...

Chinese pannenkoeken met pulled jackfruit

Chinese pannenkoeken met pulled jackfruit

door | mrt 5, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 6 reacties

Chinese pannenkoeken met pulled jackfruit, Vegetarisch avondeten, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Jackfruit recepten, Jonge jackfruit, Jackfruit Fairtrade, Gezonde foodblogs

Een paar jaar geleden at ik een curry waarin een super lekker, zoetig ingrediënt verstopt zat. Ik vroeg het aan de kok en het bleek jackfruit te zijn, een Thaise vrucht. Sindsdien ligt er altijd vers ingevroren jackfruit in mijn vriezer. En ineens was daar jonge jackfruit! Hét product van dit jaar als je het mij vraagt, aangezien het een perfecte vleesvervanger is door de vlezige structuur en neutrale smaak. Anders dan gele (rijpe) jackfruit is de jonge jackfruit niet zoet van smaak en kun je het in van alles en nog wat marineren. Ik maakte er deze Chinese pannenkoeken mee met pulled jackfruit, die je eigenlijk een beetje kunt vergelijken met een vegetarische versie van Chinese pannenkoeken met Pekingeend. Lang verhaal kort: ik heb nu dus ook standaard een paar blikken jonge jackfruit in de kast ;) Wat een ge-wel-dig ingrediënt.

Chinese pannenkoeken met pulled jackfruit, Vegetarisch avondeten, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Jackfruit recepten, Jonge jackfruit, Jackfruit Fairtrade, Gezonde foodblogs

Chinese pannenkoeken met pulled jackfruit, Vegetarisch avondeten, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Jackfruit recepten, Jonge jackfruit, Jackfruit Fairtrade, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze Chinese pannenkoeken met pulled jackfruit / 6 stuks voor 2 personen

  • 1 blik jonge jackfruit – uitlekgewicht is 280 gr
  • 6 Chinese pannenkoekjes – Verkrijgbaar bij de toko. Hier wil je ook een voorraadje van in je vriezer hebben! Geen zin om langs de toko te gaan? Gebruik dan gewoon zo dun mogelijke kleine wraps. Maaar de Chinese pannenkoeken zijn zeker de moeite waard om te kopen want: héél erg lekker en gewoon perfect als wrapper voor pulled jackfruit. 
  • 1 komkommer
  • 2 lente uien
  • bosje verse koriander

Pulled jackfruit marinade

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 tl vijfkruidenpoeder
  • 2 el hoisin + extra als dip
  • 2 el el rijstazijn
  • 1 el sesamolie – Tip voor als je toch langs de toko gaat: 100% pure geroosterde sesamolie van Chee Seng. Een flesje kost zo’n €2,- en ik gebruik het bijna dagelijks. 

 

Chinese pannenkoeken met pulled jackfruit, Vegetarisch avondeten, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Jackfruit recepten, Jonge jackfruit, Jackfruit Fairtrade, Gezonde foodblogs

Chinese pannenkoeken met pulled jackfruit, Vegetarisch avondeten, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Jackfruit recepten, Jonge jackfruit, Jackfruit Fairtrade, Gezonde foodblogs

Zo maak je het

Snipper de sjalot en pers de knoflook. Verhit een scheut olijf of zonnebloemolie in een koekenpan. Fruit de sjalot en knoflook even aan en voeg alle ingrediënten voor de marinade toe aan de pan. Eerlijk, die geur alleen al. YUM!

Giet de jackfruit af en schep het vruchtvlees door de marinade in de pan. Druk de stukjes jackfruit met de bolle kant van een lepel plat, zodat je een vlezige structuur krijgt. Dek de pan af (met een grote deksel of zilverfolie bijvoorbeeld) en laat het geheel 15 minuten op zacht vuur garen. Roer zo nu en dan.

Snijd ondertussen de lente ui in schuine ringen en de komkommer in dunne reepjes. Hak de koriander.

Stoom de Chinese pannenkoekjes volgens de bereidingswijze. Dit kan in een stoompan (meestal 4 minuten), een vergiet in een grote pan of gewoon in de magnetron.

Besmeer de pancakes dun met extra hoisin en sluit af met pulled jackfruit, lente ui, komkommer en koriander. Ook leuk: zet de tafel vol met bakjes ingrediënten en laat iedereen zijn eigen Chinese pannenkoek vullen. Ook heerlijk met plakjes radijs, avocado en mango :D

Chinese pannenkoeken met pulled jackfruit, Vegetarisch avondeten, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Jackfruit recepten, Jonge jackfruit, Jackfruit Fairtrade, Gezonde foodblogs

* Naar een recept van de plant based blog Lazy Cat Kitchen. Neem zeker eens een kijkje op deze site wanneer je (meer) plantaardig wilt eten.
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Kim

    Heel lekker! En een leuk gerecht ook, echt iets om gasten mee te verrassen. Ik vond m alleen iets te zurig? Azijn? Volgende keer maar iets minderen, of misschien had ik verkeerde rijstazijn. Heb jij daar tips voor?

    Antwoord
  2. Sonja Geerts

    Wat heb je `n prachtige receptensite. Ik ben helemaal fan van jackfruit en lees er zo veel mogelijk over. Jouw manier van eten maken is helemaal zo als ik `t lekker vind. Ga zo door!!!!!!!!

    Antwoord
    • Bo

      Wat lief, bedankt!:D

      Antwoord
  3. Abigail

    Zalig weer!! Alleen aan 3 niet genoeg dan heb ik nog trek☺️.
    Pas 1x iets van jouw recepten gemaakt dat ik niet lekker vond en dat was de chocoladetaart met gin.
    Ook je foto’s zijn echt fantastisch!!!! Fijn weekend

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen, thanks! En dan maak je volgende keer gewoon een dubbele portie ;) Liefs! Bo

      Antwoord
  4. Margot

    Wat een heerlijk gerechtje, we gaan de Jackfruit zeker vaker eten op deze manier! Zo missen we het vlees ècht niet en is de week zonder vlees prima te doen. Mijn toko had geen Chinese pannenkoekjes dus ik heb kleine wraps genomen maar ik denk dat dunnere pannenkoekjes net wat beter zijn. Bedankt weer voor dit heerlijke recept. Je foto’s zijn echt supermooi Beau!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *