Pita’s met courgette en kruiden-hüttenkäse

Pita's met courgette en kruiden-hüttenkäse, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lunchen met groenten

Soms kan gezond eten zo lekker en simpel zijn. Het liefst maak ik mijn pitabroodjes zelf (hier vind je mijn recept voor homemade pitabroodjes van havermout), maar wanneer ik niet zoveel tijd heb ga ik voor kant en klare broodjes. Niet heel gezond, maar de vulling van courgette maakt alles goed. Grill je courgette eens op hoog vuur in een grill- of koekenpan met gerookte paprika-olie. Die maak je heel simpel door gerookt paprikapoeder te mengen met olijfolie. Hallo smaakexplosie! Ik heb altijd wel een potje paprikapoeder in huis en dan het liefst de gerookte variant. Je hebt een pittige en een zoete variant (koop je gewoon in de supermarkt) en in dit recept gebruikt ik de zoete! Eet deze broodjes als lunch of als avondeten met bijvoorbeeld zoete aardappelfrietjes erbij.

Pita's met courgette en kruiden-hüttenkäse, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lunchen met groenten

Pita's met courgette en kruiden-hüttenkäse, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lunchen met groenten

Pita's met courgette en kruiden-hüttenkäse, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lunchen met groenten

Dit heb je nodig voor deze pita’s met courgette en kruiden-hüttenkäse / twee personen

  • 4 pitabroodjes
  • 2 courgettes
  • klein zakje rucola – zo’n 100 gr
  • 1 flinke tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el olijfolie

Voor de kruiden-hüttenkäse

  • 200 gr hüttenkäse
  • 2 el vers gehakte peterselie
  • 2 el vers gehakte munt
  • 1 el olijfolie

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden voor de pitabroodjes.

Meng in een kommetje het gerookte paprikapoeder met de olijfolie en een snuf zout. Snijd de courgette in repen van ongeveer één centimeter dik. Lak de bovenkanten in met de paprika-olie.

Verhit een grillpan zonder olie en leg de repen courgette met de gelakte kant naar beneden in de pan. Lak nu de andere kant in met paprika-olie. Grill de courgette aan beide kanten twee tot drie minuten, tot je mooie grillstrepen ziet.

Verwarm de pitabroodjes zo’n zes minuten in de oven.

Maak ondertussen de kruiden-hüttenkäse door de hüttenkäse te mengen met de verse kruiden, olijfolie, een snuf peper en zout.

Snijd de broodjes open. Vul ze met rucola, gegrilde courgette en de kruiden-hüttenkäse.

Pita's met courgette en kruiden-hüttenkäse, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lunchen met groenten

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.