter inspiratie. Doen jullie ook mee? En zo ja, ga je voor de hele week of plan je bijvoorbeeld vier of vijf vega dagen in?
Wist je dat je gemiddeld 130 liter water, 76 km autorijden en 770 gram dierenvlees bespaard wanneer je één week geen vlees eet?!
Maandag: Chinese pannenkoeken met jackfruit
Dé koning onder de vleesvervangers: jackfruit! Te koop in blik bij o.a de Albert Heijn en super makkelijk te bereiden. Je maakt er bijvoorbeeld deze heerlijke pannenkoekjes met pulled jackfruit mee, gemarineerd in sojasaus en hoisin.
Dinsdag: Pita’s met courgette en kruiden-hüttenkäse
Soms kan gezond eten zo lekker en simpel zijn. Het liefst maak ik mijn pitabroodjes zelf (hier vind je mijn recept voor homemade pitabroodjes van havermout), maar wanneer ik niet zoveel tijd heb ga ik voor kant en klare broodjes. Niet heel gezond, maar de vulling van courgette maakt alles goed. Grill je courgette eens op hoog vuur in een grill- of koekenpan met gerookte paprika-olie. Die maak je heel simpel door gerookt paprikapoeder te mengen met olijfolie. Hallo smaakexplosie!

Woensdag: Vegetarische paddenstoelen-notenburgers
Een smaakvolle vega burger gemaakt van noten en paddenstoelen. Vol vitamines en extra lekker met een flinke klodder zelfgemaakte groene pesto. De pesto die je over hebt kun je de volgende dat gebruiken voor een heerlijke pasta pesto!
Donderdag: Goddelijke pasta met avocado en zelfgemaakte groene pesto
Heb je de pesto van het gerecht hierboven gemaakt? Maak daar dan deze lekkere pasta met avocado mee. Vervang de groene pesto uit onderstaand recept voor de groene pesto van woensdag. We moeten het onszelf soms wel een beetje makkelijk maken, vind je niet?
Vrijdag: Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto
Vrijdag: tijd voor een lekkere pizza met een goed glas rode wijn. Deze pizza belegde ik met halloumi, ook zo’n fijne vleesvervanger met lekker veel bite. Bak de halloumi niet te lang, we willen niet dat hij taai wordt!
Zaterdag: Cripsy broccoli met soja-gember dip
Groenten in een krokant jasje, echt LOVE it. Dit trucje deed ik eerder met bloemkool, maar dit kan natuurlijk ook met broccoli. Extra lekker met een gember-sojasausje erbij om te dippen.
Zondag: Zoete truffel frietjes
Zondag doe ik altijd lekker makkelijk. Zoete aardappel frietjes uit de oven (mét truffel) en een lekkere salade, op de bank met Netflix. Op zoek naar een spannende Netflix serie? Ik vind Dirty John een dikke aanrader.
Zoals. Jij het brengt. Is het al een aanrader en krijg je zin om alles te makem
Heb jij al een boek uitgebracht. Zo ja dan bestel ik het gelijk.
Annemiek
Ahh, goed om te horen! Een eigen boek is er (nog…) niet :)