...

Pita’s met courgette en kruiden-hüttenkäse

Pita’s met courgette en kruiden-hüttenkäse

door | aug 15, 2018 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vega | 3 reacties

Pita's met courgette en kruiden-hüttenkäse, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lunchen met groenten

Soms kan gezond eten zo lekker en simpel zijn. Het liefst maak ik mijn pitabroodjes zelf (hier vind je mijn recept voor homemade pitabroodjes van havermout), maar wanneer ik niet zoveel tijd heb ga ik voor kant en klare broodjes. Niet heel gezond, maar de vulling van courgette maakt alles goed. Grill je courgette eens op hoog vuur in een grill- of koekenpan met gerookte paprika-olie. Die maak je heel simpel door gerookt paprikapoeder te mengen met olijfolie. Hallo smaakexplosie! Ik heb altijd wel een potje paprikapoeder in huis en dan het liefst de gerookte variant. Je hebt een pittige en een zoete variant (koop je gewoon in de supermarkt) en in dit recept gebruikt ik de zoete! Eet deze broodjes als lunch of als avondeten met bijvoorbeeld zoete aardappelfrietjes erbij.

Pita's met courgette en kruiden-hüttenkäse, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lunchen met groenten

Pita's met courgette en kruiden-hüttenkäse, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lunchen met groenten

Pita's met courgette en kruiden-hüttenkäse, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lunchen met groenten

Dit heb je nodig voor deze pita’s met courgette en kruiden-hüttenkäse / twee personen

 • 4 pitabroodjes
 • 2 courgettes
 • klein zakje rucola – zo’n 100 gr
 • 1 flinke tl gerookt paprikapoeder
 • 2 el olijfolie

Voor de kruiden-hüttenkäse

 • 200 gr hüttenkäse
 • 2 el vers gehakte peterselie
 • 2 el vers gehakte munt
 • 1 el olijfolie

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden voor de pitabroodjes.

Meng in een kommetje het gerookte paprikapoeder met de olijfolie en een snuf zout. Snijd de courgette in repen van ongeveer één centimeter dik. Lak de bovenkanten in met de paprika-olie.

Verhit een grillpan zonder olie en leg de repen courgette met de gelakte kant naar beneden in de pan. Lak nu de andere kant in met paprika-olie. Grill de courgette aan beide kanten twee tot drie minuten, tot je mooie grillstrepen ziet.

Verwarm de pitabroodjes zo’n zes minuten in de oven.

Maak ondertussen de kruiden-hüttenkäse door de hüttenkäse te mengen met de verse kruiden, olijfolie, een snuf peper en zout.

Snijd de broodjes open. Vul ze met rucola, gegrilde courgette en de kruiden-hüttenkäse.

Pita's met courgette en kruiden-hüttenkäse, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lunchen met groenten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

 1. M

  Gisteravond gegeten als avondeten met een kop zelfgemaakte broccolisoep. Onwijs lekkere broodjes!

  Antwoord
 2. Elske

  Super lekker geworden! Ik heb er ook nog de pita broodjes bij gemaakt van havermout, ook een groot succes!

  Antwoord
  • Bo

   Leuk om te horen :D Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *