...

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

door | mrt 11, 2019 | Gezonde weekmenu's, Recepten | 2 reacties

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en ik doe hier aan mee! Ik eet eigenlijk al 80% van de tijd vegetarisch, maar ik heb nog nooit een week helemaal geen vlees of vis gegeten. Benieuwd hoe dat bevalt, ik denk dat het nog best lastig gaat worden. Als ik uit eten ga, een persevent heb of als ik thuis een etentje geef eet ik meestal wel gewoon vlees of vis. Laat ik deze week nou net uit eten gaan en twee evenementen op de planning hebben ;) Maar we gaan ervoor! Hieronder vind je een weekmenu vol gezonde, lekkere en vegetarische gerechten ter inspiratie. Doen jullie ook mee? En zo ja, ga je voor de hele week of plan je bijvoorbeeld vier of vijf vega dagen in?

Wist je dat je gemiddeld 130 liter water, 76 km autorijden en 770 gram dierenvlees bespaard wanneer je één week geen vlees eet?!

 

Maandag: Chinese pannenkoeken met jackfruit

Dé koning onder de vleesvervangers: jackfruit! Te koop in blik bij o.a de Albert Heijn en super makkelijk te bereiden. Je maakt er bijvoorbeeld deze heerlijke pannenkoekjes met pulled jackfruit mee, gemarineerd in sojasaus en hoisin.

Chinese pannenkoeken met pulled jackfruit, Vegetarisch avondeten, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Jackfruit recepten, Jonge jackfruit, Jackfruit Fairtrade, Gezonde foodblogs

Dinsdag: Pita’s met courgette en kruiden-hüttenkäse

Soms kan gezond eten zo lekker en simpel zijn. Het liefst maak ik mijn pitabroodjes zelf (hier vind je mijn recept voor homemade pitabroodjes van havermout), maar wanneer ik niet zoveel tijd heb ga ik voor kant en klare broodjes. Niet heel gezond, maar de vulling van courgette maakt alles goed. Grill je courgette eens op hoog vuur in een grill- of koekenpan met gerookte paprika-olie. Die maak je heel simpel door gerookt paprikapoeder te mengen met olijfolie. Hallo smaakexplosie!

Pita's met courgette en kruiden-hüttenkäse, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lunchen met groenten
Woensdag: Vegetarische paddenstoelen-notenburgers

Een smaakvolle vega burger gemaakt van noten en paddenstoelen. Vol vitamines en extra lekker met een flinke klodder zelfgemaakte groene pesto. De pesto die je over hebt kun je de volgende dat gebruiken voor een heerlijke pasta pesto!

Vegetarische paddenstoelen-notenburgers, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezonde burgers, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm avondeten

Donderdag: Goddelijke pasta met avocado en zelfgemaakte groene pesto

Heb je de pesto van het gerecht hierboven gemaakt? Maak daar dan deze lekkere pasta met avocado mee. Vervang de groene pesto uit onderstaand recept voor de groene pesto van woensdag. We moeten het onszelf soms wel een beetje makkelijk maken, vind je niet?

Goddelijke pasta met zelf gemaakte groene pesto

Vrijdag: Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto

Vrijdag: tijd voor een lekkere pizza met een goed glas rode wijn. Deze pizza belegde ik met halloumi, ook zo’n fijne vleesvervanger met lekker veel bite. Bak de halloumi niet te lang, we willen niet dat hij taai wordt!

Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto, Gezonde pizza's, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije food blogs, Pizza zonder gluten

Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto, Gezonde pizza's, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije food blogs, Pizza zonder gluten

Zaterdag: Cripsy broccoli met soja-gember dip

Groenten in een krokant jasje, echt LOVE it. Dit trucje deed ik eerder met bloemkool, maar dit kan natuurlijk ook met broccoli. Extra lekker met een gember-sojasausje erbij om te dippen.

Cripsy broccoli met soja-gember dip, Gezonde hapjes, Gezonde snacks, Borrelhapjes groenten, Gezonde fooblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarme borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Zondag: Zoete truffel frietjes

Zondag doe ik altijd lekker makkelijk. Zoete aardappel frietjes uit de oven (mét truffel) en een lekkere salade, op de bank met Netflix. Op zoek naar een spannende Netflix serie? Ik vind Dirty John een dikke aanrader.

Zoete truffel frietjes, Recept truffel mayonaise, Frietjes uit de oven, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezond en lekker avondeten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Annemiek

    Zoals. Jij het brengt. Is het al een aanrader en krijg je zin om alles te makem
    Heb jij al een boek uitgebracht. Zo ja dan bestel ik het gelijk.

    Annemiek

    Antwoord
    • Bo

      Ahh, goed om te horen! Een eigen boek is er (nog…) niet :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *