...

Pita broodjes van havermout met gegrilde kip en avocado

Pita broodjes van havermout met gegrilde kip en avocado

door | apr 14, 2016 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vlees | 8 reacties

Pita broodjes van havermout met gegrilde kip en avocado

Daar zijn ze weer! Mijn gezonde broodjes van havermout uit de oven. Dit keer met gegrilde kip, avocado en een lekker sausje. Toen ik een aantal jaar geleden besloot een paar kilo te willen afvallen waren brood en pasta de eerste twee boosdoeners die ik overboord gooide. A hard time voor iemand die daar dol op is. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik overgevoelig was voor gluten en door het weglaten van brood en pasta verdween, naast een kilo of drie, ook nog eens mijn buikpijn. Súper fijn. Helemaal fijn was toen ik erachter kwam dat ik gerust af en toe een lekker broodje of een bord pasta kon eten, zolang het maar vrij van gluten is. Ik viel niet zozeer af door het skippen van die twee voedingsmiddelen, maar wel van de vervangers die ik daarvoor in de plaats at. Véél groenten, peulvruchten, fruit en noten. En eitjes natuurlijk want jullie weten dat ik daar gek op ben :D En zolang je maar een gezonde basis hebt is het dus helemaal niet erg om jezelf zo nu en dan te trakteren op een lekker bord pasta. Maar dan wel een gezonde variant zoals deze goddelijke pasta pesto bijvoorbeeld. Om je vingers bij af te likken en ook nog eens lekker verantwoord.

So.. Gezond eten dat lekker smaakt én lekker snel klaar is dus. Deze pita broodjes van havermout met gegrilde kip en avocado zijn daar een mooi voorbeeld van.

 

Dit heb je nodig voor twee personen / vier broodjes

 • 4 pita broodjes
 • kipfilet haasjes
 • 2 avocado’s
 • 6 radijsjes
 • Griekse yoghurt

Extra gezond is om de broodjes zelf te maken! Dit doe je met

 • 100 gr havermeel – vermaal hiervoor havermout tot meel in je blender
 • 100 gr yoghurt
 • 2 eieren

 

Pita broodjes van havermout met gegrilde kip en avocado

 

 

Zo maak je ze

Begin met de broodjes. Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een garde en verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Schep het beslag op de bakplaat in vier rondjes. Zet de plaat 20 minuten in de oven en check na die tijd even of ze gaar zijn.

Gril of bak de kipfilet haasjes samen met wat peper en zout.

Was de radijsjes en snijd ze in plakjes samen met de avocado. Snijd de havermout pita’s voorzichtig bijna helemaal open. Vul ze met avocado, kipfilet en radijsjes.

Serveer er een dipje bij van griekse yoghurt. Heb je nog wat verse kruiden als bieslook, peterselie of koriander in huis? Doe dit er dan doorheen, extra lekker!

 

Pita broodjes van havermout met gegrilde kip en avocado

 

 

Ook lekker: maak de kipfilet haasjes lekker pittig door ze te bakken in een theelepel sambal badjak

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

 1. Tessa

  Zou je ipv yoghurt ook kwark (0% vet ) kunnen proberen voor de pitabroodjes? Graag proberen.

  Antwoord
  • Bo

   Ik denk dat de broodjes dan heel droog worden.. Maar probeer het en ik hoor graag of ze gelukt zijn :D

   Antwoord
  • Anet

   Wat een heerlijke broodjes.
   Gevuld met kabab en sla.
   Het gezonde broodje maakt het iets verantwoord voor mij.

   Antwoord
 2. Femke

  wat een lekkere recepten op deze site, en superfijn dat alles glutenvrij is! Ik zie alleen wel enkele recepten met yoghurt die ik heel graag eens zou willen maken, maar ik mag helaas geen melk. Dus ik vroeg me af, kan ik de yoghurt ook gewoon vervangen voor iets anders, bijvoorbeeld soya yoghurt of iets van amandelmelk?

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Femke, bedankt voor je lieve compliment. Ik heb zelf geen ervaring met het vervangen van gewone yoghurt door bijvoorbeeld sojayoghurt, maar ik neem aan dat dit gewoon kan. Laat je het me weten als je het geprobeerd hebt? Liefs! Bo

   Antwoord
 3. barbara

  een vraagje : zijn dat dan harde of zachte broodjes

  Antwoord
  • Bo

   Ze zijn zacht maar niet luchtig :) Wil je ze liever wat knapperig? Laat ze dan wat langer in de oven. Voor zachtere broodjes houd je de genoemde oventijd aan. Eet smakelijk! Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *